Ти.ком стартира всеки момент
Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
В момента се намирам в Г.Оряховица. Тук покритие имат само Макс/ТиКом и с карта на Булсат не иска да се закачи. До преди ден/два работеше без проблеми, но от вчера или днес - вече не.
Re: Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Утре ще мога да опитам.
Re: Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Така. И на мен не ми работи роумингът.
Звънях на 0999111 да ги питам, те се чудиха от къде имам информация за роуминга и казаха, че е тестови и би трябвало да работи, но не е гарантирано.
Най-изгодната оферта от тиком е:
8.90лв на месец за 20гб с двугодишен договор
10.90 за едногодишен. След изчерпване пада на 256 кбит.
Предплатени засега не се предвиждат.
P. S. Сега ще звънна и на Булсатком да им кажа, може да е техническа причина, дано помогне, че там комуникацията не винаги е лесна.
Звънях на 0999111 да ги питам, те се чудиха от къде имам информация за роуминга и казаха, че е тестови и би трябвало да работи, но не е гарантирано.
Най-изгодната оферта от тиком е:
8.90лв на месец за 20гб с двугодишен договор
10.90 за едногодишен. След изчерпване пада на 256 кбит.
Предплатени засега не се предвиждат.
P. S. Сега ще звънна и на Булсатком да им кажа, може да е техническа причина, дано помогне, че там комуникацията не винаги е лесна.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Непременно им звънни ,че те горките със сателита сигурно имат повече грижи сега
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Булсатком вече не анонсират роуминга защото нямат интерес да го поддържат.
Неофициално беше пуснат и спрян, подобни хибридни комбинации нямат бъдеще.
Неофициално беше пуснат и спрян, подобни хибридни комбинации нямат бъдеще.
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
лично мое мнение е че тези няма да стартират изобщо
а и да стартират без покритие са обречени
а и да стартират без покритие са обречени
Re: Ти.ком стартира всеки момент
Мрежата си им работи от месеци вече. Аз съм им отново клиент от три месеца, преди това бях на двугодишен договор от началото на Март 2017, но го прекратиха следващия месец поради фалита. Сравнително добра и постоянна е скоростта, както и покритието, особено на закрито. Според мен, поради малката натовареност, водят по скорост и трите оператора в градовете, където ги има. Месечните им пакети са много изгодни, като към момента скоростта не се ограничава на описаната в плана, а на 350GB! Не съм убеден дали и след това се ограничава или директно прекъсва връзката, не успявам да направя толкова трафик. Съветвам, ако някой желае да им става абонат, да се свърже с новите им дилъри или директно да направи поръчка през сайта на най-малкиая тарифен план, а ако след време започнат да ограничават на гарантираното количество по договор, то винаги може да премине на по-висок. Ползвам ги и за домашен, и за мобилен интернет в София. Разбира се, покритието им е меко казано комично... Например имат покритие в град Нови Искър, а нямат в други далеч по-големи градове, които на всички оператори са им по-приоритетни. Използват старите базови станции, но много от тях са на нови места, тъй като бившите хазяи ти изгониха заради неплатени наеми. Новата им политика вече е да дават устройства "под наем" - срещу 1,50лв на месец, независимо дали е USB модем, мобилен или настолен рутер. След края на договора, ако не се преподпише, се връща устройството. Доста добра практика, според мен. Прикачвам два пресни теста.
Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Как на нови места на станциите като нямат нови разрешения? Търсете тук:
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/RegisterPermits.aspx
Може би по-скоро се връзваш към други клетки, които не са махнати?
Все още ли ги дават отключени устройствата?
А за наема по лев и 50 не мисля, че е добре. Чупят се, губят се. При виваком за толкова еднократно ги купуваш направо при двегодишен договор.
http://www.dnsk.mrrb.government.bg/UI/RegisterPermits.aspx
Може би по-скоро се връзваш към други клетки, които не са махнати?
Все още ли ги дават отключени устройствата?
А за наема по лев и 50 не мисля, че е добре. Чупят се, губят се. При виваком за толкова еднократно ги купуваш направо при двегодишен договор.
Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Във въпросния Нови Искър, са на коренно различно място самите станции, тъй като имам ясен спомен къде бяха преди. За другите градове не мога да кажа, но има покритие и по пътя към Своге (в самия град няма), което нямаше как да бъде възможно със старите позиции. А за наема на устройството, настолния рутер, при всички положения не го дават за 1 лев някъде. Освен това, през периода на ползване устройството винаги е в поддръжка с "гаранция" от Ти.Ком, независимо преди колко години е взето. При проблем се заменя незабавно, докато навсякъде другаде трябва да мине през сервиз, който има право да забави поправката или замяната до 30 дни. Практиката е подобна на тази на Булсатком с клиентските сателитни приемници - устройството е на оператора и независимо от сумата, която един клиент е заплатил за него, си остава тяхно, клиента е ползвател, докато заплаща услугите. При плановете на Виваком за мобилен интернет, съдейки по тези от официалната им страница, направо цената на устройството си е включена в таксите за 24-е месеца. Вече смених един брандиран рутер с логото на Макс, един небрандиран, почти нов и имам мобилен - нито един от тях не е заключен.
Re: Re: Re: Re: Ти.ком стартира всеки момент
Ужас, толкова ли са им зле рутерите, че трябва да се сменят толкова често? И при другите имаш 2 г гаранция, ако се скапе след това ще преподпишеш.
А за станциите - дали не е възможно да са платили на друг да излъчва техния сигнал или да ползват тези на булсатком?
НЕ е включена цената при виваком - ето струва 1 лв еднократно и не се връща.
https://www.vivacom.bg/bg/residential/ustrojstva/internet-modemi
Разбира се не при най-евтиния план.
А за станциите - дали не е възможно да са платили на друг да излъчва техния сигнал или да ползват тези на булсатком?
НЕ е включена цената при виваком - ето струва 1 лв еднократно и не се връща.
https://www.vivacom.bg/bg/residential/ustrojstva/internet-modemi
Разбира се не при най-евтиния план.