Apple може би забавя работата на iPhone с износени батерии
-
- Регистриран: 27 окт 2011, 22:12
Apple може би забавя работата на iPhone с износени батерии
Ъпдейтнах си телефона на 11.00 и от 3 месеца е около 30% по-бавен. Батерията ми вече е износена 20%. Поетапно почна да ми спира работата на основния бутон (изглежда ми мега странно, защото поведението е произволно на бутона). Сега главния ми бутон спря и съм на виртуален. iphone 6s, 2y 1m.
Re: Apple може би забавя работата на iPhone с износени батерии
Още когато пуснаха 8-те, някакви в някакъв институт го бяха доказали това забавяне. Бяха извадили сорс кода, който си показваше точно. Щяха нещо да ги съдят, но някой явно взе някакви пари и до там. Убиват бавно всички стари, за да си продават новите. Но като всичко друго свързано с apple и това се потули, и всички се правят на умрели лисици.
Предполагам сте имали досег до устройства с андроид на 2-3 години, знаете как е работил в началото и как работи сега. На всеки му е ясно, че искат да те накарат да си купиш новия модел, не само при смартфоните е така, а и с доста друга техника.
Само, дето сте забравили да споменете, че става дума за процедура наречена powerd (от power deamon), която се грижи за зареждането на батерията и скоростта на процесорите, за да се избегнат фойерверките от тип Samsung. Добре е да се дава цялата информация, а не само части от нея. (no)
Re: Re: Apple може би забавя работата на iPhone с износени батерии
Осъзнаваш ли въобще, какво малоумие си написал.
1/Скоростта на процесора зависи от остатъчния живот на батерията.
2/Начина(не продължителността!) на зареждане и разреждане, зависи от остатъчния живот на батерията.
1/Скоростта на процесора зависи от остатъчния живот на батерията.
2/Начина(не продължителността!) на зареждане и разреждане, зависи от остатъчния живот на батерията.
Е ти колко искаш да го ползваш този телефон? :D
2г и още искаш... бягай в магазина с 2,000 в джоба и ще ти се забърза
2г и още искаш... бягай в магазина с 2,000 в джоба и ще ти се забърза
Re: Re: Apple може би забавя работата на iPhone с износени батерии
извинявай ама ползвах три години и 3 месеца Lenovo P780. Накрая го продадох за части защото просто губеше обхват извън населените места. След 12-15 месеца употреба просто удрях един master reset и телефона ставаше като нов. Явно нямаше специален софтуер който да го скапва. Аааааа ДА! Никога не съм ъпдейтвал фърмуер над този с който дойде - работеше стабилно а аз обичам принципа "Щом работи, не го пипай!"
Re: Re: Re: Apple може би забавя работата на iPhone с износени батерии
Нали искахте телефони за лаици - те ви телефони за глупаци :D Аз моето HTC Desire-че 816 съм си го рутнал и съм си му сложил Андроид 7.1, нямам никакви забележки ;) В допълнение буквално е спасявано "от смъртта" на няколко пъти - проливни дъждове, сменена "несменяма" оригинална батерия с друга (с още по-голям капацитет), разбит слот за сим карти и т.н. ... Ах тези Apple, в знак на протест дори Apple Music не бих ползвал, жалко, че е единственото читаво нещо от тези тарикати.
Купувате си телефон с максимално немоднат (чист) Android и си откарвате с него поне петилетка ;)
Купувате си телефон с максимално немоднат (чист) Android и си откарвате с него поне петилетка ;)