Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
-
- Регистриран: 20 окт 2013, 19:05
Re: Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
Едно си баба знае едно си бае.
Huawei инвестира повече в развойна дейност и разработки от Apple - https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/12/15/3097194_kolko_dalech_e_shundjun_ot_finlandiia/
Камерите на Apple са добри, както и на всички флагмани, но никога не са били нещо изключително в сравнение с останалите в класа си. От друга страна Huawei работи заедно с Leica и постоянно подобравя камерите. Модела на китайците е актуалния последен, а айфона е миналогодишния.
Всичко това обаче едва ли има чак такова значение. Важно е дали предпочиташ Андроид или IOS. Вероятно камерата на Huawei е по-добра при ниска осветеност, а при дневни снимки едва ли ще може да се направи разлика. От друга страна дисплея на Apple е по-добър, но при тези размери на дисплея едва ли ще направиш разлика. Процесора на Huawei е по-добър защото е последния модел и са вкарали чип с изкуствен интелект, но и това едва ли ще направи някаква разлика при ежедневно ползване.
Така че дилемата е коя операционна система се предпочита и цената.
Лично аз бих взел Huawei. На защото Apple са лоши, а защото считам, че продават на твърде надценени продукти за това което предлагат. Освен това намирам Huawei за по-иновативни и бързо развиващи се. А и камерата е основното което бих гледал при покупката на телефон от такъв клас.
Huawei инвестира повече в развойна дейност и разработки от Apple - https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2017/12/15/3097194_kolko_dalech_e_shundjun_ot_finlandiia/
Камерите на Apple са добри, както и на всички флагмани, но никога не са били нещо изключително в сравнение с останалите в класа си. От друга страна Huawei работи заедно с Leica и постоянно подобравя камерите. Модела на китайците е актуалния последен, а айфона е миналогодишния.
Всичко това обаче едва ли има чак такова значение. Важно е дали предпочиташ Андроид или IOS. Вероятно камерата на Huawei е по-добра при ниска осветеност, а при дневни снимки едва ли ще може да се направи разлика. От друга страна дисплея на Apple е по-добър, но при тези размери на дисплея едва ли ще направиш разлика. Процесора на Huawei е по-добър защото е последния модел и са вкарали чип с изкуствен интелект, но и това едва ли ще направи някаква разлика при ежедневно ползване.
Така че дилемата е коя операционна система се предпочита и цената.
Лично аз бих взел Huawei. На защото Apple са лоши, а защото считам, че продават на твърде надценени продукти за това което предлагат. Освен това намирам Huawei за по-иновативни и бързо развиващи се. А и камерата е основното което бих гледал при покупката на телефон от такъв клас.
Re: Re: Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
Гледам че са ти много ясни Huawei. Някой знае ли точно какво са помогнали и за кое Leica? Или просто Huawei са платили на Leica за правата да сложат етикетите? Пише съвместна разработка , ама какво значи това, че германците са държали китайците за ръка, докато проектират или какво?
-
Re: Re: Re: Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
По традиция за Huawei те са калибровани от Leica, като при Mate 10 Pro използват Summilux лещи.
http://www.mobilebulgaria.com/tests/258/huawei-mate-10-pro
http://www.mobilebulgaria.com/tests/258/huawei-mate-10-pro
-
Re: Re: Re: Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
Официалният сайт на Leica: HUAWEI and Leica Camera announce long-term technology partnership for the reinvention of smartphone photography
https://us.leica-camera.com/Company/Press-Centre/Press-Releases/Press-Releases-2016/Press-Release-HUAWEI-and-Leica-Camera-announce-long-term-technology-partnership-for-the-reinvention-of-smartphone-photography
https://us.leica-camera.com/Company/Press-Centre/Press-Releases/Press-Releases-2016/Press-Release-HUAWEI-and-Leica-Camera-announce-long-term-technology-partnership-for-the-reinvention-of-smartphone-photography
Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
Прочетох мненията досега и от личен опит (7+ с иос11хх) - не знам как е батерията на Хуавея, но ако не искаш да се нервиш към 15:00ч с АйФонЯ ориентирай се към другия модел.
Не само камерата е важна според мен при един "камерфон" а и други неща.
пс. Днес с 4Г за 10ч (2 часа ръчкане) и батерията е на 40%.
Поздрави и успех с покупката.
Не само камерата е важна според мен при един "камерфон" а и други неща.
пс. Днес с 4Г за 10ч (2 часа ръчкане) и батерията е на 40%.
Поздрави и успех с покупката.
колегата zoroaster е много, много прав!
И на теория и на практика Айфоня не струва и половината на тия пари, който му искат. Особено пък 7 е тотален провал. Правят много проблеми. Това може да ти го потвърди всеки търговец. Имам 2-ма приятели с такива и 2 мата общо 3 пъти са ги подменяли гаранционно. Пускат ги за продажба и гледат за Андроид. Последния стабилен АЙФОН е SE.
Хуваей са във възход,имат много реални иновации, а Мейт 10 Про е нагледен урок какво могат в момента, а те могат много.
Асоциативо - Мейт 10 е лаборатория, Айфоня е някъв фешън бар.
Всеки сам решава къде иска да влезе.
И на теория и на практика Айфоня не струва и половината на тия пари, който му искат. Особено пък 7 е тотален провал. Правят много проблеми. Това може да ти го потвърди всеки търговец. Имам 2-ма приятели с такива и 2 мата общо 3 пъти са ги подменяли гаранционно. Пускат ги за продажба и гледат за Андроид. Последния стабилен АЙФОН е SE.
Хуваей са във възход,имат много реални иновации, а Мейт 10 Про е нагледен урок какво могат в момента, а те могат много.
Асоциативо - Мейт 10 е лаборатория, Айфоня е някъв фешън бар.
Всеки сам решава къде иска да влезе.
Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
стига писахте глупости бе айфоните били дефектни, точно пък седмиците са железни нямат проблеми с бърнове, нямат проблеми с батериите, ако искаш телефон и ОС на който/която да разчиташ айфона е номер 1, хуявея е як точно 10 минути и докато му качиш приложения и почне да лаги и да ти изкачат реклами отвсякъде. Поддръжката на операционната система е 1 или макс 2 години. Батерията кара колкото айфона. Като ми каже някой моя телефон батерията му кара 2 или 3 дена и ми е смешно, явно не си ползва телефона. Няма телефон който с включено 4г и ръчкане да кара повече от 20ина часа. И догодина айфона ще струва 800лв а хуавея 500-600 макс
Ползвал съм и андроид флагман и айфон и твърдя че втория е много по-приятен за ползване
Ползвал съм и андроид флагман и айфон и твърдя че втория е много по-приятен за ползване
Е ако му слагаш всякакви безразборни приложения, ще лагва и ще има реклами, разбира се. То трябва и акъл. Или просто да си ги купиш важните без реклами и пак е по-евтино отколкото в Itunes.
Re: Re: Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
[Quote]Имам 2-ма приятели с такива и 2 мата общо 3 пъти са ги подменяли гаранционно. [/Quote]
И мой приятел миналата година в рамките на 2-3 месеца след купуването му смениха два пъти седмицата... Тва му е първият Айфон, ще видим ще си вземе ли следващ. :D
И мой приятел миналата година в рамките на 2-3 месеца след купуването му смениха два пъти седмицата... Тва му е първият Айфон, ще видим ще си вземе ли следващ. :D
Re: Re: Re: Re: Re: Iphone 7 plus или Huawei mate 10 pro
те и Панасоник имат обективи на Лайка от години, но не ги виждам да са фалирали Никон и Канон все още. А и никой разумен човек не го очаква. А за чипа за изкуствения интелект... Те не могат една ОС да си напишат, ще говорят за чип за изкуствен интелект.