S8500 Wave

wosrokop
Регистриран: 06 дек 2008, 20:54

Re: Samsung S8500 Wave

Мнение от wosrokop » 27 сеп 2010, 23:03

Принципно и аз нямам никой от изброените проблеми, но се заслушай, че като ти звънне телефона, за част от секундата мелодията се чува супер тихо и после започва да звъни силно.

sharkybg
Регистриран: 16 авг 2006, 12:17

Мнение от sharkybg » 28 сеп 2010, 19:41

Според мен ако има грижи стъпка 1 е това :
You can use *2767*3855# completely reset the phone. It’ll remove all files and settings including the internal memory storage. It’ll also reinstall the phone firmware. So be careful before trying this out.

Най-хубавото е че слага на ново софт-а на телефона, но както са писали правите го на собствен риск.
Телефона на приятелката ми държи около 3 дена с нормално ползване,разговори и wi-fi,за момента единствения бъг който забелязахме е че алармата сутрин звъни когато си иска :)

katinar
Регистриран: 24 апр 2010, 09:19

Мнение от katinar » 28 сеп 2010, 19:57

Без думи, телефона съм го прибрал в чекмеджето на пилотен режим и с нефункционираща карта и пак кара 2 дни. и, ииии не го барникам, дръжтеме що го УДАРЯ.

batpets
Регистриран: 22 фев 2005, 16:39

Мнение от batpets » 28 сеп 2010, 20:15

Да снощи направих хард ресет с този код. Всичко мина успешно за 2-3 минути. Телефона беше с извадена сим карта и на зарядно за всеки случай.
Версията на firmware е тази към която обнових преди време а не тази с която дойде телефона. Версията на бада си е също обновената 1.02.
Проблема с батерията като че ли изчезна тъй като за 1 ден след около 70 минути разговори е на 70 %. Все си мисля обаче че може още да се желае от батерията.

irata
Регистриран: 26 окт 2007, 10:01

Мнение от irata » 28 сеп 2010, 21:01

И аз сложих версия 1.0.2, появи в меню настройки - Актуализация на софтуера - незнам за какво е, но иска да влизам с акаунт в Самсунг. Батерията ми си кара толкова - колкото и преди. Сега нарочно не го ръчкам - само говоря по 10-20 мин. на ден и сутрин алармата звъни -по 3 пъти - и само актуализация на времето през wi-fi и от миналата сряда до сега са паднали 60 %.

bobbi75
Регистриран: 12 юни 2009, 19:11

Мнение от bobbi75 » 28 сеп 2010, 22:28

Здравейте и от мен.Понеже видях доста мнения за SAMSUNG WAVE,a и на мен ми харева,интересува ме как е силата му.Силен ли е и добре ли се 4ува музика например.Дайте мнения по въпроса.

sharkybg

Мнение от sharkybg » 28 сеп 2010, 23:01

irata > софтуерната актуализация която се е появила е явно за напред да се ъпдейтва през wi-fi или друга точка за достъп и да не се закача през кабел и програма- доста е удобно.

stefanko
Регистриран: 12 сеп 2010, 09:12

Мнение от stefanko » 29 сеп 2010, 06:32

Гледам, че много се коментира батерията.
Мога да кажа, че издържливостта на батерията се увеличи когато направих следното.
1. Намалих осветеността на екрана на 2 - за мен е напълно достатъчна.
2. Намалих осветяването на екрана от 30 сек. на 15 сек. /даже мисля да го направя 8 /.
3. Wi-Fi /важно!/ Включвам Wi-Fi-то само когато го ползвам по следния начин: натискам двете хоризонтални черти горе в средата на екрана за да се покаже изскачащото меню; когато телефона е свързан с мрежата бутона на Wi-Fi свети в зелено; натискам върху бутона за да се освети в сиво /което значи, че прекъсвам действието на Wi-Fi-то, но телефона запазва настройките на мрежата/; прибирам менюто. Когато искам да активирам Wi-Fi-то, отварям менюто, натискам върху бутона Wi-Fi, бутона се оцветява в зелено, прибирам менюто.
4. Когато нямам възможност за Wi-Fi активирам функцията Използване на пакетни данни от менюто Възможности за свързване само когато ползвам мобилния интернет /на оператора/, след това деактивирам функцията Използване на пакетни данни.
5. Стандартно /за постоянно/ съм активирал мрежа "900/1800" и "Автоматично", при което на изходния екран горе вляво свети синьо квадратче с буквата Е. Не съм включил 3G, тъй като на някои места сигнала е слаб и черпи ресурс от батерията.
6. С помощта на код *#8740# зададен от цифровия екран може да проверите в какъв режим е телефона а.и. CP UART Mode: максимална производителност при повишена консумация от батерията или AP UART Mode: по-малка консумация на батерията свързано с известно забавено действие на приложенията. В някои немски и английски форуми има мнение, че при продажбата телефоните са настроени на AP UART Mode.
ВНИМАВАЙТЕ! Тук няма бутони за потвърждаване или отказ, т.е. с всяко въвеждане на кода и извършване на проверката, режимите се сменят последователно, т.е. ако извършите проверка и пише CP UART Mode enabled, това е режима който остава след като излете от проверката. Когато следващия път направите проверка, тагава ще се изпише вече AP UART Mode enabled и това е режима, който ще остане след излизане от проверката.
7. Батерията стига максималната издържливост след 4-5 цикъла на пълен заряд /без прекъсвания/ и пълен разряд /почти до самоизключване/.
Ще се радвам, ако съм помогнал или някой забележи подобрение.

drundi
Регистриран: 18 сеп 2007, 11:40

Мнение от drundi » 29 сеп 2010, 08:41

Здравейте!
Искам да попитам дали и при Вас локализира позицията само през wi-fi.
Нали уж има gps приемник. Имам и интернет към доставчика и нищо не става с локализацията, която е в настойки "Позиция". По принцип интернета се ползва, за да може по - бързо да се локализира местоположението. Би трябвало да може и без нет но не става. Ако може да дадете някакви идеи или настройки на самия gps.

sharkybg

Мнение от sharkybg » 29 сеп 2010, 10:03

Drundi >има опция в телефона за пускане на самия GPS ,но телефона не е пред мен да ти кажа каде е точно

Stefanko > Този телефон, трябва да държи около 3 дена ,всичко от сорта на 1 ден е за сервиз ! Ако си държиш осветеноста на 2 , каде ти е кефа ... то екрана и цветовете са най-якото в този телефон.

Отговори