S8500 Wave

emsky05
Регистриран: 11 авг 2010, 21:24

Re: Samsung S8500 Wave

Мнение от emsky05 » 19 сеп 2010, 21:04

Направих го и се оказа че телефона си е бил в режим AP UART.

nakovk
Регистриран: 21 апр 2007, 17:23

Мнение от nakovk » 19 сеп 2010, 22:37

Слушалките найстина вадят невероятен звук ... и за да не ми испадат си почиствам мн старателно ушите :D:D:D без майтап иначе си се изхлузват постоянно.
Батерията ми издържа 7 дни , като го ползвам предимно като телефон , а с подръчкване всеки ден 2-3 дни.:P
Поздрави!

П.П Има един неприятен момент и ме дразни мн, а той е , че при входящо повикване и когато тела трябва да иззвъни мелодията започва много приглушено и след секунда две се чува нормално ... та може ли да се промени или си е фабрично настроен така.
А също повреме на разговор не звучи с постоянна сила а всякаш заглъхва и усилва ...дали е до настроики , но не откривам никъде ???
Ще ви бъда благодарен , а може и да почерпя по една виртуална биричка ако разрешим проблема .

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 20 сеп 2010, 14:57

То аз по-скоро не трябва да ги чистя, за да остане по-малко място за слушалките и да не се изхлузват. :D
Относно батерията - процесорът на телефона е убийствен - иска си ток, дисплеят си е сравнително голям и с много висока резолюция - иска си ток, телефонът е бъкан с функции и джаджи - искат си ток. Какво искате - да ви кара по месец? Еми, объркали сте рейса.. С умерена употреба ми издържа около 3, даже и повече дни. Не мисля, че живеете в пещери, така че незнам какъв е проблема да зареждате, било то и всеки ден. И чак да си връщате телефонът заради това.. Струва ми се нелепо. И на мен първият месец ми се струваше, че батерията е прецакана, но просто не го оставях на мира и все пак си издържаше цял ден - не ме е изоставял, така да се каже. Направи един тест (ако ти се занимава, разбира се) - в продължение на една седмица, не прави нищо с телефона, освен да говориш - би трябвало да издържи около 4-5 дена - казвам го от личен опит. Ако стане така - значи нямаш никакъв проблем. Ако си решил все пак - върни телефона, все пак си е твой изборът. ;)
Истина е, че като ти звънят, около 1 секунда не се чува мелодията, а има само вибрация. Според мне това е, за да, ако си на обществено място, да можеш да реагираш и примерно бързо да натиснеш червена слушалка, преди да е гръмнал тонът за звънене или нещо подобно и мен лично не ме дразни. Не знам как може да се промени, но си е по дифолт така.. Не съм забелязал за проблемите със заглъхването, но като цяло качеството на звука по време на разговор е прекрасно, поне при мен. ;)

dimitrzl
Регистриран: 18 авг 2009, 14:00

Мнение от dimitrzl » 20 сеп 2010, 21:17

Здравейте,

Направих споменатия тест за който говориш и не можа да изкара и една вечер при положение че го свалих от заряд към 16.00 и на сутринта в 7 вече нямаше батерия, да съм го човъркал и ползвал нет не повече от час. Днес забелязвам някаква промяна но все така си харчи батерия без никаква употреба.Нормално е да харчи но не и с тези темпове.
За кодовете за които се споменава искам да кажа че четох в някой форум, че това са режими на телефона и при единия наистина се щади батерия но за сметка на производителност- не може да се гледа HD видео и тем подобни които изискват много ресурси и работа на процесора, а при другия процесора работи на пълни обороти но харчи и много батерия, така че всеки да си избира какво да жертва.

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Мнение от wosrokop » 20 сеп 2010, 22:15

В твоя случай явно наистина има някакъв проблем - най-добре го смени. ;)

stefanko
Регистриран: 12 сеп 2010, 09:12

Мнение от stefanko » 21 сеп 2010, 04:17

Едва сега видях въпроса - не съм влизал във форума няколко дни.
Аз лично няма да мога да ти помогна. Потърси valchev-той ми помогна.

sharkybg
Регистриран: 16 авг 2006, 12:17

Мнение от sharkybg » 21 сеп 2010, 10:37

dimitrzl - а гледал ли си на таск мениджъра дали процесора се товари както стои телефона без да правиш нищо ?
Другото което се чудя дали неможе пък батерията да е дефектна, но дали ще намериш друга за 1 седмица тест

Boixos Nois
Регистриран: 30 яну 2006, 21:00

Мнение от Boixos Nois » 21 сеп 2010, 10:48

[B]sharkybg[/B]
Как е телефона колега? Харесва ли ти!;)

sharkybg
Регистриран: 16 авг 2006, 12:17

Мнение от sharkybg » 21 сеп 2010, 11:10

Аз малко мога да коментирам защото го цъкам вечер за по 5 минути ,но като цяло ми харесва телефона, хубава стабилна изработка ,батерията му държи 2 дена , wi-fi навън държи стабилен обхват , прави супер видео ... има разни неща по менюто които липсват,но като цяло е много хубав. Тея дни ще му сложа един Nimbuz да има скайп,боднал съм му една карта 8гб. За момента немога да кажа нищо лошо :)

(beer)(beer)(beer)(beer)

emsky05
Регистриран: 11 авг 2010, 21:24

Мнение от emsky05 » 21 сеп 2010, 14:23

Някой знае ли, дали се продават батерии за wave, и ако да на каква цена?

Отговори