S8500 Wave

jikata01
Регистриран: 13 окт 2008, 15:15

Re: Samsung S8500 Wave

Мнение от jikata01 » 22 яну 2011, 03:34

При мен проблемът с алармата се реши сравнително лесно-просто не натискам директно часовничето,дори и да имам зададен час,който ми трябва,а винаги влизам в менюто за задаване на час,след това ЗАПАЗИ и повече проблеми с алармата не съм имал.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 22 яну 2011, 10:05

@HellBoyA съгласявам се с твоето мнение: "можеш да разгърнеш пълните възможности на супервеликия си телефон без да те натоварят ... ползвай си го със здраве"

[Quote]sslazio1900:
пс: centur АКО wave беше с Андроид щеше да е с класа над Галаксито...подръж Уейв да усетиш какво е телефон и след това подръж пластмасовото галакси Другото което е хардуердно не се различават и грам телефоните така че се замисли че тук хвалиш по-скоро андроид от колкото самия си телефон... [/Quote]

Да, но НЕ е с Android, а BADA, с която си се прекарал с надеждата да е смартфон като останалите, но НЕ е!
Wave съм го ползвал (на един приятел), но екранчето е малко за мен, а и липсата на пълноценна операционна система с много приложения не е за пренебрегване.

[Quote]sslazio1900:
Другото което е хардуердно не се различават и грам телефоните[/Quote]

Точно тук е грешката ти. Различават и то в полза на Galaxy-то (по-бърз GPRS/EDGE/3G/HSDPA) + по-голям екран + 8 GB вградена памет, затова е и по-скъп.

[Quote]sslazio1900:
И накрая пишете си в темите за телефоните които искате никой не ви иска мнението особенно ако мрънкате за телефона ни[/Quote]

Писах за GPS-a самата истина и веднага почнаха да скачат срещу мен, защото ги "заболя" от самата истината, че са се прекарали с BADA.

[Quote]juventusfen:
ако бяха направили wave с андроид нямаше и да сме чували за галакси с. според мене 70 процента от хората с галакси са отишли в магазина да търсят първо уейв[/Quote]

70% от учениците като теб, които нямат пари и чакат мама и тати да им купят телефонче.
Недей да говориш глупости - разумен човек никога НЕ би избрал Wave пред Galaxy S - освен, ако оправданието е парите.

[Quote]juventusfen:

моля те кажи ми ,че имаш фенер в другия джоб wave+bada=500 лв galaxy s(малко по ъпдейтнат wave с по големи размери и резолюция 480x800 като на wave) +android=1000 лв ДЕМЕК android=500 лв я кажете колко струва windows 7 или която и да е ОС за PC[/Quote]

Ето още една грешка - мислиш, че съм взел Galaxy-то, заради снимките, ако мислиш така продължавай в същия дух. И на Wave "светкавицата" не е пълноценнна за снимки на тъмно, така, че не ми я хвали. За "фенерче" мога да си ползвам огромния дисплей + 100% осветеност.
Android НЕ струва 500 лв., а и къде ще сравняваш Wave с Galaxy или по-точно BADA с Android.

Samsung Galaxy S 1029 лв.
Samsung S8500 729 лв.

Излиза, че твоята BADA струва над 700 лв., нали така ?
За 300 лв. повече получаваш: [B]8 GB вградена памет[/B] + [B]по-голям дисплей[/B] + пълноценнна развиваща и разпространяваща се [B]операционна система Android с много приложения.[/B]
Само, че аз си взех Galaxy S за 580 лв. + интернет пакет 1 GB, а не да дам над 700 лв. за телефонче, което НЯМА приложения като разпространения Android.
Навигация Sygic за BADA от 7-ми юни 2010 г. до сега е в "тестване" - отговорете си защо...
За Android-а имам кракната Sygic Aura :P

Пожелавам на всички прекарали се с BADA някой ден да имат Android в ръцете си и да видят истински пълноценна операционна система с безброй полезни приложения за нея.
Ползвайте си Wave със здраве, Android не е за хора, които не са ползвали никога операционна система (имам опит със Symbian S60 всички версии, Windows Mobile и Android макар и да НЕ съм притежавал устройствата знам кое какво представлява - от всички изброени ми допадна Android). iPhone НЕ ми харесва, заради ограниченията, дисплея му е малък за мен.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

suny.filipov
Регистриран: 18 авг 2010, 15:24

Мнение от suny.filipov » 22 яну 2011, 15:03

i az si slojih 1.2 na tela,bateriqta pada dosta po-barzo ot predi maximum 2 dena,slu6alkata pri razgovor e po-tiha i strani4nite butoni za uveli4enie i namalenie sa edni i sa6ti pri vertikalno i horizontalno polojenie. mislq pak da se varna na 1.0

LCF5
Регистриран: 23 окт 2010, 00:26

Мнение от LCF5 » 22 яну 2011, 15:56

Центур, само не стана ясно защо дойде тук да опяваш за Галаксито? Да не ти плащат нещо за продадени бройки? Който е решил да си вземе Галакси - взел си го. Който е искал Уейв - ми Уейв си е взел. Точка. Нямам никакъв смисъл да идваш в този форум, да се заяждаш с хората и да си мерите пишките. Пардон, телефоните.

За алармата - и на мен ми се е случвал да не звъни, но моята винаги е само за по един път (нямам седмичен режим). Затова всеки път променям с 1-2 минути времето и тогава винаги звъни.

За платените апликации - трябва ти да си избереш нечий чужд Самсунг магазин долу от знаменцето (примерно английски) и да си намериш онлайн услуга за виртуална кредитна карта (от същата страна!). Така ще можеш да си поръчваш апликации. Не съм много сигурен, но ми се струва, че ако се броят курсовете, руския магазин е малко по-евтин от другите. Английският със сигурност е по-скъп от немския (същата цифра, но в лири а не евро).

[B]Може ли някой да сподели версията на файловете на официалната бада 1.2 за България (*#1234# в режима за набиране на номер и се изписват 2 реда)[/B]

ScorpiMorpi
Регистриран: 23 дек 2009, 15:58

Мнение от ScorpiMorpi » 22 яну 2011, 17:15

Аз имам и двата телефона и не смятам, че единия е по-добър от другия. Бях си купил Galaxy вече и ми попадна една супер изгодна оферта на Wave и си го купих и него. Много се чудя когато някой изтъква навигацията като някаква водеща екстра. Първото, което е няма място в БГ където да не мога да ида с колата си без каквито и да е карти. Купил съм една навигация(не на телефон) ТомТОм и е много хубава, но почти не я ползвам единствено я ползвам като телевизор и си пускам музика на нея когато пътувам. Колкото до вградения GPS хардуерно и в двата телефона е един и същ(проверете в сайта на Самсунг). Изобщо хардуера в двата модела е много сходен в момента се работи върху Андроид за Wave. Между другото разликата между двете ОС не е много голяма - отворени Линукс базирани ОС. Само в това, че за Андроид има повече софтуер. Даже менютата в двата телефона са много сходни - на Галаксито са 4на4 а на Wave са 3на4 заради дисплея - а иконите са едни и същи. Като има 200 000 приложения за Андроид може ли да ги разгледате всичките и да ги пробвате ?! Според мен границата е 10 000 приложения. Никой телефон няма нужда от повече и без това малко са хората, които реално имат повече от 100 инсталирани неща. Колкото до качествените игри от 100МБ и нагоре за Wave има повече. Най-добрите игри за Айфон и Андроид ги има за БАДА - около 200 качествени игри. Лично аз съм сложил към 30 и са много яки. Като прибавим и тези само за БАДА колекцията ми е много добра. Като изработка и дизайн Wave e по-добър все пак метал и стъкло е добра комбинация. И винаги предизвиква възхищение у околните като го извадиш. Разбира се и Галаксито си има своите предимства и то много. Но да кажеш Wave не е смартфон е пълна глупост. Колкото до снимките дори при пълен мрак Wave прави хубави снимки....спора е безсмислен като цяло. Аз не виждам нещо, което и двата телефона да не могат да направят:|

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 22 яну 2011, 18:45

[Quote]ScorpiMorpi:
Аз не виждам нещо, което и двата телефона да не могат да направят:| [/Quote]

Да ти купим очила 8) ???
Можеш ли да правиш скрийншоти директно от телефона без да го root-ваш (ако изобщо има подобно нещо за BADA), хакваш или да слагаш програми на PC или да влезеш през Team Viewer да си управляваш десктопа или пък да разговоряш през Skype/Fring/Nimbuzz ?
Angry Birds за BADA има ли ? - ако има дай линк, че да я пратя на един приятел с Wave ( в Samsung app я НЯМА или поне той не можа да я намери).
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

kivence
Регистриран: 24 май 2006, 08:03

Мнение от kivence » 22 яну 2011, 20:39

NDrrive :D http://badawaveapps.blogspot.com/2011/01/ndrive-maps-v218-for-ndrive-v10-for-all.html

kivence
Регистриран: 24 май 2006, 08:03

Мнение от kivence » 22 яну 2011, 20:40

NDrive Maps for NDrive v10 For All Countries(updated) :D
http://badawaveapps.blogspot.com/2011/01/ndrive-maps-v218-for-ndrive-v10-for-all.html

sslazio1900
Регистриран: 26 юли 2010, 15:03

Мнение от sslazio1900 » 22 яну 2011, 20:42

Скрийн шот може да прави телефона, не се тревожи.Ти кажи първият Андроид имал ли е Sype/Fring/Nimbuzz и можел ли е да прави тези неща който ги изреждаш...И казах ти хардуердно телефоните са еднакви...Това че Галаксито има 8гб е плюс естествено но една 8гб карта струва 40-50лв :) И тук каза за цената че ти е излязъл 580 лв...да ама с поне •M-Tel Surf & Talk M (25.90 лв) комбинирано или •M-Tel Surf 1 GB (19.90 лв) + гласова услуга...умножи го по 2 и нека си вярваш че си го взел на оферта :) Аз си ползвам 2.50лв Глобулски нет на месец и скоростта и съм сигурен че съм по-доволен а и М-тел съкс така че :)

Динко Господинов
Регистриран: 13 мар 2007, 17:53

Мнение от Динко Господинов » 22 яну 2011, 22:16

моляте обясни по простичко за тези карти ,че нещо неразбирам какво да изтегля и как да инсталирам

Отговори