Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от Spikul » 27 сеп 2018, 11:59

Аха, значи Айфон има най-мощната батерия на света и свети по-силно от телевизорите, които са със захранване от мрежата? Ти това сериозно ли го мислиш??? Сериозно ли мислиш, че един диод има неограничени възможности в яркостта си на светене и колкото по-голямо напрежение му продаваш ще свети по-силно???

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от buttman » 27 сеп 2018, 12:12

[Quote]Аха, значи Айфон има най-мощната батерия на света и свети по-силно от телевизорите[/Quote]
Не ми слагай чужди думи! Не съм споменавал никакви ТВ. Примерът със седалките не е удачен.
Да изясним - един и същи дисплей, според тебе, еднакво ли се представя в различни модели?
Това е твое твърдение! [Quote] че един и същ дисплей ще извади по-висока яркост, ако е в Айфон вместо в Самсунг?! [/Quote]
[Quote]Аха, значи Айфон има най-мощната батерия на света и свети по-силно от телевизорите, които са със захранване от мрежата?[/Quote]
Глупости! Чети внимателно, яркост и качество са различни неща.
[Quote] DіѕрlауМаtе cпeциaлнo пoдчepтaвa, чe eкpaнът нa іРhоnе ХЅ Мах e пo-кaчecтвeн в cpaвнeниe c вcички дpyги пoдoбни ycтpoйcтвa, включитeлнo тeлeвизopи, тaблeти, мoнитopи и лaптoпи. Maкcимaлнaтa яpкocт нa диcплeя в нoвия cмapтфoн нa Аррlе e 660 кaндeлa нa квaдpaтeн мeтъp, кoeтo e мнoгo пoвeчe, oт кoлкoтo в пoвeчeтo LСD и ОLЕD мaтpици. [/Quote]

Spikul

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от Spikul » 27 сеп 2018, 17:26

Ти наистина изпадаш в някаква безтегловност.
Какво има да чета като си пише черно на бяло - ЯРКОСТ 660 КАНДЕЛА НА КВАДРАТЕН МЕТЪР!!! Кое не можа да схванеш? Отговори ми на въпросът дали наистина смяташ, че една и съща матрица ще извади различна яркост ако и увеличаваш до безкрай напрежението?
Просто не мога да вникна в логиката ти, освен че се опитваш всячески да отричаш физичните закони, само защото имаш Айфон.

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от buttman » 27 сеп 2018, 18:44

За да не се налага да се баннам сам, ще ти кажа само, че изобщо не си остър.Отговаряш ми с контратези на твърдения,които аз не съм казвал.
Всичките ти твърдения са абсолютно неверни.
1.[Quote]Отговори ми на въпросът дали наистина смяташ, че една и съща матрица ще извади различна яркост ако и увеличаваш до безкрай напрежението? [/Quote]
Това изобщо не съм го коментирал. Цитирай ме къде твърдя подобно нещо! Нямаш аргументи и оборваш неизказани твърдения. Само че никой не ги е казвал тук.
[Quote]извади различна яркост ако и увеличаваш до безкрай напрежението [/Quote] Как ще увеличаваш до безкрай напрежението, не ставай смешен!
2.[Quote]че един и същ дисплей ще извади по-висока яркост, ако е в Айфон вместо в Самсунг?![/Quote]
Ти го твърдиш и е невярно. Да, твърдя, че един и същи дисплей ще извади различна яркост в зависимост от модела, без значение дали е Applе или Samsung. И не само яркост. Вече обясних защо.
3.[Quote]DіѕрlауМаtе cпeциaлнo пoдчepтaвa, чe eкpaнът нa іРhоnе ХЅ Мах e пo-кaчecтвeн в cpaвнeниe c вcички дpyги пoдoбни ycтpoйcтвa, включитeлнo тeлeвизopи, тaблeти, мoнитopи и лaптoпи. Maкcимaлнaтa яpкocт нa диcплeя в нoвия cмapтфoн нa Аррlе e 660 кaндeлa нa квaдpaтeн мeтъp, кoeтo e мнoгo пoвeчe, oт кoлкoтo в пoвeчeтo LСD и ОLЕD мaтpици.[/Quote]
Не мога да знам колко е вярно. Но мнението е балансирано.Думите са [B]по-качествен[/B] и [Quote]мнoгo пoвeчe, oт кoлкoтo в [B]пoвeчeтo[/B] LСD и ОLЕD мaтpици.[/Quote]
4.[Quote]Я ми обясни как с различен хардуер или софтуер на телефона, ще накараш една и съща матрица в дисплей да свети по-силно като абсолютна стойност???
[/Quote]
Тъпо, влизаш в полемика с тези, които никой тук не поставя.Разбира се, че ще свети с различна сила, защото не говорим за [B]абсолютни[/B] стойности. Говорим за стойности, измерени за конкретен модел. Посочи ми къде съм казал "абсолютна".
Диодите се управляват с ток, не с напрежение. Простено ти е невежеството. :)
Интересно, когато същият сайт посочваше дисплеи на Самсунг като най-добри, никой не се съмняваше.
Дори не помня кога съм ползвал ябълка, беше 4S, преди доста години беше.

buttman

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от buttman » 27 сеп 2018, 18:54

Между другото,оказва се, че Apple имат отдавна патенти относно OLED дисплеите. В 2012,напр., са патентовали схема за контрол на яркостта.

bloodknight2012
Регистриран: 16 май 2018, 17:28

Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от bloodknight2012 » 27 сеп 2018, 19:35

По повод дискусията за цвят на дисплея от началото - iPhone-а е по-топъл от Samsung-а, защото е калибриран към "перфектното бяло", което е 6500K. Note 9 в Adaptive Mode е над 7000K, което го прави значително по-студено. "Истинското бяло" при Note 9 е при Basic режима, но за мен трябва да си мазохист, за да го ползваш.

Цветовете са субективна история. И на мен не ми харесва топлото бяло, че дори и на Samsung телефоните ми идва твърде топло, особено като съм заобиколен от кофти LCD екрани, които са калибрирани на по 8000K и нагоре. Но колкото по-близо е до 6500K и колкото по-реалистични (демек убити) са цветовете - толкова по-висока оценка ще дадат DisplayMate.

В крайна сметка всичките панели са си на Samsung, а от там нататък е калибрация, която и двете компании знаят повече от добре как да правят по своя си начин. И каквото и да си говорим, няма как два телефона на Samsung и на Apple, излязли по почти едно и също време, да са осезаемо по-добри един от друг. DisplayMate просто винаги дават по-висока оценка на по-новият телефон. Скоро S10 пак ще оглави класацията :)

Това, което не ми харесва на мен е контрола на качеството. И при двете марки има шанс да изтеглиш късата клечка и да ти се падне дисплей, който явно се различава от масата. И по-интересното е, че това не се брои за дефект, а представителите на фирмите или са сляпи или се правят на такива, защото все не виждат разликите :) Аз смених няколко S9+ - всичките с по-жълти екрани от изложените в магазините. От тогава нататък съм сравнявал с поне 10 човека, които имат същия телефон и подобно жълтеене не се наблюдава при никой друг. Писна ми да връщам телефони в 14-дневния срок и просто реших, че ще чакам да приключи това проклятие и ще си взема S10 като излезе.

tonipar
Регистриран: 21 ное 2014, 10:14

Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от tonipar » 27 сеп 2018, 19:45

Да бяхте проектанти на дисплеи , да спорите с формули, за специфични техники на производство и подобия човек да ви разбере защо спорите. Ама така безмислена работа. Който ползва епълски неща ще си купи, независимо дали дисплея е най-добър, втори или трети в класацията. Който не иска, ще изкара хиляда довода че нещо е кофти.
Ако вземем едно ферари за пример , нито е най-бързото, нито е най-мощното, нито най-луксозното, нито има най-много екстри спрямо другите коли,Ама е търсена и желана кола нали и който има възможност си купува. Така и с айфоните - който ги оценява взима, който не има избор от много друго апарати.

buttman

Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от buttman » 27 сеп 2018, 20:03

С телефоните е различно. Аз предпочитам Андроид.

sladyrko
Регистриран: 01 апр 2009, 18:02

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Екранът на iPhone XS Max е най-добрият в света

Мнение от sladyrko » 27 сеп 2018, 20:35

Елфе много ниска топка с тая снимка пусна е... Пусни си Найт мода на Ноута и да видим как се вижда... Чак за толкова глупави ли имаш хората тука, вярно някой може да се върже ама... Ниско, ниско...

Иначе и аз гледах няколко Ютюб видеа сравнение на новите Айфони с Ноута и дисплея на Ноута повече ми хареса, на Айфоните някак бледнее, канала беше нещо от рода на Honest tech потърсете и ще го намерите. Може човека да има дефектна бройка, но все пак не вярвам да изкарат по-добър дисплей от този на Самсунг.
Бъдете добри едни към други! Да обиждаш някого заради предпочитанията му е много ниско! Намасте!

Spikul

Мнение от Spikul » 27 сеп 2018, 22:24

Идва ми да се откажа да продължавам да ти обяснявам, защото ти изобщо не проумяваш какво пиша. Обаче с това влизаш в златния фонд:
[quote]Диодите се управляват с ток, не с напрежение. Простено ти е невежеството. [/quote]
Много е жалко, че не може да направиш разлика между ток и напрежение и си първия в света, който казва, че на анодът и катодът се подава ток вместо напрежение. У вас колко ампера пише на контакта (woo)
Моля те, не се излагай така! Ще ти кажа само, че напрежението е разлика в потенциалите на две точки, а токът е насочено движение на електрони и се явява само при потенциална разлика.
Дори и в уики-то го пише, стига да не те мързи да четеш: [quote]Електрическото напрежение предизвиква протичането на електрически ток.[/quote] - https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5
А ето какво пише за механизма на вентилния ефект в един P-N преход, който е фундамента при полупроводниковите прибори, каквито са диодите:
[quote]Ако подадем напрежение с положителен потенциал към Р съответно и отрицателен към N слоевете, то дупките и електроните започват да се движат към прехода и се елиминират там - протича ток при сравнително малки стойности (0,1 до към 1 V) на напрежението.[/quote] - https://bg.wikipedia.org/wiki/P-n_%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B4
Та на фона на незнанието ти, да ми говориш за невежество, изглежда леко гротескно.
Не искам да те обиждам, а просто да ти покажа, че нещата не са толкова прости, колкото си мислиш ти и да не вярваш на такива елементарни класацийки. Все пак ти си решаваш на кое да вярваш, но аз тези неща съм ги учил профилирано преди 20 години и някак си не се поддавам на модата.

Отговори