Батерията на Galaxy S23 Ultra е сравнима по издръжливост с iPhone 14 Pro Max

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Батерията на Galaxy S23 Ultra е сравнима по издръжливост с iPhone 14 Pro Max

Мнение от Spikul » 09 фев 2023, 11:14

maniaka_slr написа:
08 фев 2023, 15:40

До колкото се знае до момента, Fold 5, ще е с подобрената панта, която не прави свивка на екрана и прави телефона по малко дебел. Пак ще е водоустойчив-прахоустойчив. И ще застава пак пантата навсякъде. Друго не се знае още, нито за камерата, нито за големината на външния дислпей, рано е. А относно големината-моите ръце са с големи пръсти и не ми е проблем големия дисплей. :) Затова предпочитам bar, вместо fold. Като направят дисплея удачен, веднага се замислям за такъв.
Дисплея е 6,1 инча и върши чудесна работа. Все пак идвам от най-големия дисплей на Самсунг - 6,9 инча на Note20 Ultra и за това казвам, че външния дисплей е идеален.
За всеки усещането е различно и е хубаво да има избор.
Новата Ултра предлага всичко, което човек търси в един несгъваем телефон.

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Re: Батерията на Galaxy S23 Ultra е сравнима по издръжливост с iPhone 14 Pro Max

Мнение от board » 12 фев 2023, 00:17

Първите ми тестове на батерията наистина доста положителни. Като начало реших да пробвам тъй наречения Light режим на батерията, който намаля една идея пиковата честота и така вдига ефективността. Телефона е ползван основно вкъщи на wi-fi, като за няколко часа бях навън и щракнал трийсетина снимки. Но въпреки не много интензивната употреба съм впечатлен от врмето на екран.
Screenshot_20230211_131941_Device care.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 12 фев 2023, 00:18

Днес реших да мина на стандартния режим без занижаване на честоти, но резултата за сега не изглежда никак по-лош.
Screenshot_20230212_001547_Device care.jpg
Нали пак говорим за ползване на wi-fi вкъщи, в понеделник ще видя как ще се държи при повече време на мобилни данни.

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 12 фев 2023, 05:00

kimy написа:
08 фев 2023, 08:41
Да разбирам, че Samsung Galaxy S23 Ultra(5000 mAh), който има с 677 mAh по-голяма батерия от Apple iPhone 14 Pro Max(4323 mAh) са сравними защото издържат почти едно и също време в някакви тестове?! При различни входни условия имаме почти равен изходен резултат и това е коректно сравнение?! :o
Ами разбира се, че е коректно сравнение, да не би Apple да имат телефон с идентична батерия, че да се сравняват? За теб като потребител какво е важно, сухите характеристики, или как на практика се справят телефоните? Цените и те са идентични, така че няма нищо по-естествено от такова сравнение.
И резултатите са сходни, ама на WiFi; на мобилни данни Apple винаги са били зле. Това си личи от "3g talk" теста на gsmarena. Там дори като за размера на батерията Apple са зле.

ka3anova
Регистриран: 26 окт 2021, 21:25

Мнение от ka3anova » 12 фев 2023, 10:59

defierofodds написа:
12 фев 2023, 05:00
kimy написа:
Да разбирам, че Samsung Galaxy S23 Ultra(5000 mAh), който има с 677 mAh по-голяма батерия от Apple iPhone 14 Pro Max(4323 mAh) са сравними защото издържат почти едно и също време в някакви тестове?! При различни входни условия имаме почти равен изходен резултат и това е коректно сравнение?! :o
Ами разбира се, че е коректно сравнение, да не би Apple да имат телефон с идентична батерия, че да се сравняват? За теб като потребител какво е важно, сухите характеристики, или как на практика се справят телефоните? Цените и те са идентични, така че няма нищо по-естествено от такова сравнение.
И резултатите са сходни, ама на WiFi; на мобилни данни Apple винаги са били зле. Това си личи от "3g talk" теста на gsmarena. Там дори като за размера на батерията Apple са зле.
Проблемът е, че когато не отговаря на нагласата на някои хора, сухи характеристики не се гледат, но когато отговаря, то те се гледат.
Пример е мегапиксели на камери, рам, размер на батерия.
В единия случай се казва как не можело телефон, който струва еди колко си да има толкова малко рам или толкова малка батерия и прочие.
Обаче когато тази теза не отговаря на виждането на някой защитник се започва - сухи характеристики ли ще гледаме или какво е усещането.

defierofodds

Мнение от defierofodds » 12 фев 2023, 11:14

ka3anova написа:
12 фев 2023, 10:59
defierofodds написа:
kimy написа:
Проблемът е, че когато не отговаря на нагласата на някои хора, сухи характеристики не се гледат, но когато отговаря, то те се гледат.
Пример е мегапиксели на камери, рам, размер на батерия.
В единия случай се казва как не можело телефон, който струва еди колко си да има толкова малко рам или толкова малка батерия и прочие.
Обаче когато тази теза не отговаря на виждането на някой защитник се започва - сухи характеристики ли ще гледаме или какво е усещането.
Ами в случая с батерията е видно, че малкият размер няма как изцяло да бъде компенсиран и на мобилни данни, както казах тестът на gsmarena ясно го показва.
За РАМ и мегапиксели не знам, аз лично никога не съм гледал такива неща у телефоните, стига да не е критично малко РАМ-паметта, все пак.
Обаче стане ли дума за батерия, телефон с добра малка батерия не съм виждал, поне не и ако е с голям дисплей.
Вярно е, че има телефони с голяма батерия, които карат крайно недостатъчно, но обратното - трудно. Затова аз гледам капацитета, но задължително гледам и тестовете. Но и задължително в този ред.

Потребителски аватар
board

Мнение от board » 12 фев 2023, 13:27

Да добавя и последния тест, вече без Light режим, май това няма голямо значение. Батерията е брутална, като единствено отбелявзвам, че говорим за изцяло домашно ползване на wi-fi
Screenshot_20230212_131203_Device care.jpg

kimy
Регистриран: 28 юли 2016, 02:26

Мнение от kimy » 13 фев 2023, 08:20

defierofodds написа:
kimy написа:
Проворечиш си!
да не би Apple да имат телефон с идентична батерия, че да се сравняват?
Откога харатеристиките са без значение?
За теб като потребител какво е важно, сухите характеристики, или как на практика се справят телефоните?
За мен като потребител са важни много "сухи" характеристики. По-голямата батерия и по-слабата издръжливост водят само до по-тежък телефон.
Цените са сходни, но телефоните са много различни.

Scorpinox10
Регистриран: 09 фев 2011, 23:01

Мнение от Scorpinox10 » 13 фев 2023, 11:12

За мен като потребител са важни много "сухи" характеристики. По-голямата батерия и по-слабата издръжливост водят само до по-тежък телефон.
Хаха, права/прав си. Трябва много да се внимава.
Току виж от тези 10 грама вповече, получиш някоя херния :mrgreen:
Макар, че S23 Ultra e 6 грама по=лек от 14 Pro Max ако ти е толкова важно това :mrgreen:

defierofodds

Мнение от defierofodds » 13 фев 2023, 11:22

Scorpinox10 написа:
13 фев 2023, 11:12
http://www.gsmarena.com/
Хаха, права/прав си. Трябва много да се внимава.
Току виж от тези 10 грама вповече, получиш някоя херния :mrgreen:
Макар, че S23 Ultra e 6 грама по=лек от 14 Pro Max ако ти е толкова важно това :mrgreen:
КАкто винаги нищо не им е важно на практика, освен да е Айфон. Ама точно тук са прави - съвсем различни телефони са, колкото и иначе да са "еднакви" - аз айфон не бих си купил и за 100 лв с това осакатено подобие на ОС.. :D
Това им е само вторият телефон с ОК батерия (И да, самсунгските флагмани също бяха зле и аз не съм си помислял да купя такъв. За сметка на тях, имаше камара модели с добри батерии), но за всички останали досега така и не им беше проблем мизерната батерия (Имах роднина, която по 3 пъти на ден зареждаше), дори не се припознаваше като проблем и си твърдяха, че и батерията си е супер.

Отговори