HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
-
- Регистриран: 22 дек 2013, 23:30
HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
Успех им пожелавам, но марка, която не е пробила в Америка, до сега не е прокопсала.
Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
Има и друго - няма чужда компания, попаднала в американски ръце и да е прокопсала.
Успех на Нокия!
Нека станат това, което бяха. Конкуренцията прави качеството.
Има края на това ценообразуване и политика на Епъл и Самсунг.
Успех на Нокия!
Нека станат това, което бяха. Конкуренцията прави качеството.
Има края на това ценообразуване и политика на Епъл и Самсунг.
Re: Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
Да, точно това им е целта, да свалят цените. За това Nokia 8 Sirocco е 750?. От една година на пазара и си изравниха цените със всички останали.
iPhone 11 Pro + AirPods2 + Apple Watch Series 4 44mm
Re: Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
[Quote]Нека станат това, което бяха.[/Quote]
Че то HMD до сега нищо не са били...(whistle)
Че то HMD до сега нищо не са били...(whistle)
-
- Регистриран: 26 апр 2013, 14:42
Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
В Европа без проблем ще станат номер едно по продажби. Проблем е Китайския пазар. Там не вярвам да продават много. ЛЖ се отказа за продава там през тази година. Скоро и самсунг ще се откаже. За последното тримесечие имат 2% пазарен дял в Китай, а в началото на миналата годината 5-6% от пазара.
Re: Re: Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
[Quote]Че то HMD до сега нищо не са били...[/Quote]
Но Nokia бяха номер 1
Но Nokia бяха номер 1
Re: Re: Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
Аз си мисля че тази компания HDM има персонал от 10-тина служители, офисни плъхове. Работата по смартфоните се извършва изцяло от Фокскон. Тайванците продаваха под собствената си марка до сега без особени успехи, правят и евтините модели на известни компании като Сони. Имат обаче и доста кадърни ODM инженери. LeTv ги ползваха до скоро и видяхме страхотни телефони , но това беше премиум качеството на Фокскон. Нокиа си поръчват 5-6 качества надолу. Вижда се в тиърдаун клиповете в тубата, че корпуса на нокиите е подобен на този в LeTv, но качеството на обработка на магнезиевото шаси и стоманения мидфрейм е далеч по-ниско. Виждат се остри ръбове , не е шлайфана магнезиевото отливка, ламарината не е кадмирана и т.н и т.н. Като прибавим избора на Чипсети от ниския клас в телефони за солидна сума пари и става ясно че се пести за максимална печалба. Фокскон продава подобни телефони , но на далеч по-ниски цени под собствената си марка.
Re: Re: Re: Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
Абсолютно си прав. И друг път съм писал, че Нокиа в момента са само едно име, от което китайците се възползват да продават продукти, които не са нищо повече от другите китайски тояги. Мой приятел от Казанлък се подлъга да си купи Нокиа 6 именно, защото също като мен им е голям фен. Сега съжалява. Мисля, че я ползва вече 8 месеца или повече, не знам. На втория месец му се скапа микрофона, блутута му се включвал и изключвал когато си искал, не може да приеме обаждане (телефонът звъни, но няма индикация да вдигне до 4-то - 5-то позвъняване), което се случвало от време навреме, а наскоро ми се оплака, че и боята на буквите Нокиа отзад на капака се е обелила. Поиграх си с него и аз - толкова яко забива, че е*вм ти и чистият андроид. Със сигурност загубиха един фен в негово лице, а мен още когато пожълтяха...
Нямат с какво да се похвалят толкова. Троловете Майкрософт обраха що можаха от патентите, а преди доста време бях чел нещо, че и името е отдадено за ползване десетина година, или нещо такова. Не съм сигурен, може и да греша, но това е по спомени. Истината е както каза и @muamamu, че истинските иноватори са големите компании като: Самсунг, Епъл, за мен и Сони, а останалите просто използват вече съществуващи технологии. Както и да е, това е моето мнение!
Нямат с какво да се похвалят толкова. Троловете Майкрософт обраха що можаха от патентите, а преди доста време бях чел нещо, че и името е отдадено за ползване десетина година, или нещо такова. Не съм сигурен, може и да греша, но това е по спомени. Истината е както каза и @muamamu, че истинските иноватори са големите компании като: Самсунг, Епъл, за мен и Сони, а останалите просто използват вече съществуващи технологии. Както и да е, това е моето мнение!
Samsung GALAXY S22 Ultra
Re: Re: Re: Re: Re: HDM Global планира Nokia да е в Топ 5 до до пет години
Има само една възможна причина да забива така : подлъгал се е да инсталира рекламни приложения.