iPhone 4S

vixfix
Регистриран: 17 фев 2008, 14:13

Re: Apple iPhone 4S

Мнение от vixfix » 20 ное 2011, 07:16

Вече не са ли длъжни да ги отключват след изтчане на договора освен ако клиента не иска да го удължи?

TopicSupport
Регистриран: 19 ное 2011, 17:41

Мнение от TopicSupport » 20 ное 2011, 11:19

Re: Apple iPhone 4S [Re: ]
Автор: board
Дата: 20.11.2011 02:22

И на мен едната ми карта е бизнес от Мтел и гледах офертите, но условията не ми се струват толкова добри. Струва ми се, че бизнес Surf and Talk тарифите са дори по-зле то обикновените такива. Освен това Мтел предлагат само опция за двугодишни договори, а и не отключват телефоните след това. Докато Глобул предлагат едногодишни и отключват айфоните след изтичането. » Отговор
Re: Apple iPhone 4S [Re: ]
Автор: ivoalex
Дата: 19.11.2011 22:11

С една незначителна подробност: тези цени са без ДДС. С ДДС апаратът+месечната такса за 2 години излиза "скромните" 1863.12 лв., като 886.8 лв. се изсипват накуп. За сравнение: апаратът, който аз закупих като физическо лице от Глобул (на 24-месечен лизинг, а не с изваждане пари наведнъж), излиза 1441.74 (от тях: 869.04 за устройството) с ДДС.

Ако фирмата е регистрирана по ДДС плащаш си телефона в корпоративният отдел без ДДС! дори и да го платиш с ДДС после си го дърпаш. Сметката която ти идва е без ДДС също ако плащаш ДДС фирмата после си го дърпа. Относно тарифния план предпочитам да имам 120 минути към всички оператори отколкото да имам 1000 за 35 лв само към един оператор. Не знам това е мое мнение и М-Тел отключват телефони пък ако не ти е кеф да се занимаваш гледаш форумите как да си го отключиш и си ти (woo). Дори от Глобул да го взема трябва да съм абонат на глобул от 1 година а аз не съм. и дори тогава телефона пак ми излиза супер солено поне за мен 1522 лв ми излиза телефона + месечните такси в М-Тел за [B]24 месеца[/B]. В Глобул излиза за 1 година телефона е 1100 лв на изплащане + най-ниската месечна такса в която няма интернет а само разговори към някакви номера и стъпва на 1400 лв. Е според теб дали да не си го взема с неограничен интернет и 120 мин. разговори към всички оператори + неограничени разговори в мобилния ми VPN + 100 смс-а + 0,22ст разговори към всички .... различни хора различни идеали :) (coffee)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 20 ное 2011, 15:38

:D Как се "дърпа " ДДС ? Нещо не си наясно.

TopicSupport
Регистриран: 19 ное 2011, 17:41

Мнение от TopicSupport » 20 ное 2011, 20:08

На края на годината фирмата се оправя с ДДС-то си. Аз ДДС не плащам! От всички явно само ти не си разбрал (beer)

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 21 ное 2011, 12:28

@TopicSupport аз не ти казвам, че не трябва да си го взимаш или че офертата не е добра за теб, но понеже го даваш като съвет, хората да търсят фирми на които да си го вземат, не съм много съгласен, че глобално това е най-добрата оферта.

Има някои неточности в това което казваш.
[Quote]Относно тарифния план предпочитам да имам 120 минути към всички оператори отколкото да имам 1000 за 35 лв само към един оператор.[/Quote]
В офертите за 35лв. на Глобул и на Мтел има не само 1000+ мин към съответния оператор, а и 100 към другите, което както и да го погледнеш е по-добре от 120 към всички. Освен това тези планове включват по 1GB на мах скорост, вместо 512MB.

[Quote]ако не ти е кеф да се занимаваш гледаш форумите как да си го отключиш[/Quote]
Всъщност няма отключване за 4S, a и за 4 от отдавна няма софтуерно решение.

[Quote]Дори от Глобул да го взема трябва да съм абонат на глобул от 1 година[/Quote]
Едната година е само, ако искаш лизинг.

[Quote]В Глобул излиза за 1 година телефона е 1100 лв на изплащане + най-ниската месечна такса в която няма интернет а само разговори към някакви номера и стъпва на 1400 лв.[/Quote]
Не знам къде ги гледаш тези неща, но аз не виждам да го предлагат без интернет, освен това с най-високата тарифа стъпва 1379лв(779+600) за една година.

[Quote]Е според теб дали да не си го взема с неограничен интернет и 120 мин. разговори към всички оператори + неограничени разговори в мобилния ми VPN [/Quote]
Не казвам, че за теб няма да е добра оферта. VPN- a e нещо което дава смисъл на цялата работа, ако наистина ти трябва тази групата, а не ако някой от фирма просто ти го взима. В противен случай многото минути към оператора ти вършат много по-добра работа от VPN-a.

Като цяло наистина всичко е индивидуално, но според мен в момента не е много оправдано да се подписват двугодишни договори, освен ако не е на лизинг. При предстоящото падане на цените за терминиране на разговорите, до година при всяко положение ще има по-добри условия за договорите.

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Мнение от KuKeR » 21 ное 2011, 13:07

[Quote]Има страхотен гласов асистен Siri и е дори не че е от голямо значение,[/Quote]

И какво като има? Той работи на територията на USA само !(whistle)

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 21 ное 2011, 13:14

Брей, брей. Явно съм на територията на САЩ, след катоонзи ден пробвах Siri.

jamesjames
Регистриран: 04 дек 2008, 16:17

Мнение от jamesjames » 21 ное 2011, 13:15

Работи във всяка страна, но ще трябва да му говориш на английски, френски или немски. Което май не е кой знае какъв проблем.

Потребителски аватар
chilko
Регистриран: 12 авг 2004, 21:10

Мнение от chilko » 21 ное 2011, 13:53

извън шатите не работят функциите за онлайн търсене на локална информация заради липсата на интеграция с картите.

[Quote]Apple have released a statement recently regarding Siri in Europe stating it will not have full functionality in the near future.[/Quote]

има заобиколно решение, което поне в англия работи.

http://www.pocket-lint.com/news/42660/siri-does-work-in-uk

ivoalex
Регистриран: 22 ное 2009, 20:31

Мнение от ivoalex » 21 ное 2011, 17:48

TopicSupport, след като за теб е "идеал" да изсипват пари накуп, които можеш да дадеш на порции в продължение на определен период от време, ОК. За мен икономическата логика диктува друго. Поради и което НЕ ВЗЕХ апарата от МТел (въпреки, че имам 8 фирмени телефона в група, мои... до идното лято.) 8)

Отговори