А1 България изрази дълбоки опасения от неочаквано решение на КЗК
Новина от MobileBulgaria А1 България изрази дълбоки опасения от неочаквано решение на КЗК
В милата ни татковина всичко е възможно.
Re: А1 България изрази дълбоки опасения от неочаквано решение на КЗК
А те като купуваха ни риваха а?
Спектър
==================
MPXV3RX/A
MPXV3RX/A
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Mtel, когато купуваха имаха 0% пазарен дял. Виваком си купуват дял между 60 и 80% в някои региони и повече.
Не са имали 0% дял. Според историята си през 2008 започват да предлагат оптичен интернет, през 2011 купуват Мегалан и Спектър и през 2017 Близу (с което май стават най-големите като покрити домакинства)
Освен това в момента имат покрити 1,7м домакинства с оптика (1-6-2023: https://www.a1.bg/medien-tsentar-inform ... ck_id/3371)
За Вивата нещо не намирам информация, но ми се върти 1,5м домакинства, тоест по-малко от на А1.
Вероятно на 90% се застъпват като покрити адреси. Според мен ако на един адрес има възможност да избереш от минимум два доставчика не може да се каже, че има монопол, напротив - има конкуренция между двата.
Освен това в момента имат покрити 1,7м домакинства с оптика (1-6-2023: https://www.a1.bg/medien-tsentar-inform ... ck_id/3371)
За Вивата нещо не намирам информация, но ми се върти 1,5м домакинства, тоест по-малко от на А1.
Вероятно на 90% се застъпват като покрити адреси. Според мен ако на един адрес има възможност да избереш от минимум два доставчика не може да се каже, че има монопол, напротив - има конкуренция между двата.
Има конкуренция, но тук случая е друг. Тук купуваш абонати на готово. Виваком, ако "откраднат" Булсатком стават едва ли не монополист. Как е да влеят 500 хил абонати към тях? На практика ще държат над 60% от абонатите на телевизия. Но с тая мафия в Булгаристан е така. КЗК са боклуци и подлоги. Единствения оператор, който няма да застраши пазара като придобие Булсатком е Йеттел. Нито Виваком, нито А1 трябва да им се разрешава да придобият булсат. И в 2-та случая компанията ще има господстващо предимство.