Всичко има филтриране на реклами без Хром.
Аз съм най-доволен от Опера на Андроид, но и наиОС ме съмнява да има нещо по-добро.
Всичко има филтриране на реклами без Хром.
Затова е тази регулация на ЕС, защото Apple иска да държи всички други далеч и така потребителите на Apple са задължени да ползват продукти произведени само от Apple. И това за теб е ОК?kimy написа: ↑16 апр 2024, 09:28Ползвам Сафари и нямам необходимост от друг браузер или магазин за приложения. Интеграцията между Safari и iOS винаги ще е по-добра от какво да е друго решение. Подръжката е от едно място и е достатъчно навременна. Смятам, че новото законодателство на ЕС е нож с две остриета... От една страна дава възможност на потребителя да ползва различни продукти, от друга iOS започва да се превръща в разграден двор.
Дано не съм прав.
Не е лошо да се научиш, че във форума може да има различно от твоето мнение и е добре да го приемаш...JKRL написа: ↑16 апр 2024, 10:32Затова е тази регулация на ЕС, защото Apple иска да държи всички други далеч и така потребителите на Apple са задължени да ползват продукти произведени само от Apple. И това за теб е ОК?kimy написа: ↑16 апр 2024, 09:28Ползвам Сафари и нямам необходимост от друг браузер или магазин за приложения. Интеграцията между Safari и iOS винаги ще е по-добра от какво да е друго решение. Подръжката е от едно място и е достатъчно навременна. Смятам, че новото законодателство на ЕС е нож с две остриета... От една страна дава възможност на потребителя да ползва различни продукти, от друга iOS започва да се превръща в разграден двор.
Дано не съм прав.
Разграден двор? Все едно Android да го наречеш така. Твоят коментар е по-скоро стокхолмски синдром - да оневиняваш насилника си или в случая този, който те държи на каишка без право на избор.
ОС трябва да е без дупки в сигурността. Приложенията просто могат да се възползват от тях. В Windows как могат да се инсталират програми отвсякъде? В Linux и Android е същото.reedsolomon написа: ↑16 апр 2024, 10:58Няма смисъл да се карате - всеки ползва, каквото му е удобно. Проблемът е, че с включването на външни доставчици на приложения софтуерният supply chain излиза извън контрола на Apple и има опасност да се завъдят какви ли не гадости от тях.
Не им харесва на Apple, че има такива регулации - не продават в Европа или по-точно в ЕС(все едно е една държава). Ти решаваш в собственият ти дом какво може да се прави и какво не. Така е и с ЕС. Всичко е в полза на крайните потребители, за да имат свобода на избор, а не да бъдат ограничавани.
Ето един фрапиращ пример от преди няколко години:Не им харесва на Apple, че има такива регулации - не продават в Европа или по-точно в ЕС(все едно е една държава). Ти решаваш в собственият ти дом какво може да се прави и какво не. Така е и с ЕС. Всичко е в полза на крайните потребители, за да имат свобода на избор, а не да бъдат ограничавани.
И прочете ли статията? Защото аз я.kimy написа: ↑16 апр 2024, 15:49Ето един фрапиращ пример от преди няколко години:Не им харесва на Apple, че има такива регулации - не продават в Европа или по-точно в ЕС(все едно е една държава). Ти решаваш в собственият ти дом какво може да се прави и какво не. Така е и с ЕС. Всичко е в полза на крайните потребители, за да имат свобода на избор, а не да бъдат ограничавани.
https://www.investor.bg/a/261-novini/22 ... -irlandiya
Ирландия сключва договор с Apple. Според Ирландия и Apple всичко е наред, но не и според ЕС....
Вредна бюрократична машина без контрол.
„Ирландия е гарантирала незаконни данъчни облекчения на Apple, които са ѝ позволили да плати значително по-малко данъци от други компании в продължение на много години“, заяви еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер. „Това селективно отношение е позволило на Apple да плаща корпоративен данък от 1% от нейната европейска печалба през 2003 г. до 0,005% през 2014 г.“.