b-box на Булсатком

itzoy
Регистриран: 26 дек 2006, 23:01

Re: b-box на Булсатком

Мнение от itzoy » 24 сеп 2021, 15:47

Spikul написа:
17 сеп 2021, 23:03
Взех си b-box и всичко ми излезе 40 лева - платих само бокса с Андроид 10 и си плащам старата такса. Wi-Fi свързването е добро, дори има опция за 5 GHz.
Доста нет обаче дърпа и 200-те GB от Теленор едва ли ще стигнат, но пък неограничения от телефоните върши идеална работа. На помощ идва айфоня, че тъкмо батерията му държи цял ден като пускам нет през него :D
Може ли да дадеш малко инфо за Теленор, че ходих до магазин, ама горките не знаеха що е то домашен интернет...
С 4G или 5G рутер си и каква ти е максималната скорост?

Търся алтернатива на NetBox-a на А1. Не че е лош, но искам да се прехвърлям на 5G, което не предлагат все още при мен.

Spikul
Регистриран: 23 ное 2014, 12:17

Мнение от Spikul » 24 сеп 2021, 17:19

itzoy написа:
24 сеп 2021, 15:47
Spikul написа:
17 сеп 2021, 23:03
Взех си b-box и всичко ми излезе 40 лева - платих само бокса с Андроид 10 и си плащам старата такса. Wi-Fi свързването е добро, дори има опция за 5 GHz.
Доста нет обаче дърпа и 200-те GB от Теленор едва ли ще стигнат, но пък неограничения от телефоните върши идеална работа. На помощ идва айфоня, че тъкмо батерията му държи цял ден като пускам нет през него :D
Може ли да дадеш малко инфо за Теленор, че ходих до магазин, ама горките не знаеха що е то домашен интернет...
С 4G или 5G рутер си и каква ти е максималната скорост?

Търся алтернатива на NetBox-a на А1. Не че е лош, но искам да се прехвърлям на 5G, което не предлагат все още при мен.
С 4G рутер съм, но пускам повече от айфона, на който незнайно защо пише, че има 5G, но скоростта е плачевна.
Иначе офертата я има на страницата не Теленор, като гледай за скорости до 25 МВ:
Изображение

plumarnep
Регистриран: 17 юни 2019, 15:53

Мнение от plumarnep » 13 окт 2021, 15:30

Разговарях с оператора във връзка с план МАКС и ми казаха, че при безсрочния договор закупувам устройството срещу 120 лева и получавам избрания план с договор за 18 месеца.
Точно тази оферта не е направена както трябва. Тоест закупуването на приемника е задължително, ако искам, кой-да-е, план над "Премиум +", а всеки план над "Премиум +" е обвързан със срочен договор.

Някой да знае къде мога да видя списък с предлаганите канали и услуги на б-бокс, за да направя информиран избор?

nomercy
Регистриран: 12 юни 2008, 18:08

Мнение от nomercy » 13 окт 2021, 15:45

Пакетите ги има на сайта на Булсатком

plumarnep

Мнение от plumarnep » 15 окт 2021, 00:09

Няма списък с канали и услуги предлагани с b-box – от поддръжката ми отговориха така.
Така не знам какво купувам. Отказаха ме.

Потребителски аватар
Sithlord
Регистриран: 03 юни 2017, 18:32

Мнение от Sithlord » 15 окт 2021, 09:18

plumarnep написа:
15 окт 2021, 00:09
Няма списък с канали и услуги предлагани с b-box – от поддръжката ми отговориха така.
Така не знам какво купувам. Отказаха ме.
Да, това е много непрофесионално! Наистина прилича на пиратска работа!

Spikul

Мнение от Spikul » 15 окт 2021, 09:34

Как да няма списък с каналите? Влизате в сайта на Булсатком, оттам в раздела Телевизия и избирате пакет. Там са написани всички канали в различните пакети.
В раздела b-box са дадени само цените на пакетите и броя HD и 4k каналите в зависимост от пакета.
Вече втори месец ползвам b-box и съм много доволен от качеството. Истинско HDR качество и истински HD формат. Само 4k още не си заслужава, защото са много малко такива канали и то на смотани телевизии.

plumarnep

Мнение от plumarnep » 15 окт 2021, 22:06

Spikul написа:
15 окт 2021, 09:34
Как да няма списък с каналите? Влизате в сайта на Булсатком, оттам в раздела Телевизия и избирате пакет. Там са написани всички канали в различните пакети.
В раздела b-box са дадени само цените на пакетите и броя HD и 4k каналите в зависимост от пакета.
Вече втори месец ползвам b-box и съм много доволен от качеството. Истинско HDR качество и истински HD формат. Само 4k още не си заслужава, защото са много малко такива канали и то на смотани телевизии.

Интересно обаче, защо от поддръжката ми казаха, че за b-box нямат списък с каналите. Ако правилно съм ви разбрал b-box предлага същите канали, които се предлагат като цифрова телевизия. Поправете ме ако греша.
А самият приемник – b-box, с коя версия на андроид е инсталиран, в случай, че знаете?

Един много важен въпрос относно родителския контрол на b-box.
Той - родителкият контрол, автоматично ли е активиран или при първоначалното включване трябва да го активирам ръчно. Също така когато има филм или съдържание 18+ системата автоматично ли заключва канала. Така е при "A1 Xplore TV" — не ги ползвам виждал съм при приятели. Това е много удобна функционалност.

Spikul

Мнение от Spikul » 15 окт 2021, 23:11

plumarnep написа:
15 окт 2021, 22:06
Spikul написа:
15 окт 2021, 09:34

Интересно обаче, защо от поддръжката ми казаха, че за b-box нямат списък с каналите. Ако правилно съм ви разбрал b-box предлага същите канали, които се предлагат като цифрова телевизия. Поправете ме ако греша.
А самият приемник – b-box, с коя версия на андроид е инсталиран, в случай, че знаете?

Един много важен въпрос относно родителския контрол на b-box.
Той - родителкият контрол, автоматично ли е активиран или при първоначалното включване трябва да го активирам ръчно. Също така когато има филм или съдържание 18+ системата автоматично ли заключва канала. Така е при "A1 Xplore TV" — не ги ползвам виждал съм при приятели. Това е много удобна функционалност.
Да, същите канали са като на цифровата телевизия.
А приемникът е с Android 10.
Иначе каналите със съдържание 18+ са автоматично заключени.
Това е с което мога да помогна за сега.

Spikul

Мнение от Spikul » 16 окт 2021, 19:10

Сега си поиграх с настройките и видях, че повечето HD канали са с 1080р, което си е full HD. А както казах са и с HDR и наистина телевизиите изглеждат много добре като качество на картината. Това си личи и по трафика над 3 до 5GB на час.

Отговори