E2152

sports_man
Регистриран: 15 окт 2007, 11:19

Re: Samsung E2152

Мнение от sports_man » 24 фев 2011, 16:16

Айде и аз отнесъх един брой от този телефон.Принципно не е нищо особенно но много ме се кефя защото край с носенето на 3 телефона а и е с много вазможности за цената си...Сега разбрах и че хваща радио без слушалки.Който търси телефон НАДЕЖДЕН с 2 симки това е модела,говорим за евтин вариянт.Мислих си за Б7722 но ми идва прекалено голям,а този модел е точно по мойте изисквания-малък лек,удобен,със слот за карта и с много корава батерия,а и е с един модул-това допълнотелно удължава живота на батерията...След някой друг ден ще споделя за нея(yes)

metesator
Регистриран: 16 ное 2006, 10:22

Мнение от metesator » 24 фев 2011, 17:00

Със здраве да си го ползваш (yes)
Като го поразучиш, сподели повече за батерията и работата с един радиомодул.
Направи ли номера с прехвърлянето на повикването от едната SIM към другата, когато не е активна (т.е. когато говориш по другия)?

sports_man

Мнение от sports_man » 24 фев 2011, 17:12

Благодаря ти!(yes)След някой ден ще напиша за батерията,а колкото до пренасочванията - направих го едната карта към другата само при разговор,така не се изпуска обаждане(yes)Иначе има адски лесно и удобно меню-всичко е написано точно и ясно и е подредено добре като цяло.С едната карта може да е с една тема и с един тапет на другата - съвсем с други тема и тапет и така във всеки един момент докато си в менюто знаеш коя карта е "главна" в смисъл като набереш някой от коя карта го набираш.Засега това(yes)

Isteliyan
Регистриран: 11 яну 2010, 12:44

Мнение от Isteliyan » 25 фев 2011, 12:54

Аз имам С6112. Разликата при моя модел е такава, че има заводски три палитри(теми) и възможност за създаване на още шест авторски. В началото на ползването не бях го настроил на различни теми за различните оператори и няколко пъти в бързината говорих "на кръст". Сега съм си създал жълто-оранжева тема за Виваком, зеленикава за Глобулската карта и синьо-червена, евентуално ако си сложа служебната М-телска. По този начин цветът ми се набива в очите и не правя грешки коя е "дежурната" карта. А и много по-удобно е превключването на картите - става по всяко време - в стендбай или като си избрал номер за набиране преди да звъннеш. По-старите модели, дори и по-висок клас, са по-неудобни т.е. сменяш картата когато се избрал вече номера и трябва да следиш коя "антена" е индикирана за да знаеш от коя карта ще говориш. На С6112 има възможност да показва три варианта на запаметените номера: телефанен указател, контактите от двете сим заедно или трите памети заедно. Това е добре, щото ако имам контакт, записан и в двете сим, то при показване на двата сим-указатяля, името ще излиза два пъти - не е удобно. Но като копираш всички контакти в телефонната памет и зададеш само нея, се елиминира досадното дублиране. ..... - Как е при Е2152 ?
Ако едната линия (при С6112) е заета и ме търсят по другата на мене ми издава звук в ухото по време на разговор, че ме търсят. А на отсрещната страна - сигнал на свободно (при положение, че нямам пренасочвания), т.е. че не искам да отговарям или не го чувам. Но след като приключа разговора на дисплея ми излиза името или номера (ако го нямам с име в паметите), че имам пропусното повикване. .... - Как е при Е2152 ? Това не е фатално, -като е много важно, пак ще ми звъннат след някоя минута или аз ще го набера след разговора си.
Както виждам предимство (при Е2152) е по-издържливата батерия, все пак е с по-голям капацитет, един модул, по-слаба камера, по-малък дисплей, по-малко цветове.... Но това е телефон за работа и екстрите му не са чак толкова нужни. Моят е уж по-, по-, но какво от това, след като го ползвам най- вече за говорене и удобство към двата ми оператора. В "икономични" дни го зареждам най-рядко на пет дни, а при по- натоварен режим (не съм от много говорящите) - през ден. (Като сравнение Нокиите, които ползвах, от по-ниските класове ги зареждах в интервали от 7 до 14 дни, че и повече, пък и индикаторите им бяха по-точни и подробни).
Ще съм благодарен за реплика. И безпроблемно ползване на новия апарат !!

sports_man

Мнение от sports_man » 25 фев 2011, 13:51

Ами значи за дублирането няма такова може да се настройва както ти каза да показва 1.само от телефона;2 СИМ1 ; 3 СИМ2 ;4 всички.
Колкото до това като говориш от едната карта на другата ако те търсят дава че е изключена но това както казах не е проблем защото има пренасочване за тая цел,НО едната ми карта е на предплатена услуга и за жалост това е невъзможно-за мен това нее чак такъв недостатък защото пък за сметка на това батерията държи яко,радиото го лови без слушалки.И аз както теб съм със същото мнение ползвам телефона главно по предназначение и именно затова взех този телефон-яка батерия,много лек,удобен и със лесно меню и със всичко необходимо като екстри на ниска цена.Доста време се чудех какво да избера дали най-добрия модел на самсунг с 2 карти а именно Б7722 или някой по обикновен и избрах този и смятам че няма да съжелявам...Който го интересува нещо да пита,сега докато го ровичкам знам какво точно има,след месец не мисля че ще е така:D

GoGetIt
Регистриран: 14 окт 2010, 19:05

Мнение от GoGetIt » 25 фев 2011, 18:53

Един въпрос: Колко станции на радиото могат да се запаметят?

sports_man

Мнение от sports_man » 25 фев 2011, 19:32

Ами аз му пуснах да търси автоматично и е хванал 17,значи предполагам минимум 20 хваща,което според мен е напълно достатъчно(yes)

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Открита несъвместимост на модела....

Мнение от doktor4e_to » 25 фев 2011, 22:33

Здравейте. Имам този апарат от известно време....работи без грешка с двете ми М-Тел-ски карти. Така си и продължава ;). Наскоро един познат имаше празник и решихме да му подарим същия апарат, за да обедини двете си Вивателски карти /едната служебна, а другата лична...както и при мен, само че аз съм с М-Тел-ските/. Всичко е ОК, до момента в който се прави опит да се набере номер от мрежата на Глобул, през Вивакомската СИМ /независимо коя от двете/. Протича следния процес: от апарат Е2152 /с вивателска карта/, откриваме произволен абонат към Глобул от адресната си книга, набираме и чуваме сигнал свободно. След отговор от другата страна, връзката се разпада, апарата изключва и се рестартира. Това е всеки път, като се осъществява по един успешен опит, на всеки 10 приблизително. Чудихме се, дали проблема не е в СИМ-ките. Пробвахме да сменим "гнездата", ефекта бе същия. Опитахме да поставим вивакомските СИМ-ки в моя апарат, отново същото. Като към други оператори, няма регистрация на такъв проблем. Поставени самостоятелно в апаратче на Нокия например, всичко работи перфектно. Теста извършихме с три Вивакомски карти, нямаше разлика. Та се оказва, че най-вероятно апарата си има фабричен дефект, който е установим, единствено и само при използването му под Виваком СИМ към абонат на Глобулски. Проблема ще търпи развитие и евентуално, решение. Ако има напредък - ще информираме!!!

niki
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Re: Открита несъвместимост на модела....

Мнение от niki » 25 фев 2011, 23:23

описаният от теб проблем с рестартирането при набирането на глобулски номер го имаше в цялата първа пратка във виваком на този телефон. изтеглиха всички телефони във веригата и го оправиха. така че телефона на приятеля за сервиз за преинсталация на софтуера

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

Re: Открита несъвместимост на модела....

Мнение от doktor4e_to » 25 фев 2011, 23:29

Благодаря за информацията. На мен това ми беше нужно да разбера, че незнаех дали проблема е в апарата или в картите....изпаднах в голямо чудене.... :S Благодаря ти още веднъж!

Отговори