Прекратяване на договор от разстояние

blichev
Регистриран: 13 фев 2007, 17:38

Прекратяване на договор от разстояние

Мнение от blichev » 12 ное 2020, 00:38

Здравейте,

Договора ми към Теленор изтича в края на тази година и тъй като вече не живея в България не желая да го подновявам.

Знае ли някой дали мога да го прекратя от разстояние и някой има ли опит в това?

Разполагам с електронен подпис за да подпиша заявлението си за отказ.

MEnergy
Регистриран: 20 май 2010, 23:00

Re: Прекратяване на договор от разстояние

Мнение от MEnergy » 12 ное 2020, 10:23

Вероятно с пълномощник в България или, когато се върнеш физически. Цялата схема е така направена, че да е възможно най-невъзможно да прекратиш договора си по каквато и да е причина. Аз си прекратявах преди няколко години на А1 в офис и то не бяха убеждавания, предложения, намаления, звънене на супервайзори и какво ли не, само и само да остана при тях. Отне над 20 минути, при условие, че на всяко предложение за специални планове и т.н. отговарях с "не", за да не си губим времето. И това беше физически, не по телефон или с упълномощено лице.

Останалите не са по-различни.

avanteex
Регистриран: 20 юни 2020, 16:01

Мнение от avanteex » 12 ное 2020, 15:46

това е кофтито на договорите , някой път за да ги прекратиш трябва и да си умрял ама едва ли би помогнало.

аз за това гледам да имам по-малко договори и да ползвам повече предплатени услуги ако е възможно.

Потребителски аватар
NSWDG
Регистриран: 03 май 2004, 19:02

Мнение от NSWDG » 12 ное 2020, 17:23

При условие, че можеш да подпишеш договор от разтояние, би следвало да можеш и да го прекратиш. За съжаление, в хелпа на А1, пише че изискват явяване в офис. Аз бих постъпил така:
1. Ще ползвам електронен подпис на Евротръст. А1 работят с тях. Лично съм подписвал документи с него, изпратени на телефона ми.
2. Ще се свържа с отдела им за работа с клиенти в роуминг (+35988123) и ще изискам да ми изпратят форма-заявление за прекратяване на договор, като изрично им кажа че Ще ползвам Евротръст, който те поддържат.
3. Ще се надявам да попадна на човек, защото имат право да ми откажат
==================
MPXV3RX/A

sabin_zaimov
Регистриран: 03 май 2011, 20:40

Мнение от sabin_zaimov » 12 ное 2020, 22:07

Спираш да плащаш още от сега. Като се прибереш някога мини и си оправи сметките.

ivanovbg
Регистриран: 11 апр 2010, 16:09

Мнение от ivanovbg » 12 ное 2020, 22:56

Договорите вече нямат автоматично преподписване. След като изтече става безсрочен така, че би трябвало да можеш и от разстояние да го прекратиш, а не да ходиш до офис.

Отговори