Изтекоха пълните характеристики на серията Samsung Galaxy S21

Fenche1
Регистриран: 22 юли 2020, 02:19

Re: Изтекоха пълните характеристики на серията Samsung Galaxy S21

Мнение от Fenche1 » 17 ное 2020, 09:00

board написа:
16 ное 2020, 09:10
Вито написа:
16 ное 2020, 00:08
То тва всяка година се говори, ама накрая снапа пак малко по-добър.
Не е точно така, за тази година предварително си се знаеше, че положението ще е зле. От Самсунг си уволниха отделите занимаващи с разработка на ядрата. Ексиноса освен, че не можеше да стигне Снапдрагона като производителност, дава 20-30% по-лоша енергоефективност.
За следващата година Самсунг сменя стратегията и ще ползва най-новите и ефективни ядра на ARM, които всъщност ползлзат и Qualcomm. Съответно разликата между двата чипсета би трябвало да е минимална. Но да видим.
И аз мисля , че няма да изостава Exinos вама да отстъпва тая година от дракона тая година.

Потребителски аватар
Say10
Регистриран: 18 сеп 2019, 19:13

Мнение от Say10 » 17 ное 2020, 18:03

Доста се говори, че тази година фирмения им процесор Exynos ще е по-добър от Snapdragon. Говорим разбира се за бенчмарк тестове, които нямат никакъв смисъл в реалната употреба на смартфона :) Аз все още си ползвам стария S9+ и не усещам забавяне или прегряване, както се твърди навсякъде из интернет пространството. Не мисля и, че ако използвам апарата с двата чипсета ще усетя разлика.
Samsung Galaxy Buds Pro
Samsung Galaxy Watch Active 2
Samsung Galaxy Note 20 Ultra
| #HEX Installer

Потребителски аватар
d1vna
Регистриран: 02 ное 2019, 03:47
Контакти:

Мнение от d1vna » 17 ное 2020, 19:20

Много е вероятно само S21 Ultra да е с Exynos 2100, който ще е с персонализираните Cortex-X1 ядра - част от персонализираната програма за партньори на ARM, за създаване на Cortex CPU за специфични нужди, извън това, което предлага A78.

С какви чипсети ще са S21 и S21+ ...все още не знаем. Коментираше се, че най-верятно с Exynos 990 SoC .... за да не се оскъпяват телефоните. Обявеният на 12 ноември Exynos 1080 - е обещаващ, но дали ще има достатъчно бройки, за да се влагат в телефоните, може би не.
Над силата е само умението да я владеем!

Отговори