Apple iPhone Xr

telefoncho
Регистриран: 03 авг 2009, 09:07

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone Xr

Мнение от telefoncho » 28 окт 2018, 20:29

Резулюцията ме притеснява, пък и имам ОLED в момент и не знам дали няма да ми се стори по-кофти от колкото е всъщност

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Apple iPhone Xr

Мнение от pretorianec » 28 окт 2018, 20:57

Виж и двата в някой магазин и прецени кой ти изглежда по-добре...
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Re: Re: Apple iPhone Xr

Мнение от kipe » 03 ное 2018, 09:57

Казва се Епъл, не Ейпъл.
В ревю на журналист от ZDNet, се спомена нещо което трябва да имат предвид бъдещите притежатели, а именно лошия обхват в зони с недобро покритие."Poor cellular reception in weak signal areas". За мен това е доста съществено.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Re: Re: Re: Apple iPhone Xr

Мнение от buttman » 03 ное 2018, 12:32

[Quote]но айфон Х на всички тестове го превъзхожда и то с доста. [/Quote]
XR превъзхожда X на всички тестове! И то с доста.

angelovarna
Регистриран: 27 ное 2005, 21:09

Re: Apple iPhone Xr

Мнение от angelovarna » 10 яну 2019, 13:25

Преди два дни си купих жълтия вариант. Излезе ми с 40лв по-скъп отколкото iPhone 7 от преди две години. Не мисля, че е чак такава драма това с цената.
Защо го взех, вместо да купя XS:
1. Батерията;
2. Не съм фен на ОЛЕД екраните;
3. Цената.
Да, казах, че не е драма това с цената, но единственото преимущество, което имат XS и XS Max спрямо XR е 1GB повече RAM, екран с по-висока резолюция, двойна камера.
Предишния ми телефон бе iPhone 7, който е с 2GB RAM и все още е ракета, що се отнася до бързодействие.
Преди да направя избор, отидох на място в магазина за да сравня двата модела - сравнявах XR и XS.
- за бързината - не можах да забележа никаква разлика;
- камерите - еднакви. Вече разликата идва ако искате оптично двукратно увеличение при снимане (досега не ми се е налагало да ползвам такова), както и възможността да ползвате Portrait режима с други обекти освен хора при XS. XR обаче при портретния режим прави "по-широки" снимки, което е +.
- екраните - ами...като идиот си ги долепих почти до лицето да видя пикселите на XR - не видях такива. Останалото го считам само за числа. В движение, кой ще мери %ти наситеност на черен цвят?
- липсата на 3D touch при XR - това е нещото, което единствено намерих като минус за модела;
- другия минус бе малко по-дебелата рамка около екрана.

В моя случай батерията, размера на екрана, възможността за персонализация, що се отнася до цветовете на задния панел си казаха думата.

Батерията е впечатляваща. Втори ден карам след първоначалното зареждане и към момента е на 73%, ползването е нормално:
- 2 часа гледане на HBO Go;
- 2.5-3 часа четене на новини;
- 1 час писане и четене на мейл и чат съобщения;
- 1.5 часа ползване на фейсбук;
- 10тина снимки направени с камерата и 15 минути игра с новия портретен режим и дълбочина на кадъра;
- 20 минути игра с анимоджитата (сина ми бе много впечатлен хаха);
- 1 час ровене из Photos, които снимки и видеа са в iCloud и вървеше теглене при всяко отваряне на медиен файл.

Останалото:
- пусната автоматична синхронизация на 3 мейл акаунта през 15 минути;
- автоматични ъпдейти на приложенията (които не са малко на брой);
- всички ефекти, анимации, уведомления са активни и не са взимани мерки за пестене на енергия.

Воден-дух
Регистриран: 01 дек 2010, 14:58

Мнение от Воден-дух » 10 яну 2019, 14:51

Телефончето е супер, синът на кумовете ми си взе такъв - по нищо не отстъпва на Х/XS/XS Max! Единствено няма двойна камера, но и единичната се справя перфектно със снимки при всякакви условия и с някаква специална технология поддържа дори боке ефект!!!

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 02 юли 2019, 17:51

От собствениците на телефона към днешна дата, могат ли да напишат впечатления за него? Има ли някакви хардуерни дефекти? Примерно неработещи зони по дисплея? Събирам мнения, че ми изпадна изгодно една бройка.
Samsung GALAXY S22 Ultra

pretorianec
Регистриран: 06 юли 2007, 16:11

Мнение от pretorianec » 02 юли 2019, 18:37

Всичко си е наред на 100%. Не съм имал никакви проблеми, от никакво естество,нито сега-нито в началото.
Не мисля че ще съжаляваш изобщо!
Apple iPhone 14 Pro Max (128GB) Space Black
Apple Watch Nike SE 2 44mm Cellular
Apple AirPods Pro 2

r3tr0
Регистриран: 03 дек 2009, 00:14

Мнение от r3tr0 » 02 юли 2019, 19:06

Дисплея макар и не OLED си е доста приличен. Батгерията ми държи по два дена и то с човъркане. Трябва да се има в предвид, че съм намалил яркостта защото иначе ми изкарва очите. Звука е доста силен и ясен като за телефон. Камерата макар и не двойната се справя доста причлино. Като цяло не мога да се оплача освен от някои странности по софтуера, но те са за всички с IOS. По едно време ми се струваше, че дисплея не отразяваше добре тъча, но няколко дена след това не намерих подобен проблем, ако въобще е било проблем или чисто субективно усещане. Ако те интересува нещо конкретно казвай.
Последна промяна от r3tr0 на 03 юли 2019, 18:08, променено общо 1 път.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 03 юли 2019, 06:59

Аз точно за дисплея попитах, защото и от други места чувам същото, че имал неработещи участъци. Благодаря за инфото и на двама Ви!👍👌
Samsung GALAXY S22 Ultra

Отговори