Днес тестват BG-ALERT в цялата страна
Новина от MobileBulgaria Днес тестват BG-ALERT в цялата страна
Със къстама на xiaomi.eu няма да получите такова съобщение. Поне аз не го получих! Което е добре, изчистили са хората всичките вируси. Браво!!!
-
- Регистриран: 30 апр 2007, 15:06
Re: Днес тестват BG-ALERT в цялата страна
Това не е вирус, а система за предупреждение при аварии. Няма да се използва за щяло и нещяло, а само при критични ситуации. Надявам се го разбираш
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Е в момента се използва точно за "нещяло" по дефиниция. И на Запад редовно се ползва точно по този начин.mishobehar написа: ↑29 ное 2023, 10:04Това не е вирус, а система за предупреждение при аварии. Няма да се използва за щяло и нещяло, а само при критични ситуации. Надявам се го разбираш
И тук вече за ~трети път.
Аз и жена ми сме със Samsung Galaxy S9 Plus и със спрян от настройките BG-ALERT не получихме никакво пищене нито съобщения. Прочетох на един друг форум, че само в най-новите версии на Андроид, системата BG-ALERT не може да се изключва.
То и на Nokia 6210 не се получиха днес съобщенията, ама никой с такъв телефон не тръгна да пише по форумите колко е горд с това, че даже и се хвали че няма пари да купи на жена си нормален модерен смартфон.
При мен пищеше на обяд - цъкнах страничния бутон на ябълката и пищенето спря. Не съм бутал настройките да го изключвам - все някога може да бъде полезно (надявам се).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
След дългата дискусия в предната тема, реших да тестсвам дали BG-Alert може да се изключва. На областният тест на 16.11 спрях всички слайдчета и телефона нито издаде звук, нито поп-ъп, алерта обаче си го има като текст в подменюто където е историята на сигналите.
Сега на националният тест викам ще го пусна да видим дали един път спрян пак може да се активира, активира се нормално и звук и поп-ъп изкара. Телефона е тазгодишен Asus Zenfone 10 с андроид13.
Обаче странното е друго. Реших още сутринта да си пусна и миналогодишният ми телефон Zenfone 9, той също е ъпдейтнат до андроид 13, обаче от края на август, откакто взех 10-ката си стои в къщи без сим карта, но и без да съм му махал гугълският ми акаунт. Е, странното че и той извади съобщението след като повече от 3 месеца е без сим вътре в него.
Абе като цяло полезна система система. Тази пролет в Румъния за първи път е видях в действие (тогава още бях с въпросният Zenfone 9), минавах с кола в Карпатите и телефоните на всички в колата изпищяха, който може да се отзове за изгубен човек в района, с описание на дрехите, кога и на какви координати е бил видян за последно. Съобщениео беше на румънски и на английски. Предполагам и нашата BG-Alert може да праща събщения освен до всички, до отделна област, така и до примерно на всички в някакъв радиус от конкретни координати.
Сега на националният тест викам ще го пусна да видим дали един път спрян пак може да се активира, активира се нормално и звук и поп-ъп изкара. Телефона е тазгодишен Asus Zenfone 10 с андроид13.
Обаче странното е друго. Реших още сутринта да си пусна и миналогодишният ми телефон Zenfone 9, той също е ъпдейтнат до андроид 13, обаче от края на август, откакто взех 10-ката си стои в къщи без сим карта, но и без да съм му махал гугълският ми акаунт. Е, странното че и той извади съобщението след като повече от 3 месеца е без сим вътре в него.
Абе като цяло полезна система система. Тази пролет в Румъния за първи път е видях в действие (тогава още бях с въпросният Zenfone 9), минавах с кола в Карпатите и телефоните на всички в колата изпищяха, който може да се отзове за изгубен човек в района, с описание на дрехите, кога и на какви координати е бил видян за последно. Съобщениео беше на румънски и на английски. Предполагам и нашата BG-Alert може да праща събщения освен до всички, до отделна област, така и до примерно на всички в някакъв радиус от конкретни координати.
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
На Galaxy A72 изключването не върши работа, при това с неъпдейтван софтуер на поне 2 години.
В крайна сметка който иска да е сигурен, че няма да се получи, при всички случаи трябва или да изключи телефона, или да премахне нотификациионния модул на ниво РОМ. Аз не намирам вариант за последното. Скоро теглих един Debloater, работещ чрез ADB, обаче излизат само няколко глупости, които могат да се премахнат, и нищо смислено.
В крайна сметка който иска да е сигурен, че няма да се получи, при всички случаи трябва или да изключи телефона, или да премахне нотификациионния модул на ниво РОМ. Аз не намирам вариант за последното. Скоро теглих един Debloater, работещ чрез ADB, обаче излизат само няколко глупости, които могат да се премахнат, и нищо смислено.