Нова ТВ услуга от Виваком - EON

terry1
Регистриран: 24 сеп 2007, 17:01

Re: Нова ТВ услуга от Виваком - EON

Мнение от terry1 » 26 юни 2021, 13:29

Загубиха ме още на прослушването.
Продавача ли беше свръх некадърен какво ли!?
Те са си такива в тая компания.
Като започна да ми обяснява, че дори приемници няма да ми трябват, а само рутера и ще гледам през приложението.
После като му казах че искам и хардуерни приемници каза че може и да ми предоставят.
За пакет без Диема и Макс ми даде цена с 1/3 по висока от тази на А1 за пълен пакет!?
И за приемниците допълнително! Луди хора!
На това отгоре със скапаният им нет цената щеше приблизително да се доближи до гига нет и пълен пакет от А1.
Не бих се закачил към Виваком.
За прекратяване, ако си сключил скоро виж в договора е обяснено.
Мисля че макс 3 м. неустойка. Сигурно колкото по-скоро толкова по-малко загуби някакви ще ти начислят.
Това ако сега е сключен договора.
За точна инфо не питай в магазин, защото не знаят и ще те объркат. Питай или на 123 или с мейл до обслужване клиенти.

KZhelev
Регистриран: 30 юни 2021, 14:26

Мнение от KZhelev » 30 юни 2021, 14:30

jokop написа:
30 май 2021, 13:01
Slaveyko68 написа:
08 май 2021, 13:22
Здравейте имам следния проблем Имам два приемника еон на два телевизора на единия Филипс дистанционното се синхронизира почти веднага с приемника на другия телевизор LG дистанционното не иска да се синхронизира и ако го изключа след време губи връзка и трябва да вадя батериите за да го намери, дали това е дефект на дистанционно?
Виж simplink настройката на LG телевизора ,отделно деактивирах забраната за външни приложения на ЕОН приемника,понеже дистанционното на телевизора поемаше управлението на приемника.След това натискаш stb
+ ok бутони за 3 сек,зеления диод на дист трябва да светне и да почне да примигва и вкарваш кода за LG / за LG тв кодовоте са 6 , 508 или 538.
Имам сходен проблем доколкото разбирам. На телевизор LG гледам, до вчера нямаше проблем ползвах си ЕОН приемника с неговото си дистанционно. Снощи се прибирам от работа, пускам телевизора и дистанционното не ще нищо да направи, самокато нацъкам копчетата вади менюто нагоре за превъртане. При задържане на копчетата ми извади менюто за сдвяояване , сдвоява се , но пак нищо . Излезна актуализация по едно време , актуализирах го и пак нищо. А от дистанционното на телевизора някои копчета започнаха да отварят функции на ЕОН приемника. Съвети как да го оправя, смених HDMI буксата за да не е на първия вход и simplink да се меси ама не става...

ne4o
Регистриран: 08 фев 2009, 09:27

Мнение от ne4o » 30 юни 2021, 15:32

Изключи телевизора от ел. мрежата и пак го включи.

KZhelev
Регистриран: 30 юни 2021, 14:26

Мнение от KZhelev » 30 юни 2021, 22:34

Оправи се проблема с дистанционното и сега ново 20... Само да спра на пауза или да върна предаване и качеството от HD става брутално лошо... Отделно постоянно прекъсва за по 1 секунда черен екран. Това май заприличва на най-лошата телевизия която съм виждал през живота си...

Потребителски аватар
Вито
Регистриран: 09 яну 2008, 01:07

Мнение от Вито » 30 юни 2021, 23:16

Аз само да вмъкна, че си нагласих коди да ми пуска tv go. Качеството е перфектно, има 7 дни връщане назад. Добре, че не се набутах с нов договор за нещо което ползвам няколко пъти в годината. Бокса го бях махнал отдавна, че мразя устройства да седят и кабели да минават за неща които не се ползват. Който иска може да види бг форума за коди.

Kazanova88
Регистриран: 01 май 2021, 00:22

Мнение от Kazanova88 » 02 юли 2021, 16:59

EON е супер, много съм доволен.С пакет Премиум, се наслаждавам на руските тв канали.Да живеят Виваком.

the_mave
Регистриран: 14 юни 2021, 21:18

Мнение от the_mave » 02 юли 2021, 23:46

Чак пък да живеят...

Открих, че при хардуерните приемници е необходимо допълнително да се активира preview -то когато превърташ напред или назад по секунди/минути. Активацията става по телефона, случайно го намерих след това и някъде по менютата.
Въпроса ми е - някой успявал ли е да подкара preview на Smart TV приложението? При мен е само плъзгача, като по никакъв начин не можеш да разбереш до къде си превъртял... Не ми харесва!

Sent from my iPad using Tapatalk

the_mave
Регистриран: 14 юни 2021, 21:18

Мнение от the_mave » 02 юли 2021, 23:56

KZhelev написа:Оправи се проблема с дистанционното и сега ново 20... Само да спра на пауза или да върна предаване и качеството от HD става брутално лошо... Отделно постоянно прекъсва за по 1 секунда черен екран. Това май заприличва на най-лошата телевизия която съм виждал през живота си...
Приятелю, потърси причината по мрежовото трасе или устройствата в него.
Защо?
Когато ни инсталираха услугата, "специалистите" ми казаха, че след техният основен ОНТ рутър аз не мога да имам свой собствен рутър, от който да си захраня другата част на апартамента с безжичен Интернет и кабел до телевизора в стаята. Премахнаха рутъра и ми инсталираха 4 портов суич, защото иначе нямало да ми работи адекватно услугата. В суича включиха рутъра...
Не мога да ти опиша колко нерви похабих по телефона с тях, опитвайки се да намерим каква е причината за периодичното спиране на телевизията за по няколко секунди, понижаващото на моменти качество на картината, спад на скоростта на интернета до 3-4 Мб от ~300-400...
Преди няколко дни, сънувах решението на проблема Изображение
Махнах им суича, върнах си рутъра и о, чудо!
Всичко работи изключително бързо, дори интернета се оправи, на момента! Подчертавам, че преди суича също имаше същите симптоми. Как и защо влияеше този суич така нямам обяснение. Прибрах го в кутията.
Успех с твоя проблем, дано съм ти помогнал.

Sent from my iPad using Tapatalk

Kazanova88
Регистриран: 01 май 2021, 00:22

Мнение от Kazanova88 » 04 юли 2021, 01:19

Имат 14 руски тв канала.

ivo___
Регистриран: 06 юли 2010, 10:30

Мнение от ivo___ » 04 юли 2021, 16:02

the_mave написа:
02 юли 2021, 23:56
Махнах им суича, върнах си рутъра и о, чудо!
Всичко работи изключително бързо, дори интернета се оправи, на момента! Подчертавам, че преди суича също имаше същите симптоми. Как и защо влияеше този суич така нямам обяснение. Прибрах го в кутията.
Може ли малко повече инфо ? Може и на лс.
На А1 съм и нямам проблеми, но ми се иска да ги тествам за 2 години 🤣

Отговори