Mobix; Сателитна телевизия – отзиви.

plumarnep
Регистриран: 17 юни 2019, 15:53

Mobix; Сателитна телевизия – отзиви.

Мнение от plumarnep » 12 окт 2021, 15:52

Обмислям да премина от предплатени карти за интернет (а1 и теленор) към Mobix на виваком.
Споделете ако имате опит с този Mobix, като скорости, цени и валидност при презареждане (ако пакета не стигне), преместване.... Всичко което се сетите и имате опит.
Последна промяна от plumarnep на 13 окт 2021, 14:42, променено общо 1 път.

Ilian K
Регистриран: 27 юни 2016, 21:57

Re: Mobix – отзиви.

Мнение от Ilian K » 12 окт 2021, 16:05

Аз ползвам Mobix на Виваком, вече повече от 2 години. Доволен съм и като скорост и като покритие. Ползвам го само на вилата на село. Досега имах 60 GB, миналия месец след като преподписах ми увеличиха на 300 GB. Достигам скорости от 60 до 80 Mbts. Стигат ми защото ползвам интернета само петък, събота и неделя, през почивните дни. Дори успях да активирам приложението EON TV за телевизор, в същата мрежа на Mobix. Не съм имал проблеми или прекъсвания, поне досега.
Пробвах интернета и на A1 и на Теленор, но в това населено място Виваком се представя най-добре. Затова ще те посъветвам да провериш покритието и скоростта, които можеш да достигнеш, и тогава да решиш.

dimitrov68
Регистриран: 28 ное 2015, 12:22

Мнение от dimitrov68 » 12 окт 2021, 17:21

Април за кратко май имаше промоция 1000 Gb ,но сега пак си е 60.И аз около 2 години го ползвах преди да мина на А1 неограничен,като си прехвърлям интернета от телефона към лаптопа.Трябва добро покритие.Бях си сложил рутера на Mobix на 2 -ри етаж на къщата,а аз съм в стая на първия.

dicho_bg
Регистриран: 29 яну 2006, 13:53

Мнение от dicho_bg » 12 окт 2021, 18:41

@Ilian K, моля да споделиш колко GB точи от нета ЕОН-а при това ползване (почивни дни + празници)? Засичал ли си трафика? Че догодина до есента трябва да си реша и аз проблема с нета и телевизията на вилата, а Vivacom са ми вариант. Другият е А1, с тях обхвата е по-добре. Предварително благодаря за отговора.

Ilian K

Мнение от Ilian K » 13 окт 2021, 06:08

dicho_bg написа:
12 окт 2021, 18:41
@Ilian K, моля да споделиш колко GB точи от нета ЕОН-а при това ползване (почивни дни + празници)? Засичал ли си трафика? Че догодина до есента трябва да си реша и аз проблема с нета и телевизията на вилата, а Vivacom са ми вариант. Другият е А1, с тях обхвата е по-добре. Предварително благодаря за отговора.
Не съм засичал точно, но за края на уикенда, когато изоплзвам ЕОН, средно между 5-10 GB. Но пак казвам, не съм засичал точно. В настройките на ЕОН има възможност да се настройва максималната скорост на доунлоад. Това става от Настройки, Качество на видеото.

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Мнение от nomercy » 13 окт 2021, 10:55

След като е за вила защо не си сложиш сателитна телевизия?
Тогава няма да си зависим от това дали и каква ще е скоростта на интернет-а

Ilian K

Мнение от Ilian K » 13 окт 2021, 12:40

Аз имам сателитна телевизия от Виваком. Сателитната ми е по удобна защото си я ползвам и вкъщи в града, и на вилата, всичко това с един договор. Миналия месец при преподписване, освен увеличените GB за mobix-а, за телевизията ми дадоха и едно EON TV app за телевизора безплатно. От четерите телевизора, които ползвам, само на единия успях да изтегля приложението /от Google play/. Засега съм много доволен, много добре скролва, няма насичания и забавяния, но TV app го ползвам вкъщи, където интернета е на A1 фиксиран неограничен /300Mbps/. В моя град все още няма оптика на Виваком, само на А1 и няколко кабелни оператора.

plumarnep
Регистриран: 17 юни 2019, 15:53

Re: Mobix; Сателитна телевизия – отзиви.

Мнение от plumarnep » 13 окт 2021, 14:46

Благодаря за отговорите. Изглежда ще мина на този мобикс. А знаете ли да ли има възможност за безсрочен договор?

Тъй като споменахте сателитната телевизия какво оборудване предоставят? При смяна на локацията има ли нужда от техник на виваком или включваш и тръгва? Прекъсвания качество и прочее? Отделно от нета може ли да се закупи?

_______
редактирах заглавието

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Мнение от nomercy » 13 окт 2021, 14:58

Ми тук трябва да питаш във Виваком. Аз ползвам булсатком и преди нямаше възможност да се меша iptv със сателитно оборудване сега може. Прекъсвания в най големите дъждове единствено , но ако си сложиш антена 80см не тези 60 см техните. Настройка на ново място ако имаш нерви и сам може да си направиш със https://www.dishpointer.com/ примерно за да видиш накъде горе долу да е насочена антената + после въртиш по малко докато излезне нивото на приемника. Ако ползваш на няколко места на всяко си слагаш антена и местиш приемника ;)

Междъ впрочем имам приятели които отидоха на виваком от булсат и после се върнаха обратно.

reedsolomon
Регистриран: 19 ное 2018, 22:29

Мнение от reedsolomon » 13 окт 2021, 15:19

И с този мобикс, ако се паднеш на място, където успяваш само на 900MHz да се закачиш, ще имаш едни нестабилни 3-4Mbps и ще си биеш в главата EON-а, ако го прекараш през него. Първо виж какъв капацитет има мрежата им на мястото, на което смяташ да го ползваш. Виваком имат относително добро покритие, но не и капацитет - масово разчитат на 900MHz.

Отговори