Нова измама A1 активиране на услуга без да съм я активирал аз
Нова измама A1 активиране на услуга без да съм я активирал аз
Здравейте, преди малко ми се случи нещо супер странно, на един от номерата със стария план на Боб за 2.99 лв. , на който имам и интернет за 4 лв, гледам, че съм получил СМС в 4.01 ч. че съм активирал някаква услуга, и а-ха да го изтрия, но се загледах, и виждам, че става въпрос за услуга Max, която не знаех каква е, нещо за Нетфликс, ала-бала. Телефонът беше до мен включен, спях, сам съм в къщата няма други хора. Нещо ме загложди, и викам, я да си проверя в приложението "Моят А1" каква е тая услуга, отварям и гледам хоп - текуща сметка 9.16 лв. без ДДС, отчетен период от 8 август до септември. Доста се учудих, пак прегледах СМС-а, не съм изпращал никакви СМС-и преди това, просто ей така съм получил една добавка към сметката от 10.99 лв. Дезактивирах я веднага услугата, легнах си пак, но след малко включих компютъра и влязох оттам в моя акаунт в А1 и си промених паролата, че старата беше сравнително проста, викам да не са я хакнали. Но, явно каквото и да е, сметката ще си остане.
Та утре, или по-скоро днес през деня ще трябва да ходя до офис, за да разбера какво е станало. Надявам се да проявят разбиране. Смятам и да пусна жалба в КЗП. и копие в КРС. Да се разбере как, откъде, по какъв начин в 4 ч през нощта ми е активирана тая услуга. Така като си мисля, може да са ми хакнали акаунта, или пък да са хакнали системата на А1. Друг вариант е някъкв бъг в тяхната система. Силно се надявам, че няма да се наложи да си прекратявам договора с тях, но ако тръгне да се повтаря или не се разбере как е станало, и ако не ми я махнат тази такса от сметката може и да се наложи.
Все пак моля споделете и вашите мнения по въпроса.
Та утре, или по-скоро днес през деня ще трябва да ходя до офис, за да разбера какво е станало. Надявам се да проявят разбиране. Смятам и да пусна жалба в КЗП. и копие в КРС. Да се разбере как, откъде, по какъв начин в 4 ч през нощта ми е активирана тая услуга. Така като си мисля, може да са ми хакнали акаунта, или пък да са хакнали системата на А1. Друг вариант е някъкв бъг в тяхната система. Силно се надявам, че няма да се наложи да си прекратявам договора с тях, но ако тръгне да се повтаря или не се разбере как е станало, и ако не ми я махнат тази такса от сметката може и да се наложи.
Все пак моля споделете и вашите мнения по въпроса.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
Re: Нова измама A1 активиране на услуга без да съм я активирал аз
Можеше да изчакаш отговор от А1 преди да пускаш поредната тема с бомбастично заглавие.. Сигурно има логично обяснение, а ако е станала грешка - естествено ще махнат сумата от фактурата..
-
- Регистриран: 28 ное 2015, 12:22
И после вече нямах достъп до профила си.Писах на А1,те ме препратиха да пиша на MAX и успях да видя някак новия фалшив имейл,а те ми го смениха с мой.
Нямате нужните права за да преглеждате прикачените към това мнение файлове.
При мен се получи същото. Нямя смисъл да ходиш до офис. Свържи се с оператор и опиши случая, ще ти премахнат сумата. Най-вероятно са ти хакнали профила ( при мен беше така ).
Тези оператори все ни цакат с топла бира,на телефона на майка ми ,който е на йеттел,идваха някакви смс без тя да е активира нищо,и тия смс-и струваха по 6 лева на седмица ! интересното беше че като се обади на 123,оператора и каза че ще спре тези смс-и ! демек йеттел ти активират нещо докато не се усетиш,и колкото по 6 лева намажe им е добре дошло ! кожодери са всичките 3 мобилни оператора ! Тоест след като оператора може да спре смс-ите,значи той ги е пуснал ! аз съм забранил на майка ми ,да се регистрира на случайни места,без предварително аз да видя за какво става дума !
Няма гаранция, че от оператор е активирано изпращането на съобщението.
Мината седмица в уж напълно лесна игра (пост в Facebook) да отговориш колко разлики виждаш или нещо в подобен стил и като цъкнеш линка в следващата страница със ситен шрифт най-отдолу пишеше "цена на съобщението 6 лв. без ДДС и малко под него ред: A1, Yettel и Vivacom".
Добре, че не цъкнах бутон Продължи ... ,че щях да се набутам и после да се чудя от къде ми е нарастнала сметката безпричинно.
Мината седмица в уж напълно лесна игра (пост в Facebook) да отговориш колко разлики виждаш или нещо в подобен стил и като цъкнеш линка в следващата страница със ситен шрифт най-отдолу пишеше "цена на съобщението 6 лв. без ДДС и малко под него ред: A1, Yettel и Vivacom".
Добре, че не цъкнах бутон Продължи ... ,че щях да се набутам и после да се чудя от къде ми е нарастнала сметката безпричинно.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
Това е друго, все пак линк от интернет няма как да ти активира услуга от А1, освен може би ако измамата е направена пак от самите тях.centur написа: ↑09 авг 2024, 23:43Няма гаранция, че от оператор е активирано изпращането на съобщението.
Не става с просто кликане. Искат да си въведеш телефонния номер, на който пращат код със SMS, и който код въвеждаш в страницата. По този начин случайно абониране е невъзможно. Вече кой ще прочете ситния шрифт е друга тема. Не говоря за конкретния случай, но принципът е този.centur написа: ↑09 авг 2024, 23:43Няма гаранция, че от оператор е активирано изпращането на съобщението.
Имаше преди да си провериш IQ-то с подобна схема. В края на теста искаха телефонен номер, код и накрая 6лв минус. Затова не вярвам на мнения, които твърдят, че без нищо да правят са се абонирали за такива платени услуги.
Няма никакво развитие по случая. Още същия ден пуснах жалба писмено в офис. Иначе заинтересоваността да ми помогнат беше съвсем малко над пълната нула. Нормално, жега, края на работния ден. Установих, че на мейла съм получил съобщения в 03.01ч, а СМСа е бил 4.01 ч. Ще има отговор до месец. Тогава ще пиша пак. Да попитам как се свързвате с тия оператори, аз никаква възможност не намирам. Само оня глас на запис - Натисни туй, натисни онуй и накрая пак уй. В сайта няма мейл за пускане на жалби, няма никаква възможност, освен чатбота и евентуално да те свърже той с човек, ама пак с доста чакане.
На 123 или *88 е елементарно. Щом не можеш там да се оправиш... Казват ти "За мобилни услуги натиснете 3". Натискаш и после едното е "За връзка с нас сътрудник натиснете 9". Толкова ли е трудно?