Нова измама A1 активиране на услуга без да съм я активирал аз

ET
Регистриран: 04 дек 2005, 00:16
Контакти:

Нова измама A1 активиране на услуга без да съм я активирал аз

Мнение от ET » 08 авг 2024, 05:46

Здравейте, преди малко ми се случи нещо супер странно, на един от номерата със стария план на Боб за 2.99 лв. , на който имам и интернет за 4 лв, гледам, че съм получил СМС в 4.01 ч. че съм активирал някаква услуга, и а-ха да го изтрия, но се загледах, и виждам, че става въпрос за услуга Max, която не знаех каква е, нещо за Нетфликс, ала-бала. Телефонът беше до мен включен, спях, сам съм в къщата няма други хора. Нещо ме загложди, и викам, я да си проверя в приложението "Моят А1" каква е тая услуга, отварям и гледам хоп - текуща сметка 9.16 лв. без ДДС, отчетен период от 8 август до септември. Доста се учудих, пак прегледах СМС-а, не съм изпращал никакви СМС-и преди това, просто ей така съм получил една добавка към сметката от 10.99 лв. Дезактивирах я веднага услугата, легнах си пак, но след малко включих компютъра и влязох оттам в моя акаунт в А1 и си промених паролата, че старата беше сравнително проста, викам да не са я хакнали. Но, явно каквото и да е, сметката ще си остане.
Та утре, или по-скоро днес през деня ще трябва да ходя до офис, за да разбера какво е станало. Надявам се да проявят разбиране. Смятам и да пусна жалба в КЗП. и копие в КРС. Да се разбере как, откъде, по какъв начин в 4 ч през нощта ми е активирана тая услуга. Така като си мисля, може да са ми хакнали акаунта, или пък да са хакнали системата на А1. Друг вариант е някъкв бъг в тяхната система. Силно се надявам, че няма да се наложи да си прекратявам договора с тях, но ако тръгне да се повтаря или не се разбере как е станало, и ако не ми я махнат тази такса от сметката може и да се наложи.
Все пак моля споделете и вашите мнения по въпроса.
Screenshot_20240808-044431_My A1.jpg
Screenshot_20240808-051900_Messages.jpg
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

timoj
Регистриран: 07 апр 2020, 21:23

Re: Нова измама A1 активиране на услуга без да съм я активирал аз

Мнение от timoj » 08 авг 2024, 08:45

Можеше да изчакаш отговор от А1 преди да пускаш поредната тема с бомбастично заглавие.. Сигурно има логично обяснение, а ако е станала грешка - естествено ще махнат сумата от фактурата..

dimitrov68
Регистриран: 28 ное 2015, 12:22

Мнение от dimitrov68 » 08 авг 2024, 09:31

123.png
123.png
И при мен се случи преди 2 месеца да получа мейл,когато промениха услугата от HBOmax на MAX,а аз бях абонат от година.Без да помисля,натиснах бутона в имейла ,че съм съгласен
И после вече нямах достъп до профила си.Писах на А1,те ме препратиха да пиша на MAX и успях да видя някак новия фалшив имейл,а те ми го смениха с мой.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.

Majkal2
Регистриран: 05 фев 2023, 16:48
Контакти:

Мнение от Majkal2 » 09 авг 2024, 07:55

При мен се получи същото. Нямя смисъл да ходиш до офис. Свържи се с оператор и опиши случая, ще ти премахнат сумата. Най-вероятно са ти хакнали профила ( при мен беше така ).

zezienez
Регистриран: 10 май 2023, 21:29

Мнение от zezienez » 09 авг 2024, 20:22

Тези оператори все ни цакат с топла бира,на телефона на майка ми ,който е на йеттел,идваха някакви смс без тя да е активира нищо,и тия смс-и струваха по 6 лева на седмица ! интересното беше че като се обади на 123,оператора и каза че ще спре тези смс-и ! демек йеттел ти активират нещо докато не се усетиш,и колкото по 6 лева намажe им е добре дошло ! кожодери са всичките 3 мобилни оператора ! Тоест след като оператора може да спре смс-ите,значи той ги е пуснал ! аз съм забранил на майка ми ,да се регистрира на случайни места,без предварително аз да видя за какво става дума !

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 09 авг 2024, 23:43

Няма гаранция, че от оператор е активирано изпращането на съобщението.
Мината седмица в уж напълно лесна игра (пост в Facebook) да отговориш колко разлики виждаш или нещо в подобен стил и като цъкнеш линка в следващата страница със ситен шрифт най-отдолу пишеше "цена на съобщението 6 лв. без ДДС и малко под него ред: A1, Yettel и Vivacom".
Добре, че не цъкнах бутон Продължи ... ,че щях да се набутам и после да се чудя от къде ми е нарастнала сметката безпричинно.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

defierofodds
Регистриран: 11 юли 2019, 07:00

Мнение от defierofodds » 10 авг 2024, 05:37

centur написа:
09 авг 2024, 23:43
Мината седмица в уж напълно лесна игра (пост в Facebook) да отговориш колко разлики виждаш или нещо в подобен стил и като цъкнеш линка в следващата страница със ситен шрифт най-отдолу пишеше "цена на съобщението 6 лв. без ДДС и малко под него ред: A1, Yettel и Vivacom".
Добре, че не цъкнах бутон Продължи ... ,че щях да се набутам и после да се чудя от къде ми е нарастнала сметката безпричинно.
Това е друго, все пак линк от интернет няма как да ти активира услуга от А1, освен може би ако измамата е направена пак от самите тях.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 10 авг 2024, 13:54

centur написа:
09 авг 2024, 23:43
Не става с просто кликане. Искат да си въведеш телефонния номер, на който пращат код със SMS, и който код въвеждаш в страницата. По този начин случайно абониране е невъзможно. Вече кой ще прочете ситния шрифт е друга тема. Не говоря за конкретния случай, но принципът е този.
Имаше преди да си провериш IQ-то с подобна схема. В края на теста искаха телефонен номер, код и накрая 6лв минус. Затова не вярвам на мнения, които твърдят, че без нищо да правят са се абонирали за такива платени услуги.

ET
Регистриран: 04 дек 2005, 00:16
Контакти:

Мнение от ET » 17 авг 2024, 00:20

Няма никакво развитие по случая. Още същия ден пуснах жалба писмено в офис. Иначе заинтересоваността да ми помогнат беше съвсем малко над пълната нула. Нормално, жега, края на работния ден. Установих, че на мейла съм получил съобщения в 03.01ч, а СМСа е бил 4.01 ч. Ще има отговор до месец. Тогава ще пиша пак. Да попитам как се свързвате с тия оператори, аз никаква възможност не намирам. Само оня глас на запис - Натисни туй, натисни онуй и накрая пак уй. В сайта няма мейл за пускане на жалби, няма никаква възможност, освен чатбота и евентуално да те свърже той с човек, ама пак с доста чакане.

Потребителски аватар
JKRL
Регистриран: 18 фев 2021, 10:41

Мнение от JKRL » 17 авг 2024, 22:31

ET написа:
17 авг 2024, 00:20
Да попитам как се свързвате с тия оператори, аз никаква възможност не намирам. Само оня глас на запис - Натисни туй, натисни онуй и накрая пак уй.
На 123 или *88 е елементарно. Щом не можеш там да се оправиш... Казват ти "За мобилни услуги натиснете 3". Натискаш и после едното е "За връзка с нас сътрудник натиснете 9". Толкова ли е трудно?

Отговори