Да видим какво ново ще има в iOS 8

olx99
Регистриран: 04 юни 2014, 11:57

Да видим какво ново ще има в iOS 8

Мнение от olx99 » 01 сеп 2014, 00:29

[Quote]iOS 8 release date, news and features[/Quote]

1. Ще бъде представена на 10.09.14 г.

2. Няма да има \"драматични\" промени по дизайна, пак iOS 7 ще си е (на външен вид)

3. Ще бъде \"дълбоко\" интегрирана с Mac-овете (дано имате такива).

4. Очакваме \"включване\"... ;)

strk
Регистриран: 28 фев 2008, 02:03

Re: Да видим какво ново ще има в iOS 8

Мнение от strk » 01 сеп 2014, 01:42

Тествам бетата на OSX 10.10 и до момента е най-лошата им бета, която съм ползвал :-( с последния ъпдейт изчистиха част от забиванията, но пак от време на време лаптопа почва да грее заради зависнал процес,

olx99

Мнение от olx99 » 01 сеп 2014, 11:46

Нали е unix базирана? Не би трябвало да има \"заспали\" процеси които да използват 99% cpu, kernel-а веднага ги \"килва\"... :D

stefanicio
Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
Контакти:

Мнение от stefanicio » 01 сеп 2014, 11:55

[Quote]Нали е unix базирана? Не би трябвало да има \\\"заспали\\\" процеси които да използват 99% cpu, kernel-а веднага ги \\\"килва\\\"... :D[/Quote]

Прав си. Само дето в компютърните системи точно това \"веднага\" е доста относително понятие :D

Ще я видим новата iOS 8 след като я представят. Дано се запази тенденцията за смаляване на разликата между трите основни OS. Така в скоро време хората няма да избират апаратите предимно заради OS, а и заради други показатели. Говоря за правещите на обективен и рационален избор. Феновете на марките винаги ще си ги има :)

olx99

Мнение от olx99 » 01 сеп 2014, 12:02

[Quote]Прав си. Само дето в компютърните системи точно това \"веднага\" е доста относително понятие [/Quote]

Хапсолютно съм съгласен с теб... :D:D:D

Много пъти съм се усещал, че реагирам мигновено и се чудя защо PC-то ми още се бави (а си е доста бързо и съвременно). Но така се получава, когато пипаш \"на дълбоко\" и нарушаваш POSIX-а... ;)

Ако имаше малко повече свобода в iOS отдавна да съм си купил iPhone, ама не би... (woo)

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 01 сеп 2014, 15:25

Аз знам кое ще е новото. iPad-а ми, ще започне да се замисля още повече. Така ще се оправдая вътрешно с покупката на Pro - модела 12,9\" догодина.:D
Samsung GALAXY S22 Ultra

strk

Мнение от strk » 01 сеп 2014, 15:51

[quote]Нали е unix базирана? Не би трябвало да има \"заспали\" процеси които да използват 99% cpu, kernel-а веднага ги \"килва\"... [/quote]

Това са пълни глупости. В unix кернелът килва процеси, които изяждат много рам, тогава се задейства OOM killer и избира най-подходящия процес. Не убива процеси, които хабят много ЦПУ.

Има и вариант да се сложи CPU лимит на процес (setrlimit RLIMIT_CPU) - тогава процесът ще бъде убит, когато изразходи над определена стойност CPU време, но това не се прави, защото няма как да се сложи универсална стойност за това ограничение.

olx99

Мнение от olx99 » 01 сеп 2014, 19:51

[Quote]Така ще се оправдая вътрешно с покупката на Pro - модела 12,9\" догодина.[/Quote]

Евалата Ванка за откровеният отговор! (yes) (beer)(beer)(beer)

@[B]strk[/B] [Quote]Това са пълни глупости.[/Quote]

Щом казваш, така ще да е, аз реално вчера чух що е то *ix и има ли почва у нас... :D:D:D

Вземи прочети малко да не се излагаш другият път:

[Quote]The right way to deal with frozen processes on Unix[/Quote]

strk

Мнение от strk » 01 сеп 2014, 21:54

[quote]@[B]strk[/B] [Quote]Това са пълни глупости.[/Quote]
Щом казваш, така ще да е, аз реално вчера чух що е то *ix и има ли почва у нас... :D:D:D

Вземи прочети малко да не се излагаш другият път:
[Quote]The right way to deal with frozen processes on Unix[/Quote][/quote]

@olx99, не знам кога си чул що е то *nix, явно не се занимаваш професионално с това. Казах ти какви са единствените варианти за ограничаване на процеси, дефинирани от POSIX, SRv4 и т.н. В UNIX спецификацията никъде не става въпрос за забил процес. Могат да се напишат безброй инструменти, които да се опитат да детектнат дали даден процес е изпаднал в безкраен цикъл, но просто в стандартния UNIX такова нещо няма.

IdiotovIdiot
Регистриран: 01 сеп 2014, 22:29

Мнение от IdiotovIdiot » 01 сеп 2014, 22:34

Не ми се изпада в подробности, понеже съм сигурен, че и 2-мата не сме били родени при създаването на *ix, POSIX, SR-втата и т.н. Само ти казвам, че сме в 2014, гогато има инструменти в самата ОС. Предполагам не си виждал, как автоматично се \"убива\" и възстaновява процес на: Cray XE6... :D

Когато го видиш, ще ме почерпиш една бира, понеже ще си разбрал за какво ти говоря... ;)

Отговори