I8700 Omnia 7

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Samsung I8700 Omnia 7

Мнение от deezel » 23 окт 2010, 13:41

Някой разполага ли с информация дали microSD картата, която се използва за основна памет, ще може да се сменя? Различните източници споделят различни неща.
БТВ, 25GB SkyDrive си е доста, но невинаги си онлайн.

Wakanapi
Регистриран: 07 авг 2006, 11:17

Мнение от Wakanapi » 23 окт 2010, 13:53

Само Samsung Focus има microSD слот; Omnia 7 е с internal storage.
Иначе в ревюто на Focus от Engadget има разяснение как точно стоят нещата с разширителната памет:
[Quote]After some experimentation, we discovered that you could indeed insert a card into the slot, completely wipe your device, and... voila! Extra space. We took our 8GB device to 22GB (well, more like 20) fairly quickly. Why the rest of the Windows Phone devices don't have this feature is a mystery to us. Of course, this is a one way street -- you can't pop the card out without wiping your device, so unless you want to do a lot of restoring, get the biggest card you can afford. One other note, our friend Michael Gartenberg said he had been having issues after adding a card -- we haven't seen any weird behavior, but we're not sure this is entirely supported, either. We'll update if we see anything funky happening.[/Quote]

deezel

Мнение от deezel » 23 окт 2010, 13:58

Гадничко. keyone щеше да ми донесе една евтина Omnia от Франция, но вече не ме удовлетворява. Може би ще се задоволя с 16GB версия, макар музиката на iPhone-а ми да е 12GB.

thorpune
Регистриран: 18 сеп 2007, 14:49

Мнение от thorpune » 23 окт 2010, 17:01

Кога ще я получиш тази джаджа, много ми допада, но батерията малко ме плаши. Сподели мнения и ако не ти допадне може да ми я препродадеш.

deezel

Мнение от deezel » 23 окт 2010, 19:00

Не се знае още дали ще си вземам. Ако има 16GB версия във Франция, може и да обмисля.

nasko777
Регистриран: 04 дек 2009, 20:57

Мнение от nasko777 » 30 ное 2010, 21:33

Това не е никакъв скок мой човек, нямаш идея колко са зле :)(yes)(whistle)

petcopetcov
Регистриран: 19 юли 2007, 17:49

Мнение от petcopetcov » 04 дек 2010, 18:18

някой взели го тел и да каже как е заслужава ли си

DANZEL
Регистриран: 22 юни 2007, 19:33

Мнение от DANZEL » 05 дек 2010, 18:22

Здравейте фенове,
Закупих си Samsung Omnia 7 и искам да споделя впечатленията от работата с него до момента.
Като цяло ще обобщя : очаквах повече!
Телефонът е невероятен. Екранът е най - голямото му предимство. Невероятен диспелй, невероятен контраст и цветове, на дневна светлина се вижда отлично.
Супер чувствителен на допир, удоволствие ти доставя да боравиш с него.
Супер лек имаш чувство, че в корпуса няма нищо,
Софтуерът реагира бързо, за сега няма лагове..
Операционната система по своему нова и различна, създава приятно усещане с многобройните си визуални ефекти. Като цяло няма нищо иновативно в нея, нещо което Андроид и ОС4 например не предлагат.
Интерес събужда само сериозната интеграция на фейсбук в телефона, която създава и своите проблеми. Ами онези, които имат по 4000 приятели във фейбук? ще им се наложи да трият доста.
пощата е добра, но не е нещо, което може да видим като за първи път.
До тук свършва хубавата приказка ...

корпусът е изработен от видимо некачествени материали. На пръв поглед уж алуминиевото капаче изглежда буквално като крехка пластмаса. Със сигурност след година телефонът ще изглежда доста сериозно захабен. Дори имам чувство, че това капаче зад батерията се държи на магия. Механизмът за него е много слаб.
Звукът в слушалките - силен, но беден от към баси. Радиото улавя много смущения. Интерфейсът му е много прост.
Windows phone 7? фактът е - майкрософт никога буквално няма да постигнат рзултатите на епъл. Надуха медиите с реклама за иновативната операционна система 7, а тя се оказа пълна с бъгове и не-добре измислени неща.
1 ден ми отне да въведа контактите от аутлука в акаунта на майкрософт лайв, който уж трябваше да ги синхронизира и зареди в телефона. Уви, 2 ри ден има грешка 04265488 при синхронизацията с уиндойс лайв и все още нямам контаките и календара заредени в телефона. Директна опция за синхронизация на контактите и календара от компютъра няма. Зуне софтуерът синхронизира само музика, картини и видео.
Най Най лошото впечатление получих при провеждане на разговор. На улица в шумна среда забравете да чуете какво ви говорят в слушалката. Речта е отчетлива, но толкова тиха, че и най малките околни шумове пречат да разберете какво ви говорят. Усилено до краен предел можете да разбирате нормално речта само в помещение, където сте сами.
Все още не съм провел тестове с xbox live, documents, marketplace-a, но нямам особени очаквания от тях.

За онези, които се колебаят ... 7 или iPhine .. горещо ще им препоръчам да заложат на ябълката. Аз мисля, че скоро ще съжалявам, че се сдобих с омния 7.
(woo)(woo)(woo)(woo)

DANZEL
Регистриран: 22 юни 2007, 19:33

Мнение от DANZEL » 05 дек 2010, 23:22

:( :( ново 20! след 2 дни очакване майкрософт да оправят проблема със синхронизацията на контаките, календара, задачите и другите неща от уиндоус лайв акаунта.. се оказа, че след синхронизациятра не можете да изтривате контактите, добавени в телефона от фейсбук.
За да ги изтриете, трябва да изтриете настройката за фейсбук акаунта, но тогава телефона ще спре да сваля всички новини от стената ви, и активността на приятелите ви.
не мога да повярвам, че са го измислили по този начин.. сега контактната ми листа в телефона е пълна каша..

истината е в това, че се опитват здраво да ви обвържат с windows live, който уж трябва да се явява конкурент на фейсбук ... но има невероятно много по което да работят още.
Оказа се, че уж брилянтната операционна система 7 е пълна с нелогични грешки. Надявам се с големият ъпдейт през януари, който очакваме да са помислили върху многото сериозни проблеми, които срещат потребителите още както се казва от първо използване,

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 05 дек 2010, 23:35

Нормално е първите версии да са по - бъгави от обикновенно. Също така е нормално за m$ да ги отстраняват в следващото поколение на платформата.
Иначе winlive не е точно конкурент на fb.

Отговори