Интернет за Дома от Теленор - мнения на потребители
Re: Интернет за Дома от Теленор - мнения на потребители
Според сайта им са пуснали 5G тарифите и в София, проверка на произволен адрес в София ми показва или 100 или 300 Mbit максимална скорост. Има ли някой потребител тук от София който ползва домашния интернет на Telenor през 5G?
Вчера бях в магазин на Теленор, защото им подавах оплакване. На всяко гише в магазина имаха кутии и много сериозно рекламират интернет за дома и имаха едни кутии (които едва ли не ти ги дават) за да си сетъпнеш сам нета вкъщи.
Аз обаче *вече* не бих си сложил нет за дома от тях.
Отговор:
viewtopic.php?f=14&t=52231&p=2568281#p2568281
Аз обаче *вече* не бих си сложил нет за дома от тях.
Отговор:
viewtopic.php?f=14&t=52231&p=2568281#p2568281
-
- Регистриран: 31 окт 2021, 19:54
Със СИМ картата на теленор може да си ползваш и собствен рутер/4G или 5G/ но по договор и те ти дават рутер.Вероятно за да вземат още 2лв.Скоростта която ми дават е 50Mbps и е еднаква с моя 4G рутер и с техния 5G рутер.Просто на мястото където живея във Варна не мога да получа по голяма скорост и планът е 50 Mbps.В интерес на истината бяха коректни и предварително ми казаха че за мястото където е моя дом това е максимума.Иначе 5G рутера им сам си го инсталирах но пак дадох още 20 лв а когато дойде техника само му подписах бумагите.Инсталацията не е нищо друго освен да ти вземат тия 20 лв.
РР.За предпочитане е варианта с външен рутер защото може да се насочи към клетката и дори да се постави на покрива.
РР.За предпочитане е варианта с външен рутер защото може да се насочи към клетката и дори да се постави на покрива.
Привет, как точно прокарахте плоския кабел свързващ външня рутер със частите, които се намират вътре в дома? За мен това е голяма бариера и бих се отказала ако тярбва да се пробива дупка в дограмата или стената. Благодаряinostranec написа: ↑31 окт 2021, 20:31Със СИМ картата на теленор може да си ползваш и собствен рутер/4G или 5G/ но по договор и те ти дават рутер.Вероятно за да вземат още 2лв.Скоростта която ми дават е 50Mbps и е еднаква с моя 4G рутер и с техния 5G рутер.Просто на мястото където живея във Варна не мога да получа по голяма скорост и планът е 50 Mbps.В интерес на истината бяха коректни и предварително ми казаха че за мястото където е моя дом това е максимума.Иначе 5G рутера им сам си го инсталирах но пак дадох още 20 лв а когато дойде техника само му подписах бумагите.Инсталацията не е нищо друго освен да ти вземат тия 20 лв.
Значи правилно съм разбрал, че с новите неограничени тарифи може да се ползва и 4G мрежата? А ти какъв 4G рутер ползваш? Не мога да разбера този техник за какво идва на адрес щом рутера са ти го дали още в магазина?inostranec написа: ↑31 окт 2021, 20:31Със СИМ картата на теленор може да си ползваш и собствен рутер/4G или 5G/ но по договор и те ти дават рутер.Вероятно за да вземат още 2лв.Скоростта която ми дават е 50Mbps и е еднаква с моя 4G рутер и с техния 5G рутер.Просто на мястото където живея във Варна не мога да получа по голяма скорост и планът е 50 Mbps.В интерес на истината бяха коректни и предварително ми казаха че за мястото където е моя дом това е максимума.Иначе 5G рутера им сам си го инсталирах но пак дадох още 20 лв а когато дойде техника само му подписах бумагите.Инсталацията не е нищо друго освен да ти вземат тия 20 лв.
-
- Регистриран: 22 ное 2021, 12:20
Вчера подписахме за това 5G...
Преди седмица като ходих в магазина им да разпитам, ми казаха че е възможна тарифата 100Mb на моето място (на 2-3км. извън Бургас), а вчера се оказва, че максималното било 50Mb. Щяло да може и 100Mb, но след време като си оправят оборудването.
Съответно си платихме 20лв. активация, която е за 50Mb, а при 100Mb уж е безплатно...
Очакваме техник другата седмица, а междувременно договора явно вече си тече. На всичкото отгоре идват само в делнични дни, когато и аз съм на работа.
Чудя се, дали да не пробвам картата в стария ми 4G Huawei b315, или направо да си подкарам сам 5G-то?!
Малко ме притеснява тази цена 1000лв. при повреда на рутера им...
Трябва ли да се въвежда ръчно APN или други настройки, или всичко си е фабрично записано в картата?
Преди седмица като ходих в магазина им да разпитам, ми казаха че е възможна тарифата 100Mb на моето място (на 2-3км. извън Бургас), а вчера се оказва, че максималното било 50Mb. Щяло да може и 100Mb, но след време като си оправят оборудването.
Съответно си платихме 20лв. активация, която е за 50Mb, а при 100Mb уж е безплатно...
Очакваме техник другата седмица, а междувременно договора явно вече си тече. На всичкото отгоре идват само в делнични дни, когато и аз съм на работа.
Чудя се, дали да не пробвам картата в стария ми 4G Huawei b315, или направо да си подкарам сам 5G-то?!
Трябва ли да се въвежда ръчно APN или други настройки, или всичко си е фабрично записано в картата?
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Някои има ли наблюдения над 5G плановете за дома?
Имам оптичен интернет с 4мс пинг и 150мбита. Обаче работата ми е в интернет и в критични ситуации се случва, че не мога да разбера нета ли пада, рутера ли ми бъгва, ONT устройството ли, свързаността на доставчика ли, и в крайна сметка пускам нет от телефона и не се занимавам с глупости. Последно въпреки всички speedtest-ове и 150 мбита, телефона ми не можеше да се свърже към wifi, понеже не работело private dns, който пък работи през мобилната мрежа. Рестарт на рутер и на телефон не оправи нищо, и в крайна сметка тръгна след време, но реално не мога да разчитам на такава свързаност.
Накратко въпреки че оптичния е стабилен, при зор не мога да установя къде е проблема, а на мен това ми е важно - да имам нет, да не спира, или ако спре да е ясно че е спрял, а не половината неща да работят, другите не. Затова се чудя дали да мина на оптика към а1, или с бисквитка на теленор, или с тяхното 5G оборудване за вкъщи. Реално нито трафик нито скорост ми трябват, даже и тетъринга през телефона върши работа. Като за оптиката на а1 не съм убеден че ще е много по-различно от сегашният ми, пак има много фактори за да спре - ONT, рутер, свързаност.
Имам оптичен интернет с 4мс пинг и 150мбита. Обаче работата ми е в интернет и в критични ситуации се случва, че не мога да разбера нета ли пада, рутера ли ми бъгва, ONT устройството ли, свързаността на доставчика ли, и в крайна сметка пускам нет от телефона и не се занимавам с глупости. Последно въпреки всички speedtest-ове и 150 мбита, телефона ми не можеше да се свърже към wifi, понеже не работело private dns, който пък работи през мобилната мрежа. Рестарт на рутер и на телефон не оправи нищо, и в крайна сметка тръгна след време, но реално не мога да разчитам на такава свързаност.
Накратко въпреки че оптичния е стабилен, при зор не мога да установя къде е проблема, а на мен това ми е важно - да имам нет, да не спира, или ако спре да е ясно че е спрял, а не половината неща да работят, другите не. Затова се чудя дали да мина на оптика към а1, или с бисквитка на теленор, или с тяхното 5G оборудване за вкъщи. Реално нито трафик нито скорост ми трябват, даже и тетъринга през телефона върши работа. Като за оптиката на а1 не съм убеден че ще е много по-различно от сегашният ми, пак има много фактори за да спре - ONT, рутер, свързаност.
Е какво излезе, пуснаха ли ти го или сам си го подкара? Huawei b315 e 4G рутер така че няма как да подкараш 5G на негоRainyShadow написа: ↑04 дек 2021, 12:20Очакваме техник другата седмица, а междувременно договора явно вече си тече. На всичкото отгоре идват само в делнични дни, когато и аз съм на работа.
-
- Регистриран: 22 ное 2021, 12:20
Ами, като никой тук не пожела да отговори, реших да изчакам.
Дойде един техник да го пусне. Трябваше да ходя да го взимам, май не могат да се ориентират по карта.
Явно доста го мързеше - не излезе да огледа външно стените както му предложих, а веднага прие алтернативния вариант и се насочи по стълбите към покрива.
Не пожела да пробие дървената дограма и дялках пяната, с която бях запълнил една изгнила дупка, за да прекарам кабела оттам.
Изтърва модема (външната част ) на бетона.
Половината кабели сам си ги закачих.
Накрая изкара един лаптоп, пусна тест през speedtest.net, снима резултата и това му беше.
Оказа се, че са ме излъгали ме в офиса - динамичните ИП-та не са публични.
То като имаш предвид, че и техниците им не знаят разликата между публично и статично ИП... смях...
А на другия ден пристигна и месечната фактура с начислени 10лв. за 5-те дни между подписването и реалното монтиране/активиране на цялата хамалогия.
В договора пише и за 4G и за 3G, вероятно са активни на тази карта. А и техния модем има 4G опция в настройките.