Общо потребление:
Увеличение на сметките но с 4.8% а не 3.3%
Re: Увеличение на сметките но с 4.8% а не 3.3%
Общо потребление:
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
И при мен увеличението е 4,8 а не 3,3. Отчета ми е на 20-ти.
-
- Регистриран: 28 юни 2006, 14:07
2 сметки са на 20 и една на 15-ти, но увеличението е консистентно 4,8% (иначе и аз си помислих за индексация но не отговаря на реалността - не е човек да го смята, че да сбърка)
Операторът какво ти отговори?kamikadzzze написа: ↑23 фев 2022, 12:112 сметки са на 20 и една на 15-ти, но увеличението е консистентно 4,8% (иначе и аз си помислих за индексация но не отговаря на реалността - не е човек да го смята, че да сбърка)
Теленор, засичат ме на 20-то число. Абонамента ми беше 29.80 лв. а сега стана 31 лева. Увеличението ми е 4%, а не 3.3% както ме лъжат.
-
- Регистриран: 06 фев 2010, 22:33
Индексирането може да е приложено със задна дата, в сила от 01.01.2022, и да обхваща 2 фактурирани периода.
-
- Регистриран: 28 юни 2006, 14:07
Няма отговор от оператор, изчаквам такъв преди да платя, но не разбирам как им работи сметката.
Ако имаше индексация за времето от 1-ви до 20-ти февруари, то трябваше да е мн блисо до 2/3 от въпросното увеличение. Ако не изпускам нещо в моите изчисления, то 2/3 от 3.3% се смятат мн лесно и са точно 2.2% тоест ако беше така тябваше общото увеличение да е 5.5% (само за този месец), но не е. Излиза около 4.8% без значение кога е отчетната дата. Или им е мнооого трудно да сметнат на всеки и са направили нещо като средна стойност... , но това би трябвало да го прави компютър и тогава няма нищо трудно да се сметне... особенно ако след това ще трябва да се занимават с отговаряне за неточни сметки на клиентите си ...
Ако имаше индексация за времето от 1-ви до 20-ти февруари, то трябваше да е мн блисо до 2/3 от въпросното увеличение. Ако не изпускам нещо в моите изчисления, то 2/3 от 3.3% се смятат мн лесно и са точно 2.2% тоест ако беше така тябваше общото увеличение да е 5.5% (само за този месец), но не е. Излиза около 4.8% без значение кога е отчетната дата. Или им е мнооого трудно да сметнат на всеки и са направили нещо като средна стойност... , но това би трябвало да го прави компютър и тогава няма нищо трудно да се сметне... особенно ако след това ще трябва да се занимават с отговаряне за неточни сметки на клиентите си ...
През март, ако платя отново над въпросната сума (в приложението им пише 38,19 лв.) ще пусна жалба в КЗП.
Не ме бъркат 50 стотинки или 1 лв., а че няма яснота от кога до кога е идексирана цената. Ако е от 1-ви януари - тогава разбирам да имам 20 дни с индексираната цена и 10-11 дни (от старата година) с неиндексираната, но на теория би трябвало даже да е по-малко от 38,19 лв., а не 38,77 лв.
Не ме бъркат 50 стотинки или 1 лв., а че няма яснота от кога до кога е идексирана цената. Ако е от 1-ви януари - тогава разбирам да имам 20 дни с индексираната цена и 10-11 дни (от старата година) с неиндексираната, но на теория би трябвало даже да е по-малко от 38,19 лв., а не 38,77 лв.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple Watch S10 LTE 46мм
Индексацията ще влезе във фактурите издадени след 1-ви март.Уважаеми клиенти,
А1 България ще индексира месечните абонаментни такси с индекса на потребителските цени за 2021 година, който е 3,3% според данните на Националния статистически институт. Индексацията ще бъде отразена ефективно от месец март 2022 година. Клаузата за индексация на месечните сметки е част от договорите и/или съответно приложимите към тях Общи условия на всички клиенти и не представлява едностранна промяна на договорните отношения.
Въпросът ми е някой запознат ли е дали тази индексация ще се приложи и за договорите подписани през месец януари 2022г.?
Важи за всички абонати.kriss_55 написа: ↑26 фев 2022, 19:37Индексацията ще влезе във фактурите издадени след 1-ви март.Уважаеми клиенти,
А1 България ще индексира месечните абонаментни такси с индекса на потребителските цени за 2021 година, който е 3,3% според данните на Националния статистически институт. Индексацията ще бъде отразена ефективно от месец март 2022 година. Клаузата за индексация на месечните сметки е част от договорите и/или съответно приложимите към тях Общи условия на всички клиенти и не представлява едностранна промяна на договорните отношения.
Въпросът ми е някой запознат ли е дали тази индексация ще се приложи и за договорите подписани през месец януари 2022г.?