Samsung отново се подигра на Apple, ето за какво се закачи този път

kimy
Регистриран: 28 юли 2016, 02:26

Re: Samsung отново се подигра на Apple, ето за какво се закачи този път

Мнение от kimy » 10 ное 2022, 23:19

Spikul написа:
10 ное 2022, 22:54
kimy написа:
10 ное 2022, 22:25
svetulkata написа:
10 ное 2022, 21:06
имам Самсунг Фолд 4 завиждайте
Трябва да ти завиждам, че имаш този компромис между таблет и телефон?! Нито едното, нито другото! Трябва да го управляваш винаги с две ръце. Никога не е напълно затворен. Тежи двойно повече от смартфон. Сгъвката в средата на екрана почти винаги е видима и разваля изображението. Размерa на екрана е нестандартен и остават черни ивици при гледане на видео...Защитата срещу прах и влага също беше занижена(по спомен). Аз не виждам причина да завиждам...Ползвай го със здраве!
Вярно, че е доста краен, но защо се връзвате и пишете неща, които изобщо не са верни?
Първо как така Фолд 4 не е телефон? То по тази логика и смартфоните не са телефони.
Второ, от къде ти хрумна, че телефона винаги трябва да се управлява с две ръце? В сгънато състояние има 6,2 инча дисплей и може много по-лесно да се управлява с една ръка от айфон про макс например. Освен това и в отворено състояние може да се управлява с една ръка, стига да имаш калъф с писалка, чието гнездо да ползваш като упора на пръстите. Това обаче малко трудно може да се обясни на човек, който не го е ползвал.
Трето, сгъвката изобщо не е видима през цялото време, защото има режим флекс, обаче технологията все още не позволява напълно да изчезне.
Четвърто, не знам за каква заниженост говориш срещу прах и влага, като телефонът е единствения сгъваем на пазара със сертификат за водоустойчивост и спокойно може да го миеш или потапяш във вода?
Пето, каква е тази математика, която ползваш, че Фолд 4 с неговите 263 грама, е двойно по-тежък от iPhone 14 Pro Max с неговите 240 грама?
Та за завиждане е ясно, че е детински да се говори, но определено пишете небивалици относно сгъваемите устройства и май само защото айфон няма такова.
По-нагоре съм дал линк на две видеа. Гледай ги... И двата сгъваеми телефона на Самсунг са компромис на сгънат дисплей. Някой го приемат за супер технология, за мен е поредното самохвалство на Самсунг. Тази технология за мен все още не е готова за ползване. Относно теглото на Фолда имах предвид сравнение със S22 6.1".

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 10 ное 2022, 23:53

И какво точно трябваше да видя в тези видеа за Флип 4? Как някой плямпа нещо и си казва субективното мнение ли?
Самохвалство или не, факт е, че Самсунг диктуват тенденциите в дисплеите и произвеждат почти всички дисплеи на останалите марки.
Пък дали за теб тази технология не ставала за ползване, едва ли може да е меродавно, след като са продадени десетки милиони бройки от тях за година.
Както казах, пишете си някакви свободни съчинения, но пък и никой не ви кара насила да си ги купувате.

svetulkata
Регистриран: 18 мар 2021, 21:19

Мнение от svetulkata » 11 ное 2022, 01:20

имам Самсунг Фолд 4 завиждайте

kimy

Мнение от kimy » 11 ное 2022, 08:22

Spikul написа:
10 ное 2022, 23:53
И какво точно трябваше да видя в тези видеа за Флип 4? Как някой плямпа нещо и си казва субективното мнение ли?
Самохвалство или не, факт е, че Самсунг диктуват тенденциите в дисплеите и произвеждат почти всички дисплеи на останалите марки.
Пък дали за теб тази технология не ставала за ползване, едва ли може да е меродавно, след като са продадени десетки милиони бройки от тях за година.
Както казах, пишете си някакви свободни съчинения, но пък и никой не ви кара насила да си ги купувате.
И ти плямпаш нещо и смяташ, че всички във форума трябва да сме съгласни с теб?! :lol: МНого е важно как един компонент се вгражда и управлява в крайното устройство. Продължавам да твърдя, че сгъваемите телефони на Samsung са с компромис в качеството. Не е е сефте. Не води до учудване :D Какви ръце трябва да имаш за да можеш да държиш и управляваш този смартфон с една ръка? Широчина: 67.1 + дебелина от едната страна: 14.2 + дебелина от другата страна: 15.8 = 97.1 милиметра :lol: :lol: :lol: Ама бил с дисплей 6.2"

Spikul

Мнение от Spikul » 11 ное 2022, 09:36

kimy написа:
11 ное 2022, 08:22
Spikul написа:
10 ное 2022, 23:53
И ти плямпаш нещо и смяташ, че всички във форума трябва да сме съгласни с теб?! :lol: МНого е важно как един компонент се вгражда и управлява в крайното устройство. Продължавам да твърдя, че сгъваемите телефони на Samsung са с компромис в качеството. Не е е сефте. Не води до учудване :D Какви ръце трябва да имаш за да можеш да държиш и управляваш този смартфон с една ръка? Широчина: 67.1 + дебелина от едната страна: 14.2 + дебелина от другата страна: 15.8 = 97.1 милиметра :lol: :lol: :lol: Ама бил с дисплей 6.2"
Кои сте тези всички в този форум, след като ти казах, че само за година има продадени десетки милиони сгъваеми устройства на Самсунг?
Аз плямпам поне за нещо, което притежавам и ползвам, а ти плямпаш пълни измишльотини, които нямат нищо общо с реалността :mrgreen:
Компромис в качеството? Ползвал ли си, повредил ли ти се е, имаш забележка към материалите и ползването му ли?
Написал съм много ясно как може лесно да се държи телефона с една ръка, ама чукча не читател, чукча писател :mrgreen:
Та специално за теб, пускам снимки как става този фокус, като дори мога да го държа с една ръка надолу с дисплея, без да падне:
Изображение
Изображение
Изображение

Сега ако започнеш да ми обясняваш, че това не позволява ползването с една ръка, защото не достигаш с палеца навсякъде по дисплея, ето ти и сравнение с про макса, на който също не може да достигнеш с палеца всяка една точка на дисплея:
Изображение

Така, че типично по айфонски маниер, пишете неща, които изобщо не са верни. Обаче като пуснат сгъваем айфон, то ще са подскоци, то ще е величаене, то ще е еуфория. Този филм сме го гледали вече и с AMOLED дисплеите и с големите екрани и с големите сензори.
Както виждаш, ползвам и двете платформи паралелно и айфона е архаична концепция, а ти си вярвай как Фолда бил компромис :mrgreen:

kimy

Мнение от kimy » 11 ное 2022, 12:48

Кои сте тези всички в този форум, след като ти казах, че само за година има продадени десетки милиони сгъваеми устройства на Самсунг?
Значи мнението на другите е без значение?! Всякакви смартфони се продават в милиони бройки от различни марки. За всеки влак си има пътници.
Аз плямпам поне за нещо, което притежавам и ползвам, а ти плямпаш пълни измишльотини, които нямат нищо общо с реалността
Трябва ли да мога да си купя всяко устройство(смартфон) за да мога да пиша във форум? Не е ли достатъчно да се прегледат спецификациите на смартфона, да се изгледат няколко ревюта за да може човек да формира мнение за себе си?! Още по-тъпо звучи да си купиш смартфон който нехаресваш за да се убедиш, че наистина не го харесваш...
Компромис в качеството? Ползвал ли си, повредил ли ти се е, имаш забележка към материалите и ползването му ли?
Написал съм много ясно как може лесно да се държи телефона с една ръка, ама чукча не читател, чукча писател :mrgreen:
Първо: Никъде дотук не съм си позволил обидни думи по твой адрес!! Ако искаш да спорим го прави според правилата на форума!
Как можеш ти да държиш смартфона е субективно усещане. Най-вероятно имаш по-големи ръце и за теб по големия размер не е от значение.
Не случайно в предния пост написах размерите на три от страните. Има значение и начина на ползване на смартфона. На втората и третата снимка с една ръка държиш и управляваш смартфона? :D Гънката в средата на екрана за мен е недостатък!. Пантата която държи смартфона отворен от едната страна за мен също е компромис.
Така, че типично по айфонски маниер, пишете неща, които изобщо не са верни. Обаче като пуснат сгъваем айфон, то ще са подскоци, то ще е величаене, то ще е еуфория. Този филм сме го гледали вече и с AMOLED дисплеите и с големите екрани и с големите сензори.
Както виждаш, ползвам и двете платформи паралелно и айфона е архаична концепция, а ти си вярвай как Фолда бил компромис :mrgreen:
Къде до тук сравних Fold 4 с iPhone 14 Pro Max? Имам чуството, че страдаш от фобия когато се спомене на Apple и iPhone?!
Хайде да си спомним колко помия изляхте почитателите на Самсунг когато излезе айфон 10 заради изрязването на екрана отгоре. Какъв вой беше когато беше премахнат аудио жака? Не, че след това Самсунг не последваха примера... Ами премахването на зарядното от комплекта на айфон?!
Сега има ли зарядни в комплектацията на Самсунг смартфоните? Големите хвалби по първия 108 мегапикселов сензор...Имаше снимано едно шарено котенце на 108 мегапиксела :lol: Май беше твоя снимка :D Кога Апъл ще изкарат телефон със сгъваем екран ми е все едно! Дали ще си го хвалят или не, също не ми пука. Макар да ползвам iPhone изобщо не съм безкритичен към марката.

Spikul

Мнение от Spikul » 11 ное 2022, 13:38

kimy написа:
11 ное 2022, 12:48

Значи мнението на другите е без значение?! Всякакви смартфони се продават в милиони бройки от различни марки. За всеки влак си има пътници.
Чакай сега, нали ти първи тръгна да обясняваш как само аз съм плямпал глупости и "всички" във форума трябвало да се съобразяват с мен? Казах ти, че не съм само аз и има десетки милиони притежатели. Мнението ти мен не ме вълнува, защото както сам каза, то е изградено само на база ревюта в нета и за това тръгнах да ти отговарям като ползвател на такъв телефон.
kimy написа:
Трябва ли да мога да си купя всяко устройство(смартфон) за да мога да пиша във форум? Не е ли достатъчно да се прегледат спецификациите на смартфона, да се изгледат няколко ревюта за да може човек да формира мнение за себе си?! Още по-тъпо звучи да си купиш смартфон който нехаресваш за да се убедиш, че наистина не го харесваш...
Когато тръгваш да обясняваш как не можело с една ръка да се работи, определено трябва да го твърдиш от опит, а не от някакви голи цифри. За това съм качил и снимки, а не говоря наизуст.
kimy написа:

Първо: Никъде дотук не съм си позволил обидни думи по твой адрес!! Ако искаш да спорим го прави според правилата на форума!
Как можеш ти да държиш смартфона е субективно усещане. Най-вероятно имаш по-големи ръце и за теб по големия размер не е от значение.
Не случайно в предния пост написах размерите на три от страните. Има значение и начина на ползване на смартфона. На втората и третата снимка с една ръка държиш и управляваш смартфона? :D Гънката в средата на екрана за мен е недостатък!. Пантата която държи смартфона отворен от едната страна за мен също е компромис.
Чукча нито е обидна дума, нито е извън правилата на форума да се споменаване тази поговорка. Изобщо не съм целял да те обидя, а да те накарам да четеш какво пиша, не да отговаряш без да си взел предвид написаното от мен.
Да, на втората и третата снимка управлявам с една ръка телефона дотолкова, доколкото управлявам и про макса.
Гънката си е субективно дали е компромис, но за пантата изобщо не мога да те разбера какво имаш предвид :shock:
kimy написа:

Къде до тук сравних Fold 4 с iPhone 14 Pro Max? Имам чуството, че страдаш от фобия когато се спомене на Apple и iPhone?!
Хайде да си спомним колко помия изляхте почитателите на Самсунг когато излезе айфон 10 заради изрязването на екрана отгоре. Какъв вой беше когато беше премахнат аудио жака? Не, че след това Самсунг не последваха примера... Ами премахването на зарядното от комплекта на айфон?!
Сега има ли зарядни в комплектацията на Самсунг смартфоните? Големите хвалби по първия 108 мегапикселов сензор...Имаше снимано едно шарено котенце на 108 мегапиксела :lol: Май беше твоя снимка :D Кога Апъл ще изкарат телефон със сгъваем екран ми е все едно! Дали ще си го хвалят или не, също не ми пука. Макар да ползвам iPhone изобщо не съм безкритичен към марката.
Е с кое да сравнявам Фолда, с миниатюрния и евтин мини модел на айфон ли? Сравнявам флагман с флагман, т.е. най-скъпите устройства. Каква фобия, като вие айфонджиите скачате тук да обяснявате колко зле бил Фолда? Типичен пример на поговорката "Крадеца вика, дръжте крадеца".
Освен това не разбирам какво общо имаше тук снимки с 108 МР, след като айфон се стреми вече именно към големи сензори?
А що се касае до липсата на зарядно и слушалки, най-елементарната финансова логика подсказва, че след като една марка го прави и не е санкционирана за липсата им, всяка друга ще го прави. Да не са луди да се набутват и да им пада печалбата?
А и както виждаш, аз имам различни марки телефони и съм имал почти от всички, докато вие айфонджиите си мислите, че вашето е най-добро, само защото е с емблемата на нагризана ябълка, пък другите са сапунерки, което определено е проява на смешен фанатизъм. Ако утре айфон пуснат модел, който да ме грабне, аз нямам проблем да си го купя.
Така че не знам в какво точно се опитваш да ме убедиш, след като ти показах, че Фолда нито е невъзможно да се ползва с една ръка, нито му липсва водоустойчивост, нито е два пъти по-тежък.
Всеки ползва това, което му харесва, но е нелепо да се измислят недостатъци на сегмент, който айфон няма :mrgreen:

ka3anova
Регистриран: 26 окт 2021, 21:25

Мнение от ka3anova » 11 ное 2022, 14:23

Само една корекция - не са десетки милиони сгъваеми телефони на самсунг, а около 10 милиона - общо за всичко години, които продават сгъваеми телефони - не за една.

kimy

Мнение от kimy » 11 ное 2022, 14:39

Накратко, защото ми писна да обеснявам. Не се опитвам да те убеждавам в каквото и да е! Имаме различни критерий за оценка и е нормално да имаме и различен избор.
Когато тръгваш да обясняваш как не можело с една ръка да се работи, определено трябва да го твърдиш от опит, а не от някакви голи цифри. За това съм качил и снимки, а не говоря наизуст.
Голи цифри :D Да, разбирам.Твоята ръка е мерилото :D Спецификациите са без значение.

https://www.criticalhit.net/technology/ ... is-better/
Сравнение на IPX8 и IP68.

Бъркаш ме с някой. Не съм фанатик към нито една марка. Само казах и мога да го повторя, че гънките на екрана при фолда и флипа изглеждат зле! Пантата е направена такава за да не се пречупи дисплея(демек да спре да работи). Устройствата не се затварят плътно. Това са компромиси в моите очи. Всеки сам преценя дали това го дразни. А за снимката и 108 мегапиксела ти припомних, защото и тогава се пенеше колко велико нещо били направили Самсунг. Снимката е пълна скръб!

Spikul

Мнение от Spikul » 11 ное 2022, 14:40

ka3anova написа:
11 ное 2022, 14:23
Само една корекция - не са десетки милиони сгъваеми телефони на самсунг, а около 10 милиона - общо за всичко години, които продават сгъваеми телефони - не за една.
Да, грешката е моя. Става въпрос за 3 години, не за една.

Отговори