iPhone 4 с най-добрите снимки и клипове от мобилен телефон
Re: iPhone 4 с най-добрите снимки и клипове от мобилен телефон
колко много те подкрепям, по-голямо недоволство от това да чуя някой да казва "Левичарите да спрат да държат телефона ми грешно" абе п*&&$* &&&А&@ какъв си ти бе? Заради такива хора имаш пари в джоба си...както и да е, предния телефон беше едно PSP с възможности за разговор и интернет сега е същото...Помня един пич фен на apple се подиграваше на Нокия, че моделите им си били приличали и че дизайна хич го няма....да бе ми този уж "нов" телефон като е като стария, какво да говорим?!? Ще ми се хвалят за характеристики и всякакви други работи..абе фенове на ябълката разглобете един ваш телефон вижте процесора какво пише на него...САМСУНГ ще падна от смях от хилядиде заблудени хора, които се отричат, че телефона им има нещо общо със самсунг...абе както и да е със здраве всички...И по темата малко, че се отнесох....като е толкова добър фотоапарат защо не вземат да снимат мачовете с него, като гледам все още фотографите залагат на големите стари обективни, чудно защо ли....може би защото не разбират и великия Стив Джобс разбира всичко и според него телефона му е по-добър в снимките от Сатио примерно....хахах недей така бе излагаш се, феновете ти са хора промити мозъци и слепи да видят колко долна и гнусна политика водиш...и т.н. и т.н.
[Quote]Всичко е въпрос на технология. Все пак в природата един орел може да забележи мишка от 1км , а неговите очи са големи колкото модула на камерата за видео разговори. Има обещаващи разработки на течни лещи, позволяващи направата на варио-обектив без движещи се части, дори сабилизатора на изображението е вграден в самата леща[/Quote]
A4i без да се обиждаш, но историята ти за мишките и орела не може да бъде меродавна, когато става въпрос за прецизна техника и качество. Дори разработките да се окажат достатъчно успешни след много време няма как течните лещи да заменят истинските твърди такива и варио-обективите, а ако това стане не се съмнявам, че цените ще са в повече от двойни-тройни от сегашните обективи, което пък обезсмисля използването им сред мобилните устройства. Само за сравнение ще кажа, че единия ми обектив струва повече от два нови Iphone 3GS на цена в БГ и свободна продажба или може би един Iphone 4 като се появи на цена над 1500-1800лв. Аз лично не вярвам да са или да налеят ако ще да е и в Iphone 12 пари за лещи,механика,сензор,дори софт, който да струва повече от себестойността на самото у-во.
А и принципно сега говорим за конкретния случай, не за научната фантастика от бъдещето, така че няма как да ме убеди някой, че въпросния тест е истински и безпристрастен, както и няма скоро да повярвам, че телефон ще направи по-добри снимки и ще измести фотоапаратите, особено що се отнася до качествена оптика и прецизна механика и то при всякакви условия на снимане.
A4i без да се обиждаш, но историята ти за мишките и орела не може да бъде меродавна, когато става въпрос за прецизна техника и качество. Дори разработките да се окажат достатъчно успешни след много време няма как течните лещи да заменят истинските твърди такива и варио-обективите, а ако това стане не се съмнявам, че цените ще са в повече от двойни-тройни от сегашните обективи, което пък обезсмисля използването им сред мобилните устройства. Само за сравнение ще кажа, че единия ми обектив струва повече от два нови Iphone 3GS на цена в БГ и свободна продажба или може би един Iphone 4 като се появи на цена над 1500-1800лв. Аз лично не вярвам да са или да налеят ако ще да е и в Iphone 12 пари за лещи,механика,сензор,дори софт, който да струва повече от себестойността на самото у-во.
А и принципно сега говорим за конкретния случай, не за научната фантастика от бъдещето, така че няма как да ме убеди някой, че въпросния тест е истински и безпристрастен, както и няма скоро да повярвам, че телефон ще направи по-добри снимки и ще измести фотоапаратите, особено що се отнася до качествена оптика и прецизна механика и то при всякакви условия на снимане.
[Quote]A4i без да се обиждаш, но историята ти за мишките и орела не може да бъде меродавна, когато става въпрос за прецизна техника и качество. Дори разработките да се окажат достатъчно успешни след много време няма как течните лещи да заменят истинските твърди такива и варио-обективите, а ако това стане не се съмнявам, че цените ще са в повече от двойни-тройни от сегашните обективи, което пък обезсмисля използването им сред мобилните устройства. Само за сравнение ще кажа, че единия ми обектив струва повече от два нови Iphone 3GS на цена в БГ и свободна продажба или може би един Iphone 4 като се появи на цена над 1500-1800лв. Аз лично не вярвам да са или да налеят ако ще да е и в Iphone 12 пари за лещи,механика,сензор,дори софт, който да струва повече от себестойността на самото у-во.
А и принципно сега говорим за конкретния случай, не за научната фантастика от бъдещето, така че няма как да ме убеди някой, че въпросния тест е истински и безпристрастен, както и няма скоро да повярвам, че телефон ще направи по-добри снимки и ще измести фотоапаратите, особено що се отнася до качествена оптика и прецизна механика и то при всякакви условия на снимане. [/Quote]
(yes)(yes)(yes) Подкрепям. Всичко това за супер-нано-течни лещи и т.н. е за да замаже очите на хората и да им измести мислите от главния проблем.:)
А и принципно сега говорим за конкретния случай, не за научната фантастика от бъдещето, така че няма как да ме убеди някой, че въпросния тест е истински и безпристрастен, както и няма скоро да повярвам, че телефон ще направи по-добри снимки и ще измести фотоапаратите, особено що се отнася до качествена оптика и прецизна механика и то при всякакви условия на снимане. [/Quote]
(yes)(yes)(yes) Подкрепям. Всичко това за супер-нано-течни лещи и т.н. е за да замаже очите на хората и да им измести мислите от главния проблем.:)
Обектива ти може да струва и 10 000лв а може същия да струва 100лв .. това зависи от пазара - търсене и предлагане. След време ще има и такива обективи като показаните от A4i като не се обвързва с определена дата, но със сигурност ще стане. Може да е след 100 години, но ще го има.
Следователно камерафоните постепенно ще изместят фотоапаратите тип сапунерка .. както вече изместиха МР3 плеърите. Ето iPhone 4 вече бие някои сапунерки .. другите ще ги последват съвсем скоро.
Междудругото знаеш ли кой продава най-много камери в световен мащаб .. Нокия :D
Следователно камерафоните постепенно ще изместят фотоапаратите тип сапунерка .. както вече изместиха МР3 плеърите. Ето iPhone 4 вече бие някои сапунерки .. другите ще ги последват съвсем скоро.
Междудругото знаеш ли кой продава най-много камери в световен мащаб .. Нокия :D
-
- Регистриран: 13 мар 2010, 23:41
нямам думи:X(woo),най-добра камера стига бе,някои пак е препил вчера
това може да го каже човек които не е ползвал друг телефон
снимки от сони ериксон (примерно сатио) или нокия с карл цаиз,или пък със снимка от самсуг(високоя им клас) да ги сравниш със снимка от аифон направо смешно
:D:D:D
Неможе и дума да става за сравнение
това може да го каже човек които не е ползвал друг телефон
снимки от сони ериксон (примерно сатио) или нокия с карл цаиз,или пък със снимка от самсуг(високоя им клас) да ги сравниш със снимка от аифон направо смешно
:D:D:D
Неможе и дума да става за сравнение
[Quote]А и принципно сега говорим за конкретния случай, не за научната фантастика от бъдещето...[/Quote]
Течните лещи са в масово производство и са достъпни за поръчване. Извинявайте, че не посочих линка към разработчика на технологията: http://bit.ly/99luQn
Имат неоспорими предимства : вграден в лещата стабилизатор на изображението и автофокус (продължително автофокусиране при видео), възможност за варио. Всичко това без движещи се части, устойчиво на удар и направено във формат за камера на мобилен телефон. Също така стабилизатора на изображението, автофокуса и вариото сработват за милисекунди при консумация от само 0,1mW.
Течните лещи са в масово производство и са достъпни за поръчване. Извинявайте, че не посочих линка към разработчика на технологията: http://bit.ly/99luQn
Имат неоспорими предимства : вграден в лещата стабилизатор на изображението и автофокус (продължително автофокусиране при видео), възможност за варио. Всичко това без движещи се части, устойчиво на удар и направено във формат за камера на мобилен телефон. Също така стабилизатора на изображението, автофокуса и вариото сработват за милисекунди при консумация от само 0,1mW.
Съвсем не оспорвам факта, че такива лещи съществуват. Благодаря иначе за полезния линк, но няма как да се съглася, че колкото и прецизни и добре изработени да са, те ще надминат по качество,съответно възпроизвеждане нормалния обектив изработен от масивни и прецизно изработени лещи. Колко да е стабилизацията, устойчивостта на удар или варио-то на подобно устройство. Ако беше така всички професионални фотографи щяха да сменят неудобните 10-25-50 сантиметрови обективи с едни такива течни лещички, а защо не и огледално-рефлексния фотоапарат с един Iphone 4 например? Има една приказка не е луд тоя дето яде баницата :)
[Quote]Следователно камерафоните постепенно ще изместят фотоапаратите тип сапунерка .. както вече изместиха МР3 плеърите. Ето iPhone 4 вече бие някои сапунерки .. другите ще ги последват съвсем скоро.[/Quote]
Това пък е най-налудничевото твърдение, което някой някога съм чувал. Трябва да нямаш ни най-малка техническа представа или никога да не си снимал, държал и съответно сравнявал снимки направени от фотоапарат и камерафоун.
Ама разбира се, че Iphone 4 измести някой съпунерки, той е на път да измести и SLR фотоапаратите, че даже и спърниковите и сателитни камери, не не, даже Iphone 4 ще измести човечеството и ще има една нова планета Iplanet... Боже мили!
По-склонен съм да вярвам, че за въпросните 100 години ще ни вградят устройствата в главите и ще си комуникираме телепатично, отколкото, че Iphone е и ще измести фотоапаратите.... които да не забравяме все повече се усъвършенстват, а не чакат въпросния телефон да ги задмине... О да и теста е напълно реален, нищо че е направен от МАК ;) Абе или има големи балъци или умишлено създавате интриги с цел постване на празни мнения и вдигане на темите, вместо да седнете малко да се поограмотите.
[Quote]Следователно камерафоните постепенно ще изместят фотоапаратите тип сапунерка .. както вече изместиха МР3 плеърите. Ето iPhone 4 вече бие някои сапунерки .. другите ще ги последват съвсем скоро.[/Quote]
Това пък е най-налудничевото твърдение, което някой някога съм чувал. Трябва да нямаш ни най-малка техническа представа или никога да не си снимал, държал и съответно сравнявал снимки направени от фотоапарат и камерафоун.
Ама разбира се, че Iphone 4 измести някой съпунерки, той е на път да измести и SLR фотоапаратите, че даже и спърниковите и сателитни камери, не не, даже Iphone 4 ще измести човечеството и ще има една нова планета Iplanet... Боже мили!
По-склонен съм да вярвам, че за въпросните 100 години ще ни вградят устройствата в главите и ще си комуникираме телепатично, отколкото, че Iphone е и ще измести фотоапаратите.... които да не забравяме все повече се усъвършенстват, а не чакат въпросния телефон да ги задмине... О да и теста е напълно реален, нищо че е направен от МАК ;) Абе или има големи балъци или умишлено създавате интриги с цел постване на празни мнения и вдигане на темите, вместо да седнете малко да се поограмотите.
E-xe, тези малки обективчета нямат необходимата светлосила, щото течната леща е с малък диаметър, но за камерафон са идеални. Ето един индустриален ID четец, които използва обектива на Varioptic :
Еми да взимаш FZ38-цата с раницата на гърба и си ти :D
Сега пък ти звучиш налудничаво .. а и не съм казал, че камерафоните ще изместят DSLR не си измисляй а клас сапунерки и то не толкова заради качество а заради удобството да имаш винаги камера в джоба. Опитай се да прикриеш пристрастието си поне малко ..