b-box на Булсатком

Регистриран: 06 мар 2013, 13:23

Re: b-box на Булсатком

Мнение от avatarcho » 19 юни 2021, 11:11

Това са просто най-евтините Андроид устройства, така да кажем побългарени.
По-добре си купи самостоятелна устройство, което е горе-долу същите пари, между 60 и 100 долара, има лицензиран Андроид 11.
Много е важно да следиш и да провериш, че всички тези устройства, които ги раздават всички оператори в България не поддържат hdmi 2.1 стандарта.
Оттук следва абсолютно всичко за картината качеството скоростта и така нататъка без значение дали телевизията е през интернет или при всякаква друг начин.
Тяхното оправдание че телевизорите в България също не поддържа този стандарт в по-голямата си част и така нататъка И така нататък.

anonim4o
Регистриран: 30 май 2004, 13:37

Мнение от anonim4o » 19 юни 2021, 13:48

Алтернативата е ЕОН. Поръчка онлайн задължително за да може в 14 дневен срок да се откажете ако не ви хареса. Негатива е че не може да ползва през wifi. Трябва задължително бокса да се свърже с ЛАН кабел. От друга страна получавате и достъп до смарт приложение ако имате смарт ТВ си инсталирате ЕОН и си ползвате приложението. Като върна б-бокс-а ще пробвам ЕОН-а.....

Потребителски аватар
Sithlord
Регистриран: 03 юни 2017, 18:32

Мнение от Sithlord » 21 юни 2021, 08:38

За да ползвам EON на Виваком трябва ли задължително нет-а да е техен? И ако не, каква минимална скорост е необходима за да върви безпроблемно?

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Мнение от nomercy » 21 юни 2021, 11:16

Цитирам какво ми казаха от call центъра: Ако нямаме интернет свързаност от нас ( виваком ) то тогава може да използвате друг доставчик. Но ако има то тогава телевизията върви само през техния нет. Между другото fusion-a на булсатком ми върви и през нет1 , но на 2 пъти ми се е случвало да цепи като проблема определно не беше от интернет-а на нет1. А по скоро от свързаността или ограниченията булсатком - нет1. Така , че имай предвид всеки доставчик може да го ограничат.

avanteex
Регистриран: 20 юни 2020, 16:01

Мнение от avanteex » 16 юли 2021, 17:13

Аз да питам друго , що така ми се струва в началото булсат за б-бокса искаха без договор ако е 100 лева и после изведнъж цената се промени на 120 лева при безсрочен договор.... много несеиронзо така бързо да си менят условията и цените.веднага ме изгубиха като клиент.

Johnniie
Регистриран: 20 апр 2013, 16:35

Мнение от Johnniie » 17 юли 2021, 12:53

nomercy написа:
21 юни 2021, 11:16
Цитирам какво ми казаха от call центъра: Ако нямаме интернет свързаност от нас ( виваком ) то тогава може да използвате друг доставчик. Но ако има то тогава телевизията върви само през техния нет. Между другото fusion-a на булсатком ми върви и през нет1 , но на 2 пъти ми се е случвало да цепи като проблема определно не беше от интернет-а на нет1. А по скоро от свързаността или ограниченията булсатком - нет1. Така , че имай предвид всеки доставчик може да го ограничат.
Принципно доставчика няма право да ограничава достъпа на потребителя до определени мрежи и услуги,освен ако самите те не са поискали това. Основно малките доставчици ограничават скоростта към ИПТВ услуги извън тяхната мрежа по простата причина,че искат да си предлагат собствената ТВ услуга.

Потребителски аватар
Sithlord
Регистриран: 03 юни 2017, 18:32

Мнение от Sithlord » 19 юли 2021, 08:05

Все пак ми се искаше да има повече мнения по темата, защото все още се чудя коя услуга да ползвам, тази на Bulsatcom или EON на Vivacom!

avanteex
Регистриран: 20 юни 2020, 16:01

Мнение от avanteex » 19 юли 2021, 14:33

По добре си вземи платена плейлиста , или примерно абонирай се за нетера тв , салгаш един впн с не Българско айпи ,и ти излизат всички канали за 13 кинта си гледаш и няма проблеми.

itzoy
Регистриран: 26 дек 2006, 23:01

Мнение от itzoy » 23 юли 2021, 17:29

Аз си взех скоро Bbox на безсрочен договор с тестова цел. Ще го пробвам с мобилен интернет на различни места и накрая ще реша дали да го задържа лично за мен или ще го подаря.

Аз го предпочетох пред EON, понеже има WiFi. За мен лично това е голям плюс, тъй като търсих безжичен вариант за телевизия (имам на A1 по принцип, която гледах през browser на компютър).

Обаче, след като взех Bbox-a и го настроих - Google ми препоръча директно да си инсталирам XploreTV приложението на A1...
Ако знаех - щях да си взема отделно бокс и да не занимавам с глупости. На A1 е 4лв на месец ако имаш план...

Иначе - в момента ползвам bbox в комбинация с netbox на A1(4G) - работи доста прилично. Бяха ми казали, че fusion ползвал 12mbts. След време ще мога да дам повече подробности.

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 23 юли 2021, 22:30

Google ми препоръча директно да си инсталирам XploreTV приложението на A1
Старото приложение за андроид тв е със спряна поддръжка а ново няма за тази система, може само да кастваш от мобилното приложение.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

Отговори