iPhone 4
Re: Apple iPhone 4
Ако този телефон ми падне отнякъде без пари - примерно го намеря на улицата или ми го подарят, веднага ще го продам, ще си купя Nokia N8, а с остатъка от бомбастичната сума, която струва бих си купил цял плазмен телевизор :)))) И не мога да разбера какво толкова се захласвате по такива телефони, където всяка функция в тях изисква да даваш пари, за да я използваш. Пуснеш TV-то, минава през GPRS и ти взима пари. Решиш игра да си изтеглиш, пак пари ти взимат. Няма радио прехваления телефон, а аз предимно радио си пускам като излизам. Другото което е, че няма начин да си сложиш никое от прекрасните програмки за Symbian с които можеш много да си улесниш живота. Ето ви и пример. Оня ден си сложих програма, която влиза директно в GPS системата на градския транспорт и като си седиш на някоя спирка без табела кога, какво идва, си пускаш програмката и ти показва точно кога идва автобуса :) Другото, най-подробните карти за GPS са за Garmin. На тази снобария нито Гармин можеш да сложиш, нито добра карта. За каво ми е някакъв тъп GPS, като не ми показва подробно улиците с номерата им. Давайте си парите със здраве, щом ви е мания, но за мен този телефон не е ФУНКЦИОНАЛЕН, и си е чиста проба снобарщина. Аз си оставам на NOKIA и Symbian, за да мога да си слагам точно такива приложения, които ми трябват и ми улесняват живота :))) Айде със здраве и успех с играчката :)))))
Поздравления за мнението, май пишеш колкото да се намираш на приказка. Темите на Нокия са в друга секция.
Аз пък много бих искал да си взема един 4Г и да сравня с андроида си.
Твойта нокия не зная какво предимство има, но да знаеш, че мобилен тел трябва да ползва мобилен интернет. В рейсовете и метрото wi-fi скоро няма да пускат. Сигурно си и абонат на ментел:S
Аз пък много бих искал да си взема един 4Г и да сравня с андроида си.
Твойта нокия не зная какво предимство има, но да знаеш, че мобилен тел трябва да ползва мобилен интернет. В рейсовете и метрото wi-fi скоро няма да пускат. Сигурно си и абонат на ментел:S
-
- Регистриран: 30 окт 2008, 10:29
gugry - до някъде имаш право. Но, не мисля че симбиан е на-добрата платформа. Вземи изпробвай някой Андроид...огромна разлика в скороста и ги няма досадните забивания като при повечето телефони Нокиа.А относно Iphone готин амамноо пара.
[Quote]Аз си оставам на NOKIA и Symbian[/Quote]
Абе какъв Symbian, точно тая ОС ще ме откаже от Nokia, колкото и да съм доволен от марката. Сега предпочитам Nokia бес ОС, отколкото Symbian ... няма такова мъчение, всяка една друга ОС е в пъти по-добра точно от тази и за да не съм изцяло офф, само ще кажа, че място за сравнение с iOS напълно няма.(cyber)
Абе какъв Symbian, точно тая ОС ще ме откаже от Nokia, колкото и да съм доволен от марката. Сега предпочитам Nokia бес ОС, отколкото Symbian ... няма такова мъчение, всяка една друга ОС е в пъти по-добра точно от тази и за да не съм изцяло офф, само ще кажа, че място за сравнение с iOS напълно няма.(cyber)
Всичко, което си казал, е абсолщтно грешно:
- разбира се, че ползването на GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA е платена. Защо, на твоята N8 безплатно ли е?
- най-голямата глупост, която изтъкна,, е надмощието на Nokia и Symbian в приложенията. Сериозно, шегуваш ли се?
- и, това "влизане в GPS системата на градския транспорт" работи в България, нали? Ако говорим за нормални страни, отдавна има готова интеграция на локацията на транспорта, включително в iPhone приложенията.
- онлайн радиа - колкото искаш
- навигационни приложения - още толкова. Всяко по-добро от предишното.
Относно поръчката ти с "остатъка от бомбастичната сума":
- кой луд би си купил плазмен телевизор?
- и, каква е тази бомбастична сума, според теб? Защото трябва да е поне 2000лв, ако имаме предвид мнението ти.
- разбира се, че ползването на GPRS/EDGE/UMTS/HSDPA е платена. Защо, на твоята N8 безплатно ли е?
- най-голямата глупост, която изтъкна,, е надмощието на Nokia и Symbian в приложенията. Сериозно, шегуваш ли се?
- и, това "влизане в GPS системата на градския транспорт" работи в България, нали? Ако говорим за нормални страни, отдавна има готова интеграция на локацията на транспорта, включително в iPhone приложенията.
- онлайн радиа - колкото искаш
- навигационни приложения - още толкова. Всяко по-добро от предишното.
Относно поръчката ти с "остатъка от бомбастичната сума":
- кой луд би си купил плазмен телевизор?
- и, каква е тази бомбастична сума, според теб? Защото трябва да е поне 2000лв, ако имаме предвид мнението ти.
Не всички търговци в BG (като мен например) доставят телефоните си от съмнителен източник. Продавам и ремонтирам само iPhone от около година тук и от около 3 в US.
Моите телефони са от Щатите и са чисто нови. Имам и ползвани, ако някой се интересува, но със сигурност нямат "опасни" IMEI номера и са 100% оригинал.
Продал съм десетки в България и единственият проблем, с който са ми ги носили за поправка са счупени стъкло или заден панел (вината за което не е моя).
Колкото и странно да звучи, ОТЕ (собственик на Globul а също и Cosmote в Румъния) купуват телефона от фабриките на Apple със стотици-хиляди на ниски цени, а разходите им докато телефона стигне до крайния потребител със прилежащата му поддръжка повишават много цената на продукта.
Мисля, че цените на оператора за такъв тел. винаги ще бъдат по-високи от тези на "дребните търговци",взимайки предвид договори и месечни такси, разбира се.
Моите телефони са от Щатите и са чисто нови. Имам и ползвани, ако някой се интересува, но със сигурност нямат "опасни" IMEI номера и са 100% оригинал.
Продал съм десетки в България и единственият проблем, с който са ми ги носили за поправка са счупени стъкло или заден панел (вината за което не е моя).
Колкото и странно да звучи, ОТЕ (собственик на Globul а също и Cosmote в Румъния) купуват телефона от фабриките на Apple със стотици-хиляди на ниски цени, а разходите им докато телефона стигне до крайния потребител със прилежащата му поддръжка повишават много цената на продукта.
Мисля, че цените на оператора за такъв тел. винаги ще бъдат по-високи от тези на "дребните търговци",взимайки предвид договори и месечни такси, разбира се.
Apple нямат фабрики, техен е само софтуера и дизайна.Не е възможно да се закупи телефона директно от фабриката, най-вероятно на Foxconn, Тайван.Това се пази в тайна.
И след като всички телефони продавани в щатите са заключени към AT&T, би ли сподели метода по който ги отключваш? Какво ще се случи, ако купувача реши да си ъпдейтне софтуера с по-нова версия с нов baseband? Ако има проблем с телефона, ти ще го ремонтираш в твоя срвиз/гараж/мазе/дом, така ли?
-
- Регистриран: 04 дек 2008, 16:17
Интересно къде бяхте вие, дребните търговци, когато Globul предложиха 3GS за 1050лв с предплатена карта...
А да, продавахте 3GS за 1400лв. Прав си, наистина цените на операторите са по-високи - с цели -25%.
btw не само iPhone. От доста време някои от предложенията на операторите са [u]много[/u] по-добри от тези на търговците. С HD2 например беше подобна ситуацията :)
А да, продавахте 3GS за 1400лв. Прав си, наистина цените на операторите са по-високи - с цели -25%.
btw не само iPhone. От доста време някои от предложенията на операторите са [u]много[/u] по-добри от тези на търговците. С HD2 например беше подобна ситуацията :)
"- и, това "влизане в GPS системата на градския транспорт" работи в България, нали? Ако говорим за нормални страни, отдавна има готова интеграция на локацията на транспорта, включително в iPhone приложенията. "
Явно работи... момчето го е написало достатъчно ясно...А ти в коя държава живееш? България или някоя от "нормалните"? :)
Не мога да си обясня как може да има такива нагли хора в тоя форум и то модератори...(beer)
Явно работи... момчето го е написало достатъчно ясно...А ти в коя държава живееш? България или някоя от "нормалните"? :)
Не мога да си обясня как може да има такива нагли хора в тоя форум и то модератори...(beer)