iPhone 4 записва постоянно местоположението си в скрит файл
E, сега бъга в скайп http://www.mobilebulgaria.com/news/view.php?id=19215 няма значение, защото ще го оправят.
Apple отдавна искат да знаят какво мислят клиентите, още преди самия клиент, затова не се учудвам, че сигурността е на толкова ниско ниво. Подобни новини са добри напр. за RIM.
Apple отдавна искат да знаят какво мислят клиентите, още преди самия клиент, затова не се учудвам, че сигурността е на толкова ниско ниво. Подобни новини са добри напр. за RIM.
Kaкто винаги апъл са в дъното на всяка мизерия(angry)(angry)(no),по безочлива ,по нахална и нагла компания от тях няма(no)(angry)(angry).Поне за мен тези номера преопределят избора ми на телефон -никога апълски боклук.Най-гадната компания в света високите технологии(no)
Re: iPhone 4 записва постоянно местоположението си в скрит файл
и тук същата тема за това си пускам мнението и тук
Kaкто винаги апъл са в дъното на всяка мизерия,по безочлива ,по нахална и нагла компания от тях няма.Поне за мен тези номера преопределят избора ми на телефон -никога апълски боклук.Най-гадната компания в света високите технологии
Kaкто винаги апъл са в дъното на всяка мизерия,по безочлива ,по нахална и нагла компания от тях няма.Поне за мен тези номера преопределят избора ми на телефон -никога апълски боклук.Най-гадната компания в света високите технологии
Хах как по стар български обичай когато се подхлъзне някой се почва с изливането на помия и избиване на комплекси. Явно си върл фен на някоя умираща конкурентна компания. Честит ти празник (гаф на Apple) - случва се на няколко години по веднъж заслужава си душевната чикия дето си направи с този си пост. Като гледам всеки твой пост тук е изпълнен с омраза и негативизъм и искрено те съжалявам за това.
Все пак да се върнем в реалността - да е гафа е голям, но не мисля, че е нещо умишлено направено а по-скоро бъг, който ще бъде отстранен в следващата версия на iOS. Както и да е тази информация, която е събирана автоматично не е навредила и на един човек - авторите на приложения не са подозирали за тази възможност. Разбира се реакцията е мигновенна на разработчиците и вече има пак в Сидия. Нещо невъзможно на всяка друга платформа.
Все пак да се върнем в реалността - да е гафа е голям, но не мисля, че е нещо умишлено направено а по-скоро бъг, който ще бъде отстранен в следващата версия на iOS. Както и да е тази информация, която е събирана автоматично не е навредила и на един човек - авторите на приложения не са подозирали за тази възможност. Разбира се реакцията е мигновенна на разработчиците и вече има пак в Сидия. Нещо невъзможно на всяка друга платформа.
О, да, сега ще дойдат у вас, за да те ограбят и насилят, нали? Що за глупости?!
Записването на местоположението ти въобще не може да се нарече бъг. ;)
Нито е бъг, нито е гаф на Епъл. Напълно умишлено събиране на такава информация без съгласието на потребителя, замазано зад наглите Общи условия на айтюнс, под предтекст, че е за подобряване на услугите.
-
- Регистриран: 08 окт 2006, 15:51
Че то всеки който има GSM в джоба си вече е локализиран и проследяем. Така че това не е новина.
Айде весели празници! (beer)
Айде весели празници! (beer)
Очевидно нямаш и бегла представа от програмиране, щом смяташ, че бъг може да създаде база данни, в която да записва координатите ти (в което няма лошо, не всеки е длъжен да разбира от всичко). Само не знам защо нещата се принизяват до Apple vs. каквото там имаш предвид.
В днешно време фейсбук и подобните толкова са ни отучили да взимаме личните си данни на сериозно, че дори нещо такова се приема със снизхождение. Не става дума за потенциалните начини, по които Applле може да ти навреди, а за наглостта и обидата към потребителя. Всеки GSM може да бъде локализиран, но само със съдебна заповед и дори тогава не се води запис с всяко място на което си бил през последните месеци.
И черешката на тортата - въпросният файл не е криптиран по никакъв начин! Ако още не сте загряли: това са лоши новини за всеки, който някога е ходил някъде, без да е искал за това да знаят съпругът/съпругата, гаджето, шефът... Почти съм сигурен, че ако още не е излязла, до часове ще излезе с програма с име подобно на iPhoneLocationLogViewer която по елементарен начин ще намира въпросният файл на компютъра и ще го чете.
Та така, този "гаф" е изобщо не е безобиден.
В днешно време фейсбук и подобните толкова са ни отучили да взимаме личните си данни на сериозно, че дори нещо такова се приема със снизхождение. Не става дума за потенциалните начини, по които Applле може да ти навреди, а за наглостта и обидата към потребителя. Всеки GSM може да бъде локализиран, но само със съдебна заповед и дори тогава не се води запис с всяко място на което си бил през последните месеци.
И черешката на тортата - въпросният файл не е криптиран по никакъв начин! Ако още не сте загряли: това са лоши новини за всеки, който някога е ходил някъде, без да е искал за това да знаят съпругът/съпругата, гаджето, шефът... Почти съм сигурен, че ако още не е излязла, до часове ще излезе с програма с име подобно на iPhoneLocationLogViewer която по елементарен начин ще намира въпросният файл на компютъра и ще го чете.
Та така, този "гаф" е изобщо не е безобиден.
Преди да ми правиш забележка проучи малко случая. Бъг е това, че файла не се трие през определен период от време.