Все повече българи използват Revolut
Новина от MobileBulgaria Все повече българи използват Revolut
Ползвам доста често Revolut, единствено не съм доволен от преводите от тяхната сметка към българска банка по IBAN последния път отне две седмици докато си получа парите. Иначе имам слачай най бързи да престигат за два дни.
-
- Регистриран: 20 апр 2012, 02:06
Преводите до БГ ИБАН при мен са минавали за минути...
До Бинанс също ден макс като забавянето е от страна на Бинанс ако има такова
pixel 5
-
- Регистриран: 20 апр 2012, 02:06
Преводите до БГ ИБАН при мен са минавали за минути...
pixel 5
-
- Регистриран: 04 авг 2006, 22:05
Re: Все повече българи използват Revolut
Изключително ограничена услуга, която не може да съществува самостоятелно.
Трябва да имам банкова сметка в друга/местна банка, да използвам сметката от местната банка, за да заредя революта.
Не може и да е основна сметка, защото позволява да се тегли изключително минимално количество кеш, дори за семейни разходи.
Ако имаш бизнес, няма каса или банкомат през който да внесеш оборота.
Общо взето рекламата е голямо нещо.
Този револют ми е като в първи клас да имаш iPhone.
Едни ePay и EasyPay в Бъглария вършат в пъти по-добра работа като искате да "избягате" от "стандартните банки".
Виждам полза от Революта при международните преводи във валута и то само в някои случаи.
Трябва да имам банкова сметка в друга/местна банка, да използвам сметката от местната банка, за да заредя революта.
Не може и да е основна сметка, защото позволява да се тегли изключително минимално количество кеш, дори за семейни разходи.
Едни ePay и EasyPay в Бъглария вършат в пъти по-добра работа като искате да "избягате" от "стандартните банки".
Виждам полза от Революта при международните преводи във валута и то само в някои случаи.
Аз затова я ползвам, да обръщам от чужда валута и да прехвърлям в БГ сметка. До скоро ползвах Wise, но и те вдигнаха таксите доста + процент. Всички в един момент се уяждат и се забравят.
Ползвай TBI за обмяна. Там е курсът е 1.95583.
Изпращам сутрин и в рамките на деня получавам
Проблема е най вероятно в твоята банка
Левови преводи през Revolut минават през SWIFT, където винаги е бавно. Ако преведеш евро, тогава ще се изпрати SEPA превод, който може да се получи веднага или в рамките на работния ден.
Аз използвам Revolut главно за плащания с карта в чужбина и онлайн плащания. Също така за теглене на банкомати в чужбина или в страната, ако искам да тегля от банкомат на банка, която не ползвам. Никога не ми е бил проблем лимитът за теглене, защото плащам с карта. Не знам къде пазаруваш, че ти трябват над 450 лв на месец в кеш. Трябвало ми е само при плащане на първия наем на квартирата да тегля по-голяма сума от това и тогава си изтеглих от българската си карта без такса.bomobilebulgaria написа: ↑19 ное 2024, 16:39Изключително ограничена услуга, която не може да съществува самостоятелно.
Няма как да се ползва като основна сметка в България, заради липсата на български IBAN. В съседна Румъния обаче Revolut ти дават румънски IBAN, ако искаш да си получаваш заплатата там. А във всички страни в еврозоната може да ползваш чуждестранен IBAN от страни в ЕС или EFTA за получаване на SEPA превод със заплатата.
Иначе не мисля, че бизнесите с оборот в кеш са основната им таргет група. Съгласен съм, че услугата като цяло не може да се ползва самостоятелно, но е много добро допълнение към сметка в българска банка, за да избегнеш големите такси за чуждестранни плащания и лошите им обменни курсове.