Ултра план за мобилен Интернет само
Ултра план за мобилен Интернет само
Трябва ми мобилен Интернет с *неограничен* трафик. Скоростта е на второ място.
Единствените такива планове са ултра на А1. Ще имам ли проблем ако си взема такъв и ползвам картата само в модем, без да я слагам в телефон? Модемите нямат voice, т.н. И при желание оператора може да разбере как я ползвам.
Някой да знае дали им пука или нарушавам някаква клауза в договора?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Единствените такива планове са ултра на А1. Ще имам ли проблем ако си взема такъв и ползвам картата само в модем, без да я слагам в телефон? Модемите нямат voice, т.н. И при желание оператора може да разбере как я ползвам.
Re: Ултра план за мобилен Интернет само
Не би трябвало да има проблем - аз вече втори месец съм така. Купих си един 5G рутер на ZTE от олх /с етикет на Теленор/ и в него сложих сим карта на А1 с неограничения план от Април 2021. Единствено гледам да не надвиша случайно дневния лимит от 100GB, но засега не съм стигал повече от 40-50GB.
Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.gdanov написа: ↑16 май 2022, 09:56Трябва ми мобилен Интернет с *неограничен* трафик. Скоростта е на второ място.
Мерси. Кой е рутера, ти ли си го отключвал? Аз имам mc7010, външния заключен и е с калпав фърмуеър щото оператора с когото го ползвам го мързи да пуска ъпдейтиtimoj написа:Не би трябвало да има проблем - аз вече втори месец съм така. Купих си един 5G рутер на ZTE от олх /с етикет на Теленор/ и в него сложих сим карта на А1 с неограничения план от Април 2021. Единствено гледам да не надвиша случайно дневния лимит от 100GB, но засега не съм стигал повече от 40-50GB.
Благодаря. А1 ми е проверено добро покритието и скоростта, не ми се занимава с още един доставчик.vanci1990 написа:Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.gdanov написа: ↑16 май 2022, 09:56Трябва ми мобилен Интернет с *неограничен* трафик. Скоростта е на второ място.
Тия модеми да не са VoIP? Читав рутер със войс не съм намерил още, пък модеми имам вече достатъчно.
zte mc801a - не съм го отключвал, директно сложих картата и тръгна, може би от Теленор не са ги заключвали.. Аз даже очаквах и да не работи изобщо, но беше чисто нов и само 150 лв и реших да пробвам все пак.gdanov написа: ↑16 май 2022, 12:19Мерси. Кой е рутера, ти ли си го отключвал? Аз имам mc7010, външния заключен и е с калпав фърмуеър щото оператора с когото го ползвам го мързи да пуска ъпдейтиtimoj написа:Не би трябвало да има проблем - аз вече втори месец съм така. Купих си един 5G рутер на ZTE от олх /с етикет на Теленор/ и в него сложих сим карта на А1 с неограничения план от Април 2021. Единствено гледам да не надвиша случайно дневния лимит от 100GB, но засега не съм стигал повече от 40-50GB.
Ето ти един, макар че сякаш модела в Yetel няма войс https://ztedevices.com/en-gl/mc801a/ https://www.yettel.bg/sites/default/files/mc801a.pdfgdanov написа: ↑16 май 2022, 12:21Благодаря. А1 ми е проверено добро покритието и скоростта, не ми се занимава с още един доставчик.vanci1990 написа:Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.gdanov написа: ↑16 май 2022, 09:56Трябва ми мобилен Интернет с *неограничен* трафик. Скоростта е на второ място.
Тия модеми да не са VoIP? Читав рутер със войс не съм намерил още, пък модеми имам вече достатъчно.
иди си вземи бисквита от А1 и 10 кинта неограничен трафик в 4г мрежа - чиста работа. Евтино и наистина готино. Аз ползвам и съм доволен
1 *RI11 VOLTE VOIPvanci1990 написа:Ето ти един, макар че сякаш модела в Yetel няма войс https://ztedevices.com/en-gl/mc801a/ https://www.yettel.bg/sites/default/files/mc801a.pdfgdanov написа: ↑16 май 2022, 12:21Благодаря. А1 ми е проверено добро покритието и скоростта, не ми се занимава с още един доставчик.vanci1990 написа: Неограничени планове има и от Yetel и Vivacom, така че избирай според покритието. А има и такива модеми с гласови опции - връзваш стационарен апарат към тях и говориш, даже Mobix LTE модемите от Vivacom имат точно такива опции, вече дали са активни или ограничени софтуерно от Vivacomне се знае. Та взимаш си от алито и/или олх такъв с гласови опции, връзваш стационарен апарат и си готов.
Има volte, интересно.
Кой план е това и каква е скоростта?mjoy383 написа:иди си вземи бисквита от А1 и 10 кинта неограничен трафик в 4г мрежа - чиста работа. Евтино и наистина готино. Аз ползвам и съм доволен