Здравейте,
Искам да слушам АМ на домашната система у дома без да се налага да нося и свързвам Макбука с ТВ или домашното кино.
Докато бях с Google Play Music, стриймвах от което и да е устройство към Chromecast на ТВ, което е свързано с дом. кино, но си спрях абонамента, тъй като не работеше добре с iPhone-a ми.
Apple Music е чудесно реализирана и искам да остана на нея. Ще се радвам и ще бъда много благодарен ако някой с подобен казус е намерил начин да слуша от Мак на домашна система и сподели опита.
Преди да постна тук потърсих из мрежата, форумите на Apple и видеа в YouTube, но или методите са остарели и вече не работят или е обяснено неясно.
Бъдете здрави!
Слушане на Apple Music на домашна система
-
- Регистриран: 16 юли 2007, 12:16
Re: Слушане на Apple Music на домашна система
Каква ти е домашната си-ма? Ако домашната ти система има Bluetooth можеш да я свържеш с мак-а.
Сещам се за AirPlay стрийминг към рутер AirPort Express, който има аудио изход, но пък поддържа само 802.11n.
Edit
Това дали няма да свърши работа за CC? - https://rogueamoeba.com/airfoil/
Иначе аз ползвам CC Audio и съм много доволен.
Edit
Това дали няма да свърши работа за CC? - https://rogueamoeba.com/airfoil/
Иначе аз ползвам CC Audio и съм много доволен.
Ползвам това: www.logitech.com/en-us/product/bluetooth-audio-adapter
Купувал съм го от Техномаркет за около 60 70 лева, не помня точно. Всяка една система, колкото и да е стара, става с блутут.
Купувал съм го от Техномаркет за около 60 70 лева, не помня точно. Всяка една система, колкото и да е стара, става с блутут.
Re: Re: Слушане на Apple Music на домашна система
Това е решението - Благодаря! Универсално и без значение каква е марката на входа и изхода. Съжалявам, че не потърсих по-рано.
Re: Re: Re: Слушане на Apple Music на домашна система
Проблемът при Bluetooth стрийминга е компресията на музиката, от което страда качеството на звука. Това не съществува при Chromecast и Airplay, защото там се ползва Wi-Fi.
-
- Регистриран: 16 юли 2007, 12:16
Re: Re: Re: Re: Слушане на Apple Music на домашна система
Ако не страда качеството ще страда джоба! Рядко има пълно щастие.
Re: Re: Re: Re: Слушане на Apple Music на домашна система
Качеството не е перфектно, но съм доволен дотолкова, че да не търся повече решения. Цената на този рисивър е 54 лв.
Днес докато стриймвах от iTunes на мака (Apple Music), на моменти се получаваха смущения. Включваше се със смущения говор от Канал 1 на БНТ.
Тествах да стриймвам от телефона, през това време свързвам компа също към рисивъра и опитвам да стриймвам към него. Рисивъра не приема втория източник на музика. Чудя се на какво може да се дължи смущението - сигнал или електромагнитни смущения (което конструкторите трябва да са взели предвид).
В кътчето съжителстват вертикално подредени дом. кино, плейстейшън, STB на виваком и ТВ. По време на смущенията беше включено само дом. кино и рисивъра. Включих ТВ да видя какво става - започна от друг канал, а не БНТ. Смущенията се усилиха. Някой с подобен опит и съвет?
Днес докато стриймвах от iTunes на мака (Apple Music), на моменти се получаваха смущения. Включваше се със смущения говор от Канал 1 на БНТ.
Тествах да стриймвам от телефона, през това време свързвам компа също към рисивъра и опитвам да стриймвам към него. Рисивъра не приема втория източник на музика. Чудя се на какво може да се дължи смущението - сигнал или електромагнитни смущения (което конструкторите трябва да са взели предвид).
В кътчето съжителстват вертикално подредени дом. кино, плейстейшън, STB на виваком и ТВ. По време на смущенията беше включено само дом. кино и рисивъра. Включих ТВ да видя какво става - започна от друг канал, а не БНТ. Смущенията се усилиха. Някой с подобен опит и съвет?