Доставките на таблети удариха ново дъно

bibo35
Регистриран: 21 сеп 2009, 21:36

Доставките на таблети удариха ново дъно

Мнение от bibo35 » 01 май 2018, 16:42

Аз бих си купил, с поне 12"-ов дисплей и поне 300 GB памет! И задължително слот и четец за карти-памет, за да мога да прехвърлям снимките от DSLR-а на таблета, където да ги обработвам и качвам след това! Тоест да ползвам таблета като лаптоп! Иначе за какво ми е таблет?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Доставките на таблети удариха ново дъно

Мнение от A4i » 01 май 2018, 17:19

Цената на частите в един таблет е по-ниска от тази за лаптоп. Последните 3 години изчислителна мощност на ципсетите за смартфони и таблети превиши тази на лаптопите. Така че таблетите са едновременно евтини и мощни устройства. Слабата им популярност се дължи на отсъствие на софтуерна поддръжка. Липсва пълноценен офис пакет, а поддръжката от страна на производители на популярен продуктивен софтуер така и не се реализира. Проблема е в цената на софтуера. За таблети тази цена е много ниска и ще потбие приходите от продажби за други платформи. Софтуерните компании нямат интерес да поддържат таблетите. Остава хардуерния производител като Самсунг или Епъл да разработи качествен производителен софтуер за таблети и да раздаде правосъдие в бранша.

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: Доставките на таблети удариха ново дъно

Мнение от StefiMo » 01 май 2018, 17:56

[Quote]Последните 3 години изчислителна мощност на ципсетите за смартфони и таблети превиши тази на лаптопите.[/Quote] :D
Не се ли усещаш каква глупост си написал??
Вече излязоха тестове с най-бързия, към този момент, SD/Qualcomm, който реално се продава. По зле е от най-утрепания Celeron, който никой не го ползва, защото не става за нищо.
Основният проблем е в цената, стандартно са се объркали.
12 инчов таблет с умрял процесор, и Андроид, който става само за браузър, струва колкото приличен лаптоп среден клас. Въобще няма и база за сравнение между двете, във възможностите им за приложения. Ако пък е с Win таблета, вече цената му е на хубав лаптоп. А и новите тънки лаптопи си държат един ден работа, обикновено без проблем. Няма много луди при еднаква цена да изберат орязано устройство, откъм хардуер и ОС, с малък екран, който допълнително влошава положението.

the_brave
Регистриран: 26 мар 2007, 01:03

Мнение от the_brave » 01 май 2018, 18:27

Незнам да има телефон или таблет който да е с по-добри параметри от Лаптопа ми: (Asus Vivobook Pro N580VD): CPU i5 7300HQ ^ RAM 20GB DDR4 2400Mhz. ^ Nvidia GTX1050 4GB ^ SSD Crucial MX300 1TB + 128GB SSD M.2. Samsung
Но щом казвате че има ще се направя че ви вярвам и ще се расмея ХаХаХа !!! Има и много по-мощни Лаптопи, моя е среден клас.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 01 май 2018, 18:52

Преди половин година ми се счупи макбука и си карам на айпада само. Да ти кажа не усещам липсата му толкова. Игри не играя, по-специфичен и професионален софтуер не ползвам, ако е за обработка на снимки има доволно приложения в ап стора. Всъщност таблета ми замени напълно лаптопа. Мислих по едно време да си взема някаква наклана машина за игри ама няма за кога. Бих си заменил един ден айпада с някое по-голямо 12 инчово про с 256 ГБ памет и ЛТЕ. Таблет с уиндоус -никога повече няма да си го причиня това.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Мнение от terry1 » 01 май 2018, 18:55

12,9 ipad pro 512GB те зове :D Като гледам какви боклуци се предлагат от Алкател, Леново, Престиджо и прочее нормално никой да не иска да ползва. Иначе Galaxy tab или iPad са перфе и със сигурност по-добри от лаптоп за тези пари.

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Re: Re: Re: Доставките на таблети удариха ново дъно

Мнение от terry1 » 01 май 2018, 19:01

Ползвам си Galaxy tab S2 9,7 и съм повече от доволен, а лаптопа остана само за игра. Перфектен според мен, сигурен съм че и следващите в серията както и падовете са отлични. А като имаш и подходяща периферия още по лесно става.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Re: Re: Re: Re: Доставките на таблети удариха ново дъно

Мнение от Ванката » 01 май 2018, 19:12

Ако имах повече свободно време бих си взел един PS4 Pro, че да го бочна в 4К телевизора. Тогава да се насладя на графика. (yes)

Иначе Галакси Таб серията е много добра. Не помня в 2-та или в 3-та бяха сложили и писалка, като в Ноута. Смятай, снимаш някой човек и после на таблета го обработваш, все едно си го рисувал, като професионален художник. (yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 01 май 2018, 19:18

Към колегите, дето си живеят в заблуда за техните "мощни" лаптопи : отваряте ноутбукчек и гледате резултата от тестовете. сравнението показва че още първият Циклон в А7 през 2014 задмина по производителност i5
https://www.anandtech.com/show/7910/apples-cyclone-microarchitecture-detailed
Ето и сравнение на SD845, A11 Bionic и i5 7300HQ.
https://www.notebookcheck.net/A11-Bionic-vs-7300HQ-vs-845_9250_8417_9958.247596.0.html
А11Х в новия iPad Pro няма да е граничен в 1 ват, както при айфон.

StefiMo
Регистриран: 09 сеп 2012, 11:58

Re: Re: Re: Доставките на таблети удариха ново дъно

Мнение от StefiMo » 01 май 2018, 20:15

Безсмислено е да сравняваш чип на Apple с другите. Той е правен специално за тяхната ОС. Все ми е едно, дали е 1000 пъти по-бърз от всички останали. Никаква програма правена за друга ОС, няма да тръгне на него/на неговата си ОС. Който ползва продукти на Apple да се вълнува от бързодействието му.
Нали не си мислиш, че „някак си” ще се произведе „чип”, който ще се охлажда без принудително охлаждане (вентилатор), и ще бъде по-бърз от чип, който се охлажда принудително. Поне в този живот няма да се случи.
При всичките „супер-дупер” технологии за отвеждате на топлината от чипа, се стига в крайна сметка до повърхността на устройството, било телефон или таблет. А тя е малка, за охлаждате на няколко вата топлина постоянно. За това и чиповете в тези устройства ще бъдат винаги „бавни” с ниска консумация. Прост пример, една ламарина (какъвто искаш материал), размер А4, и отделяна топлина 10W. След 20 минути, няма да можеш да я пипнеш. Може да ти изглежда смешно, но е така.
Повечето процесори за лаптоп се въртят в порядък 15-25W, в телефонии и таблети <5W (обикновено <2W), максимални стойности. Разликата е в това, че в лаптопите с вентилатор може да работят достатъчно време, докато при телефон/таблет това е за много кратко, иначе почва орязване на скорости и честоти.
==
Физичните закони още никой не ги е отменил. Да се сравнява 1/2W чип с 25W е смешно, меко казано.

Отговори