Всичко най-важно за 5G Home Internet от Vivacom

admin
Site Admin
Регистриран: 19 апр 2017, 10:40

Мнение от admin » 09 юни 2023, 07:56

Zong
Регистриран: 30 яну 2006, 12:40

Мнение от Zong » 09 юни 2023, 07:56

Стига сте лъгали хората с платените публикации на Виваком. В който и офис в София, столицата на България, да отидите и да поискате 5G Home, ще ви кажат: "Дайте да проверим адреса" и след това: "На този адрес има оптика 10Gbps, не може". Е, хубаво, но аз не искам да ми дупчите жилището и да творите грозотии с кабелите. Но иначе, вижте колко сме големи, предлагаме 5G Home, навсякъде. Голата истина, е че мрежата няма капацитет и в отдалечените населени места, където са 5 къщи на кръст, да, клетката ще поеме, но в градовете никакъв шанс за момента. В цяла западна Европа са на 5G рутери, но тук само се рекламира, поне си спрете рекламите.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Re: Всичко най-важно за 5G Home Internet от Vivacom

Мнение от Arthur » 09 юни 2023, 08:32

Останалите как са от към капацитет 5г

Zong
Регистриран: 30 яну 2006, 12:40

Мнение от Zong » 09 юни 2023, 08:50

В А1 отговарят същото като Виваком: " не може!" и дори бяха невъзпитани. В Йетел са по-гъвкави, имат някакъв софтуер, като им кажеш адреса и той им показва какви скорости може да се достигнат. Аз съм в централен квартал и ми казаха, дава го максимум 100Mbps, значи реално ще е около 75Mbps, но не гарантирано, в зависимост от натовареността на клетката, защото схемата с тия 5G рутери е същата както преди предлагаха стационарен телефон, т.е. заключват рутера към клетката на адреса и не може да го местиш. Те и затова казват не може, защото клетките им нямат капацитет да поемат мобилния трафик и евентуално този на 5G Home в гъсто населени райони. А, забравих: В Йетел казаха, че може, но само с някаква външна антена към рутера, чиито кабел бил толкова тънък, че не се налага да се дупчи дограмата, но поне не отказват, а предупреждават какви ще са евентуалните несгоди.

Arthur
Регистриран: 16 май 2008, 14:45

Мнение от Arthur » 09 юни 2023, 13:53

излагацията е на ниво

Отговори