Samsung Galaxy Z Fold4 показва ползите от неспирните иновации

OstapBender
Регистриран: 20 фев 2021, 04:31

Re: Samsung Galaxy Z Fold4 показва ползите от неспирните иновации

Мнение от OstapBender » 03 окт 2022, 02:38

Аз съм много доволен

Потребителски аватар
SteveHG
Регистриран: 03 фев 2009, 23:16

Мнение от SteveHG » 03 окт 2022, 17:08

Телефона е идеален.
iPhone 16 Pro Max & watch Ultra 2
Mac mini M4 Pro, iPad Pro 13" M4

arakchiev
Регистриран: 01 мар 2014, 11:45

Мнение от arakchiev » 03 окт 2022, 17:44

На мен лично ми харесва тази машинка на Самсунг. Дисплея е супер, ивицата почти не се забелязва. Яко е да го имаш, сигурно, поне е разнообразно на фона на всичко останало :)

Lyuboarsenov
Регистриран: 12 окт 2022, 00:56

Мнение от Lyuboarsenov » 12 окт 2022, 01:16

Някой има ли наблюдение от първа ръка как е този телефон спрямо Samsung s22 ultra? Камери, дисплеи, бързина?
Искам да сменя ултрата със сгъваем телефон, но не знам дали ще свикна с предното тясно дисплейче на фолда. Много идиотско са го направили. Дебелината е ужасна, но се надявам и нея да я преглътна. Как се усеща фолда в джоб спрямо ултрата?

STE1
Регистриран: 14 окт 2006, 20:35

Мнение от STE1 » 12 окт 2022, 09:48

Някой има ли наблюдение от първа ръка как е този телефон спрямо Samsung s22 ultra? Камери, дисплеи, бързина?
Искам да сменя ултрата със сгъваем телефон, но не знам дали ще свикна с предното тясно дисплейче на фолда. Много идиотско са го направили. Дебелината е ужасна, но се надявам и нея да я преглътна. Как се усеща фолда в джоб спрямо ултрата?
Не си го причинявай :D , единственото с което си заслужава смяната на Samsung s22 ultra е iphone 14 pro max .

Davidova
Регистриран: 18 май 2022, 14:08

Мнение от Davidova » 12 окт 2022, 09:58

Камерата определено е по-лоша от ултрата, не си заслужава парите според мен

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 12 окт 2022, 15:00

Lyuboarsenov написа:
12 окт 2022, 01:16
Аз S22 Ultra нямам, но имам Фолда, а преди това Note20 Ultra и според мен разликата е огромна като усещане в джоба. Фолда е по-малък в сгънато положение и няма острите ръбове на Ултрата, а това го прави далеч по-удобен за носене е джоба на панталон или дънки, независимо от дебелината му. Дисплейчето изобщо не е идиотско, щом сега Sony пуска компактен флагман с по-малък дисплей. В същото време имаш и 7,6 инча втори дисплей.
Камертата е с по-малък сензор (1/1,55 срещу 1/1,33 инча), но пък автофокуса е много по-бърз.
Дисплеите съм качил тестове на пряка слънчева светлина. За сгъваем телефон имат перфектни и ярки дисплеи.
Бързината разчита на най-новия чипсет Snapdragon 8÷ gen1, така че там е ясно кой е по-бърз.
Мен например ме дразни, че предния дисплей не поддържа стилус, но това е положението.
Та всичко това го казвам на база личен опит с телефона от почти 2 месеца, а не като някои тук, които са го виждали само в магазина и бълнуват айфони.

Lyuboarsenov

Мнение от Lyuboarsenov » 12 окт 2022, 22:56

STE1 написа:
12 окт 2022, 09:48
Не си го причинявай :D , единственото с което си заслужава смяната на Samsung s22 ultra е iphone 14 pro max .
iPhone 14 pro max е супер, но ми се иска да разнообразя със сгъваем телефон, а и е време вече Епъл да разкарат този ноч, прорез или както там се нарича, или поне да го намалят до поносими размери.

Lyuboarsenov

Мнение от Lyuboarsenov » 12 окт 2022, 23:32

Spikul написа:
12 окт 2022, 15:00
Lyuboarsenov написа:
12 окт 2022, 01:16
Аз S22 Ultra нямам, но имам Фолда, а преди това Note20 Ultra и според мен разликата е огромна като усещане в джоба. Фолда е по-малък в сгънато положение и няма острите ръбове на Ултрата, а това го прави далеч по-удобен за носене е джоба на панталон или дънки, независимо от дебелината му. Дисплейчето изобщо не е идиотско, щом сега Sony пуска компактен флагман с по-малък дисплей. В същото време имаш и 7,6 инча втори дисплей.
Камертата е с по-малък сензор (1/1,55 срещу 1/1,33 инча), но пък автофокуса е много по-бърз.
Дисплеите съм качил тестове на пряка слънчева светлина. За сгъваем телефон имат перфектни и ярки дисплеи.
Бързината разчита на най-новия чипсет Snapdragon 8÷ gen1, така че там е ясно кой е по-бърз.
Мен например ме дразни, че предния дисплей не поддържа стилус, но това е положението.
Та всичко това го казвам на база личен опит с телефона от почти 2 месеца, а не като някои тук, които са го виждали само в магазина и бълнуват айфони.
Мерси за подробния отговор. Днес ходих до Mediamrkt (в Испания съм) и поразгледах обстойно фолда. Май няма да свикна с тесния екран. Някак си не са го измислили. Все пак в много ситуации телефона се ползва в затворено състояние и някак си този тесен екран ме дразни. Като размер 6.2 инча не е малко, но тази форма …… Като дисплеи ми хареса. Продавачът каза, че dpi били малко (трябвало над 400), но наистина дори след вглеждане дисплеите бяха ок. Не ми хареса сгъвката, която се вижда в отворено състояние. И за това е трябвало повече да се постараят. Все пак е вече четвърто поколение. След като му се помръщих известно време хлапето ми предложи да отида утре когато на работа ще е негов колега, който има отваряем Хуауей модел 2022. Те в магазина предлагаха модел на две години (mate xs). Новият бил същият като визия, но с подобрен дисплей, камери и по-малко виждаща се сгъвка. В интерес на истината дори на стария модел сгъвката беше по-незабележима от на фолда. Ако на новия е по-добре значи направо няма да се вижда. Това ще е чудо. Хареса ми, че е много компактен като за сгъваем телефон. Горе долу беше с размерите на ултрата. В затворено състояние дисплея беше нормално широк, а в отворено беше уау. За съжаление те не го продават и не се знае дали ще получат скоро. Колегата му си го е поръчал през интернет. Фолд 256 ГБ е 1799 евро. Новия Хуауей през интернет е бил около 1700 евро. Дано да има гаранция. Още веднъж благодаря за коментара. Утре като пипна в ръцете си китаеца ще реша.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 13 окт 2022, 08:36

Моля.
Обаче готов ли си заради един дизяйн да приемеш следните неща в китаеца:
1. Липса на услугите на Google и изключително слабата и вяла софтуерна поддръжка (пак го казвам от опит с Хуауей и то преди санкциите).
2. Стар процесор без 5G.
3. Двойно по-бледия дисплей и по-ниска честота на опресняване.
4. Липсата на водоустойчивост.
5. Липса на поддръжка на стисул.
Просто хардуерно е далеч назад, а в същото време цената е същата.
Парите са си твои и ти си решаваш разбира се, но аз дълго претеглях плюсовете и минусите на всички сгъваеми телефона и за мен най-доброто устройство в този клас несъмнено е Фолд 4.
Успех с покупката.

Отговори