Автомобилите на Google започват нова обиколка на България

mstef
Регистриран: 12 юли 2009, 12:02

Re: Автомобилите на Google започват нова обиколка на България

Мнение от mstef » 27 мар 2021, 19:36

arakchiev написа:
27 мар 2021, 18:53
Леле мале, не те е срам такива приказки да говориш, особено на непознат човек! :shock:
Радвай се, че не мога да те докопам лично- последният олигофрен който също като теб убедено ми обясняваше как ФАЩ се грижели за добруването на света рязко се оказа в спешното с разбита муцуна и 2 счупени ребра понеже "се спъна по стълбите". Поне 20 пъти се спъна некадърника. И за твоя изненада хората които са на моето мнение са десетки хиляди, за съжаление обаче твърде малко имат смелост да го заявят в прав текст.

Интересно ми е- ти да не си подал документи за щатска виза, че така им ближеш задниците, а?
За незапознатите- службите у ФАЩ задължително проверяват в социалните мрежи за изказванията на кандидатите за виза + периодично проверяват и тези които дългосрочни визи и е пълно със случаи в които е отказана виза заради "неправилни" виждания и "грешни" изказвания. Много е "забавно" да ти дадат виза, да кацнеш у ФАЩ, да ти кажат "отключете си телефона и ни го дайте за инспекция" и като им откажеш веднага ДА ТЕ ЕКСТРАДИРАТ от ФАЩ и да ти начукат забрана да влизаш там за 10 години.

GoldenThump
Регистриран: 25 мар 2021, 23:21

Мнение от GoldenThump » 27 мар 2021, 19:52

Тези коли не са врагове, излезте от филма.

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 27 мар 2021, 19:57

MEnergy написа:
27 мар 2021, 18:23
да не те следи и интернет-доставчикът, си смени DNS-а директно в рутера.
Тва как да стане като съм с операторския рутер на вива - Нокиа? Достъпът е много ограничен.

Потребителски аватар
radko89
Регистриран: 30 авг 2008, 21:42

Мнение от radko89 » 27 мар 2021, 20:49

mstef написа:
27 мар 2021, 19:36
arakchiev написа:
Леле мале, не те е срам такива приказки да говориш, особено на непознат човек! :shock:
Радвай се, че не мога да те докопам лично- последният олигофрен който също като теб убедено ми обясняваше как ФАЩ се грижели за добруването на света рязко се оказа в спешното с разбита муцуна и 2 счупени ребра понеже "се спъна по стълбите". Поне 20 пъти се спъна некадърника. И за твоя изненада хората които са на моето мнение са десетки хиляди, за съжаление обаче твърде малко имат смелост да го заявят в прав текст.

Интересно ми е- ти да не си подал документи за щатска виза, че така им ближеш задниците, а?
За незапознатите- службите у ФАЩ задължително проверяват в социалните мрежи за изказванията на кандидатите за виза + периодично проверяват и тези които дългосрочни визи и е пълно със случаи в които е отказана виза заради "неправилни" виждания и "грешни" изказвания. Много е "забавно" да ти дадат виза, да кацнеш у ФАЩ, да ти кажат "отключете си телефона и ни го дайте за инспекция" и като им откажеш веднага ДА ТЕ ЕКСТРАДИРАТ от ФАЩ и да ти начукат забрана да влизаш там за 10 години.
С теб така ли направиха, екстрадираха те? Интелектуалецът на форума, говорещ 4 езика, обиколил 120 държави и разбиващ муцуни и ребра, как може така да накърняват такъв широкостроен и извисен българин, повод за гордост за всички нас :lol: :lol: :lol:

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Мнение от MEnergy » 27 мар 2021, 22:53

Вито написа:
27 мар 2021, 19:57
MEnergy написа:
27 мар 2021, 18:23
да не те следи и интернет-доставчикът, си смени DNS-а директно в рутера.
Тва как да стане като съм с операторския рутер на вива - Нокиа? Достъпът е много ограничен.
На гърба на рутера има настройки по подразбиране, заедно с име и парола за логване с администраторски достъп. Всички рутери имат, ако ще и най-евтините на Huawei, Nokia и всеки друг. Администраторският профил обикновено е просто с име admin и паролата е написана също отзад. Отваряш браузър (може и на телефон) и пишеш 192.168.0.1 или 192.168.1.1 (на различните рутери е един от двата), ще ти зареди началния екран на интерфейса на рутера. Въвеждаш в полетата admin и паролата на гърба рутера, която са ти дали. Натискаш Enter, Log in или каквото има на бутона по-долу, след което ще ти заредят всички натройки на рутера, заедно с безжичната мрежа, ethernet, изолация на клиентите, гигахерци на честотите и всичко останало. Отиваш на Internet и Advanced (обикновено на най-евтините рутери на операторите е с тези обозначения) и някъде по-долу ще имаш DNS. Може да ти е сиво и с невъзможност за избиране, защото по подразбиране използваш DNS-а на Виваком. Избираш Choose What DNS to Use или Personalize DNS, или нещо с този смисъл (може да имаш и български, макар че се съмнявам) и като го избереш, ще ти се появи поле, където да го въведеш. Препоръчвам ти dns.watch, поне аз ги използвам. Базирани са в Германия, която е част от 11-те Очи, т.е. всичко минава през официалните канали на следене, но поне на сайта си твърдят, че не поддържат логове и имат DNSSEC. В полето за IPv4 слагаш 84.200.69.80 за основен DNS и 84.200.70.40 за резервен. Ако рутерът ти има настройки за IPv6 (вероятно нямаш), слагаш 2001:1608:10:25::1c04:b12f в полето за основен и 2001:1608:10:25::9249:d69b за резервен. Можеш да ги вземеш и от сайта им, но аз съм ти ги копирал.

Като го направиш, отиди в Advanced Settings и смени администраторското име за логване и паролата и си ги запиши/запамети, за да нe ги забравиш, иначе ще трябва да ресетваш рутера. Последното нещо, което ти трябва е интернет-доставчикът ти (и кой знае кой друг) да има достъп до рутера ти използвайки официалните потребителски креденшъли, зададени ти от производителя.

П.П. Същите настройки за DNS могат да се зададат и на ниво компютър или телефон (малко по-сложно е) в интерфейса на адаптера, който използваш - съответно IPv4 или 6. Разбира се, можеш да използваш който си искаш DNS, само недей този на Google или на доставчикът ти. Повечето сайтове, които не зареждат, когато ги искаш, са точно блокирани по DNS, т.е. използвайки този на доставчика ти сам се прецакваш.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 28 мар 2021, 01:15

mstef написа:
...рязко се оказа в спешното с разбита муцуна и 2 счупени ребра понеже "се спъна по стълбите". Поне 20 пъти се спъна некадърника.

...и е пълно със случаи в които е отказана виза заради "неправилни" виждания и "грешни" изказвания.
1. #ИзлезОтФилма В един друг форум имаше един като тебе филмар, който разбираше от всички и не даваше да се чуе мнение различно от неговото. Е, получи вечна почивка. После почна да си прави нови профили, но лесно беше разпознат и баннат. Може да си същия индивид.
2. Американците не дават никаква информация при отказ от издаване на виза. Как ги мислиш тези неща нямам идея.
3. Много извън темата!

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 28 мар 2021, 07:18

Бачо Митко, пак набиваш канчетата, но защо лъжеш ? Казвал си ми, че са само 119 страните, но кога станаха 120 ?

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 28 мар 2021, 08:55

mstef написа:
arakchiev написа:

.
Последна промяна от arakchiev на 28 мар 2021, 17:44, променено общо 2 пъти.

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 28 мар 2021, 10:09

Регистрирал се е преди 12 години и има само 11 мнения ? Странно, като повечето са откровено заяждане... Лек и здрав ден на всички :) И пролетта вече наистина дойде :)

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 28 мар 2021, 11:32

arakchiev написа:
28 мар 2021, 08:55

Мислех да подмина с жълт картон предишните ви писания, но животът ме е научил, че е по-добре за средата и обществото туморите да се отстраняват.

Този форум си има модератор, който мисля, че е крайно време да поразчисти темата.

Отговори