ka3anova написа: ↑12 фев 2023, 10:59
defierofodds написа: ↑12 фев 2023, 05:00
kimy написа: ↑08 фев 2023, 08:41
Да разбирам, че Samsung Galaxy S23 Ultra(5000 mAh), който има с 677 mAh по-голяма батерия от Apple iPhone 14 Pro Max(4323 mAh) са сравними защото издържат почти едно и също време в някакви тестове?! При различни входни условия имаме почти равен изходен резултат и това е коректно сравнение?!
Ами разбира се, че е коректно сравнение, да не би Apple да имат телефон с идентична батерия, че да се сравняват? За теб като потребител какво е важно, сухите характеристики, или как на практика се справят телефоните? Цените и те са идентични, така че няма нищо по-естествено от такова сравнение.
И резултатите са сходни, ама на WiFi; на мобилни данни Apple винаги са били зле. Това си личи от "3g talk" теста на gsmarena. Там дори като за размера на батерията Apple са зле.
Проблемът е, че когато не отговаря на нагласата на някои хора, сухи характеристики не се гледат, но когато отговаря, то те се гледат.
Пример е мегапиксели на камери, рам, размер на батерия.
В единия случай се казва как не можело телефон, който струва еди колко си да има толкова малко рам или толкова малка батерия и прочие.
Обаче когато тази теза не отговаря на виждането на някой защитник се започва - сухи характеристики ли ще гледаме или какво е усещането.
Ами в случая с батерията е видно, че малкият размер няма как изцяло да бъде компенсиран и на мобилни данни, както казах тестът на gsmarena ясно го показва.
За РАМ и мегапиксели не знам, аз лично никога не съм гледал такива неща у телефоните, стига да не е критично малко РАМ-паметта, все пак.
Обаче стане ли дума за батерия, телефон с добра малка батерия не съм виждал, поне не и ако е с голям дисплей.
Вярно е, че има телефони с голяма батерия, които карат крайно недостатъчно, но обратното - трудно. Затова аз гледам капацитета, но задължително гледам и тестовете. Но и задължително в този ред.