Какво представлява технологията за безжично зареждане Qi
Новина от MobileBulgaria Какво представлява технологията за безжично зареждане Qi
А и безичното зареждане скъсява живота на батерията, това идва от топлината която се отделя над 35 градуса е вредна за батериите, при този тип зарежда градуса стига 45 - 50
Re: Какво представлява технологията за безжично зареждане Qi
Можеш ли да посочиш източник на тази информация?
Според мен е точно обратното - по-нисък ток на зареждане - пи-ниска температура вследствие от зареждането.
Като цяло е точно наобратно от горе-написаното - с безжично зарядно увеличиваш живота нс батерията и е доста по-полезен този тип зареждане за нея.
Мислех да взема за Самсунга, но няма да ми върши абсолютно никаква работа. Не мога да чакам 3 часа за "бързо" зареждане.
Животът на батерията никога не ме е интересувал. Явно много хора карат по 5-10 години с един телефон, та се притесняват...
Животът на батерията никога не ме е интересувал. Явно много хора карат по 5-10 години с един телефон, та се притесняват...
Аз не виждам кой знае какъв смисъл от това безжично зареждане. Значи няма да си включа смартфона със стандартен кабел, но ще го оставя на подложка, която пак е включена в контакт, но видиш ли смартфона се зарежда безжично.
И аз така си мислех на времето, но действително е по-удобно. Подложката си стои денонощно включена в контакта и лягайки си вечер не търсиш кабела в тъмното, а просто поставяш телефона отгоре на подложката. Не че е кой знае какво усилие де, ама пак си е по-удобно. В момента даже имам три безжични зарядни на моето нощно шкафче, едно за телефона, едно за часовника и едно за слушалките
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
През нощта ясно, просто слагаш, но когато се прибера и имам 20 процента батерия не мога да чакам няколко часа, за да се зареди. За един душ време батерията ми е пълна... С безжичното си с вързани ръце, телефонът става почти неизползваем.
Най редовно на телефоните вкъщи се скапва буквата на usbто и става проблем особено когато не могат да я оправят (да и такъв случай съм имал)
Вито, удобаствата всеки ги знае, минусите също.
Работата е, че в едни моменти едното по-удобно, в другите другото.
Дали можеш да живееш без безжично зарядно - абсолютно!
Аз лично намирам 2 основни приложения и ползвам тях.
Едното е на нощното шкафче вечер, другият е на бюрото на работа.
Вдигната стойка, като получавам известия е удобно, като звънне - вдигам, говоря и пак слагам.
Благодарение на този ми навик на работа почти никога не ми се налага да зареждам бързо - излизам от вкъщи, батерията е на 100, прибирам се от работа - батерията е на 100 - много е удобно.
Работата е, че в едни моменти едното по-удобно, в другите другото.
Дали можеш да живееш без безжично зарядно - абсолютно!
Аз лично намирам 2 основни приложения и ползвам тях.
Едното е на нощното шкафче вечер, другият е на бюрото на работа.
Вдигната стойка, като получавам известия е удобно, като звънне - вдигам, говоря и пак слагам.
Благодарение на този ми навик на работа почти никога не ми се налага да зареждам бързо - излизам от вкъщи, батерията е на 100, прибирам се от работа - батерията е на 100 - много е удобно.
При видеоразговори, слагаш телефона на подложката и след приключване на разговора имаш повече батерия. Също вкъщи вместо на масата го държиш на подложката и макар и по-бавно, си се зарежда докрай батерията.