S5250 Wave525
-
- Регистриран: 08 окт 2006, 15:51
Samsung S5250 Wave525
Благодарности на админа (beer). Нека притежателите на моделчето изкажат мнение.
-
- Регистриран: 13 дек 2007, 13:33
Re: Samsung S5250 Wave525
Ползвам този модел на Самсунг от четири месеца.Мисля,че сега е удачно да изкажа мнение за телефона,защото не може да бъде дадено обективно мнение за телефона,ако се ползва от две седмици да речем.Батерията е безупречна,с по 20-30 минути разговор на ден може да изкара 4-5 дни,което според мен е доста добре за телефон с голям тъч диспей.А относно дисплея-капацитивен,мултитъч,резолюцията не е много висока 240х400 пиксела,но за този клас това е нещо характерно и нормално и не го считам за минус.Качеството на звука от говорителя е доста добро,нормално е като сила.Звука в слушалката също е доста ясен и силен.Относно паметта на телефона,аз съм с 8 GB и нямам проблеми с него,не се бави,не забива.Самсунг са се погрижили за потребителите на смартфоните им с "Bada" .както в случая,като са предвидили достъп до "Samsung Apps" през Wi-fi може свободно да се свалят много и разнообразни приложения,теми,игри,онлайн ТВ и радио и т.н.Като операционна система лично на мен ми допада,защото интерфейсът е много удобен и лесен за употреба.Телефонът разполага и с доста интересни функции,които поне аз в този клас телефони не съм срещал,става на въпрос за това,че примерно при входящо повикване обърнете телефона с дисплея на долу,звукът спира,или докато гледате снимки само с лек жест на китката на ляво или на дясно може да сменяте снимките,или докато слушате музика и обърнете телефона с диспея надолу,музиката остава на пауза.Има също така и вградена функция,с коята имате възможност да откривате името на определен трак,чрез десет секунден запис на семпъл от песента.За да не изпадам в повече подробности,ще кажа,че като цяло телефонът е здрава сглобка с операционна система,добра батерия,доста добра функционалност,разполага с Wi-fi,чете карти памет до 16 GB,капацитивен мултитъч дисплей,1200 mAh батерия и доста стилен дизайн.В средния клас смартфони,смятам,че е доста удачен избор и ако някой се е насочил към този модел,според мен ще направи добър избор.Надявам се да съм бил полезен с мнението си.
Имам нужда от тел. и се колебая между няколко модела около 250лв.
Samsung S5250 Wave525
Samsung Galaxy Mini S5570
Samsung S7230E Wave 723
Sony Ericsson XPERIA X10 mini
Sony Ericsson XPERIA X8
Nokia C5-03
LG GT540 Optimus
Android или bada? Моля за помощ в избора ми! :)
Samsung S5250 Wave525
Samsung Galaxy Mini S5570
Samsung S7230E Wave 723
Sony Ericsson XPERIA X10 mini
Sony Ericsson XPERIA X8
Nokia C5-03
LG GT540 Optimus
Android или bada? Моля за помощ в избора ми! :)
-
- Регистриран: 18 яну 2012, 16:05
Не се набутвайте с Bada OS Android е много по добър !!! знам от личен опит аз имам 525 и не съм доволен те я лъжци от самсунг само мамят и лъжат своите клиенти
-
- Регистриран: 18 юни 2007, 13:32
Изумен съм от сглобката на Самсунга, защото моя колежка от работата ми пребъркала само външните джобове на якето на дъщеричката й, а телефонът бил във вътрешния джоб и хоп хвърля го тя в пералнята за пране и така 2 часа яко пране е падало:D. Прибира се дъщеря й пита: Къде ми е якето??? А мама вика: Амиии в пералнята, беше мръсно и реших да ти го изпера, защо питаш? - Извади ли ми телефона? - Какъв телефон, нямаше телефон в джобовете. - Беше във вътрешния ми джоб(angry). Извадили го от пералнята, извадили му батерията и го сушили няколко дни. Сложили батерията и о чудо телефона си работи:). Разговори се провеждат без никакъв проблем. Единственото , което не работи както трябва е, че като си пусне музика или клипче не се чува никакъв звук. Та въпроса ми е знае ли някой този Бада телефон има ли опция възвръщане на заводските настройки и какъв е кода?
Заводските настройки преди изпирането ли?
Да го занесат на сервиз, за да му сменят високоговорителя и да кажат, че е изпран.
Да го занесат на сервиз, за да му сменят високоговорителя и да кажат, че е изпран.
-
Ако проблема е във високоговорителя как тогава си провежда разговори без проблем? Да не би да са две високоговорителчета, единия за разговори и другия за музика и клипове?
-
Явно са две говорителчета, намерих кода за заводските настройки, който е *2767*3855#, но уви явно е изгоряло второто високоговорителче, защото след възстановяването на заводските настройки звука не се появи и ще трябва да се смени в оторизиран сервиз. Надявам се да съм бил полезен с кода за много притежатели на Бада телефони:).