Apple надцени търсенето на компактни смартфони

Потребителски аватар
Kuzmanow
Регистриран: 13 авг 2019, 14:37

Мнение от Kuzmanow » 11 мар 2021, 08:47

Вече стана ясно, че проблема е цената, а не формфакторът "mini". Много потребители искат малък телефон, но не на тази цена, справка - "SE 2020" ... Което от друга страна е противоречие, защото ако набуташ тези нови технологии в един пръстен с 1" екран и той ще струва 700$ или повече ...
Бъди свободен 🤔❗

ipolit
Регистриран: 21 окт 2008, 12:12

Мнение от ipolit » 11 мар 2021, 09:01

Лоша новина, тъй като всички ще решат, че няма интерес към малки телефони и няма да има бюджетна китайска алтернатива.
Ако беше на цената на SE вероятно нещата щяха да стоят по друг начин. Надеждата е догодина да го пуснат ребрандиран като SE на по-ниска цена.

Telefon2003
Регистриран: 18 май 2019, 10:47

Re: Apple надцени търсенето на компактни смартфони

Мнение от Telefon2003 » 11 мар 2021, 09:30

Не мисля, че са надценили търсенето. Мини се търси доста, естетсвено не е best seller. Но трябва да имате предвид, че в момента Apple предлагат супер много телефони, освен последната серия - SE2, Xr, 11. Те са преки конкуренти по цена на мини. Много хора разсъждават, че така и така купуват защо да не вземат повече екран и батерия, но хората търсещи малък телефон си взимат мини.
Говорил съм с двама колеги от Дойче телеком и Т моб в Нидерладия. И при двата оператора съотношението е подобно. Броя на регнатите устройства iphone 12 мини е Х/2 , където Х е броя на регнатите iphone12 ( който е best seller). Това е доста добре за нишов модел.
Apple са компания обсебена от сигурността на информацията. Повечето течове на информация стават от веригата за доставки. Не изключвайте възможността те да го правят нарочно, за да може китайците да си кажат , че такива телефони не се търсят.
Когато търсех мини в БГ, повечето магазини на Теленор бяха го изчерпали!

ipolit
Регистриран: 21 окт 2008, 12:12

Мнение от ipolit » 11 мар 2021, 11:17

Точно пък китайците няма да знаят какво е положението с продажбите. Нали всичката карантия се произвежда там и вероятно имат по-ясна картина и от Епъл какво е положението. Със сигурност интересът към малки телефони е нищожен спрямо големите и средните, и съответно са били общо взето наясно как ще вървят нещата. Тъпото е, че някои хора имахме надежди, че и други ще повлекат крак след тях и ще изкарат на пазара нещо достъпно с човешки размери. Ами размина се. Не е болка за умиране, реално погледнато големите телефони имат само предимства пред малките, само аз имам органическа непоносимост към тях, ама туй да ни е болката. Ако чак толкоз човек не може да живее без малък телефон, ще извади 1500 кинта.

Отговори