Не е "проста" "държавата". Тези неща навсякъде се случват. Ето, в Нидерландия например, където всички сме на едно мнение, че е доста по-добре устроена държава от България, вижте какво се случва. За щастие тук още не се е стигало до ексцесии. Някои недоброжелатели целенасочено експлоатират страховете на хората. И на някои места това работи. А това си е атака от чужди сили, за мен лично няма две мнения по въпроса. Просто знаят психологията на хората да се всява страх и несигурност. Ситуацията с КОВИД-19 им идва дюшеш, за да прокарат какви ли не глупости между океана от информация.Dubspace написа: ↑14 апр 2020, 12:34Благодаря, макар и да бях на ръба да нападам един, заради неговите детински мнения. Проста държава, прост народ.mishobehar написа: ↑14 апр 2020, 12:30Ако обичате малко ред тук в групата. Аз лично за мен го намирам за унизително да споря с тролове. Тези хора от това живеят, да им обръщаме внимание. Ако ги подминаваме, целият им свят ще загуби смисъла си.
Докато продължаваме да адресираме този проблем като "прост народ" и "слаба държава", тези неща ще се случват. Трябва твърдо да застанем срещу фалшивите новини и дезинформацията. Пишат се какви ли не глупости и после тия сайтове имат стотици (буквално стотици) хиляди посещения на ден. Пример за сайт с име на известна река, която минава през един втори най-голям град в България: "5G мрежата настъпва в Пловдив! Сложиха първите антени". Нито доказателства, нито техническа информация, нито снимка, видео, НИЩО! Седнали, написали, че слагат 5G в Пловдив и я пускат. Аз утре мога по абсолютно същия начин мога да си измисля 10G технология