S8500 Wave

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Re: Samsung S8500 Wave

Мнение от wosrokop » 11 сеп 2010, 21:07

Разбира се, че може през Wi-Fi. Пускаш си го уай-фая, влизаш в скайп и ти казва "ще изисква интернет, бла бла.." цъкате потвърди и не питай повече или нещо подобно беше, след това сигурно ще ви пита към кой нет от оператора да се върже - ако ви пита изобщо - давате отказ или каквото там беше, ще ви върне в скайпа и сте готови. Така е всъщност и с всяко друго приложение, което изиксва нет - пита ви за нета от оператора и всичко изглежда, че това е единственият начин, но давате отказ и си цъкате през Wi-Fi. :)

stefanko
Регистриран: 12 сеп 2010, 09:12

Мнение от stefanko » 12 сеп 2010, 17:51

Wave е страхотен !
Имам го от 3-4 дни от М-Тел и все повече ми харесва.
Да споделя нещо, което може да е полезно за много от вас.
Намерих една немска страница с около 60 клипчета с обяснения за почти всичко по Wave. Обясненията са на немски, но клипчетата говорят достатъчно кое как се прави.
На основната страница горе вдясно натиснете хипервръзката оцветена в синьо Lernvideos.
http://tipps.samsungmobile.de/

Сега лошата новина. От снощи Wave не работи. Опитах ъпдейт на телефона през Kies. Първо заби няколко пъти на стъпка Dowload, като даваше съобщение \"MCS. Tuder. Firmware. .и . . Windows спря да работи\". На петия път премина успешно, но на стъпка Upgrade пак спря и поиска Recovery. След три пъти Recovery се появи един особен знак, батерията отиде и изключих телефона. Сега изобщо не мога да го включа.
Утре съм в сервиза.
Някой да е имал подобен подобен проблем ?

irata
Регистриран: 26 окт 2007, 10:01

Мнение от irata » 12 сеп 2010, 19:01

при мен нещата минаха успешно, но докато свалях upgrata за тела ми искаше най-малко 1 000 МБ свободно пространство. Цялата процедура трая около 20 мин но компа ми е стар и мисля че е затова. Много е важно да не се прекъсва връзката - програмата с тела - при мен един път се случи от самосебеси. Тогава ме попита дали да възтанови отначало процеса. Дадох НЕ и започнах ново сваляне и стана.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 12 сеп 2010, 19:30

По принцип при всеки телефон, било то с ОС или без, е много рисковано да се прави ъпдейт на компютър без UPS или лаптоп, защото ако изгасне тока или се ресне по някаква причина компютърът, телефонът почти сигурно ще се брикне (прецака) и няма да може да се ползва повече (възможно е да се управи по някакъв начин, не съм много наясно). Ако не е спирал тока и не са ставали гореспоменатите неща, незнам къде е причината. Води го най-добре на сервиз, както си беше решил. ;)

stvalchev
Регистриран: 13 юли 2005, 18:16

Мнение от stvalchev » 12 сеп 2010, 20:10

stefanko dai tel ili skype ako moga da ti pomogna

IMCH
Регистриран: 30 авг 2010, 00:32

Мнение от IMCH » 14 сеп 2010, 18:02

Издържа ми около 2 дни и малко батерията, като браузвам и играя игрички, но не през цялото време, за няколко часа на ден. Wi Fi го пускам само като ми трябва, не го държа пуснат постоянно. Дисплеят ми също е на 4, на 2G мрежа е телефонът.
Съвсем не очаквам нещо повече от батерията, при положение, че телефонът е създаден да го ползваш за толкова много неща.

Поздрави :)

stefanko
Регистриран: 12 сеп 2010, 09:12

Мнение от stefanko » 14 сеп 2010, 19:54

Закъснях малко да съобщя радостна за мен новина - WAVE проработи отново и то с малко по-нова версия.
Много благодарности за ценната помощ на stvalchev.

sharkybg
Регистриран: 16 авг 2006, 12:17

Мнение от sharkybg » 14 сеп 2010, 21:15

Като имаш време напиши кратко ръководство как го съживи :) ..мисля че ще е полезно!
На лаптопа ми с Вин7 не иска да се инсталне софтуера,пробвах на настолния който е с ХП ,но не ми харесва че програмата се слага окого 30-40 минути ..голямо инсталиране беше, 1,7 атлон с 1 гб. рам ... верно стара машина е ..ама чак пък толкова. За момента ме е страх да закача телефона да се ъпдейтне като гледам как върви програмата .. доста тежко. Пък и мисля да го оставя малко да се нарадва приятелката ми преди да го оцапам :)
Забелязах 2 неща които не ме кефят, че няма назад в менюто и все излизам с червена слушалка, отделно не разбрах как мога да изкарам нещо от менюто на десктопа ..от сорта на facebook който се опреснява статуси и т.н при наличие на интернет. Друг минус за който се сетих в момента е ,че като пусна wi-fi и има 2-3 мрежи които си ползвал се закача за някоя без да те пита и трябва да вляза в менюто и да му кажа да се закачи за която искам аз.

(beer)(beer)(beer)(beer)(beer)

nakovk
Регистриран: 21 апр 2007, 17:23

Мнение от nakovk » 14 сеп 2010, 22:52

Мен също ме дразни, че няма стъпка назад, понякога.
А също, че се отключва дисплея когато приемам входащо повиквене.
Но ...като цяло ...добра машинка!!!

П.П Между другото съм с Win 7 и инсталирах Kies от раз, но самото свързване на тела с компа ми отне доста време, но накрая се върза и веднага изписа , че има нова версия на софтуера, при което се ъпдейтна баз проблем.

Динко Господинов
Регистриран: 13 мар 2007, 17:53

Мнение от Динко Господинов » 14 сеп 2010, 23:04

Вчера пътувах и реших да направя клип така както влака се движи-е нямам думи невероятно качество.Без накъсване или засичане ,без замазване на картината.Относно батерията на връщане от София до Ямбол при слушане на 3 часа музика ,4 разговора и малко нет и разбира се нескопосаното покритие на Глобул падна 1 черта.Предоволен съм.Досега съм сменил много телефони но за първи път попадам на операционна система без бъгове и и телефон на който да не намирам недостатъци след втория ден.вярвам,че Бада ще се развие още и скоро ще има всичко онова което предлагат и другите ОС.

Отговори