S8500 Wave

bandiksb
Регистриран: 15 яну 2008, 20:43

Re: Samsung S8500 Wave

Мнение от bandiksb » 02 авг 2011, 16:08

Трябва да регистрираш кредитна или дебитна карта,но не със всички се получава. Аз имам една на Уникредит и си изтрових нервите и не може да се регистрира, но с друга на ДСК стана от първия път. Трябва да пробваш.

vlado uzunov
Регистриран: 09 фев 2011, 17:55

Мнение от vlado uzunov » 04 авг 2011, 20:56

Преди доста време имах Omnia i 900много бях доволен но Windowsa беше труден за работа заради малкия шрифт и тези тъпи уиджети но намерих SPB Shell i нещата се пооправиха.Сега си взех от 1-2 месеца Wave същата работа -перфектен тел но пак тъпите уиджети-някой знае ли подобна на Shela програма че да го освежа тоя интерфейс-каква е тая простотия 1-2 уиджета.и пълниш екрана и така 7-8 екрана с по 1-2 приложения даже няма свестно бързо набиране на фаворити а иначе тел е супер.ако можеше да се инст един Shell щеше да е връх.

Бай Гроздан
Регистриран: 05 авг 2011, 16:28

Мнение от Бай Гроздан » 05 авг 2011, 17:32

Здравей, пиша към теб въпреки че видях че още няколко човека разбират доста от тези смартфони. Мисля си обаче че ти ще успееш да ми отговориш най-добре на въпроса и най-изчерпателно. Ето я и моята ситуация: никакви смартфони не съм използвал досега, никакъв интернет през телефона, дори и интерес не съм проявявал. Сега обаче този телефон ми привлече вниманието най-вече с дизайна, и екрана си не толкова с екстрите си. Абсолютен лаик съм относно операционни системи и тнт но тъй или иначе ще си го купя, затова се надявам да използвам малка част и от екстрите . Ето и най-важното което ме вълнува:1.искам да съм абсолютно сигурен че няма да навъртам сметка в интернет по невнимание или от некомпетентност относно функциите на телефона, затова как да изключа всички възможни EDGE, GPRS, и тнт които ще ми натрупат сметка ако са пуснати ( ако има още моля помогни ми като ги посочиш както и начините се изключат ) 2. Кой модел е по-добър - единицата на уейв или двойката според теб ( ако иска някой др нека да вземе също отношение, ще ми бъде полезно ) 3. GPS винаги ли се използва чрез оператор и съответно генерира сметка или не ( необходими са ми по подробни обяснения ) 4. Какво представляват тези така наречени уиджети и как мога да ги използвам 5. Освен GPS; игри; филми , какво друго мога да използвам на този телефон.6. Пиша за това понеже нямам време да откривам топлата вода с бавни темпове при положение че след 2 дни ще си го купя и искам да го използвам свободно в началото докато го разуча без да имам сметка от 300лв както се случи на мой колега, също неограмотен в тази насока. Нека всички които могат да ми дадат синтезирана информация го направят, ще ми помогнат изключително много.

P.S. На господата които оспорват качествата на различните видове телефони включително и на този нека кажа следното : телефона представлява продукт имащ за цел да удовлетворява нуждите на човека. Нуждите на всеки са различни ( едни харесват дизайна като мен, други екстрите и тнт ), но всеки ги задоволява по различен начин. Аз мисля че няма нужда странични хора да определят това дли някой е доволен от начина по който е начесъл крастата си или не, най-добре го знае последния. В борбата си да демонстрират колко много недостатъци има средството за задоволяване на нуждата ( телефона ), разбират ли могат да нарушат удоволствето на другия без да спечелят нищо? Хората виждат по различен начин света, аз ще го видя като си взема този телефон с не толкова добра операционна система, с невероятно стилен и красив дизайн - няма да ползвам вероятно и 10% от възможностите му, може да се окаже че съм се и прецакал, но това е средството което ще ме задоволи най-много, без значение какви др опции имам. Нека ги помоля да дават съвети, но да не натрапват мненията си, и да не поазват кое задоволява тях, защото за нас то не е вариант.

Благодаря ви предварително,

fox_vt
Регистриран: 22 фев 2011, 12:42

Мнение от fox_vt » 06 авг 2011, 13:59

Здравей аз съм със S8500 страхотен телефон сега ти пиша от него ще се опитам да ти помогна.За първия въпрос има две положения -нета към оператора се изключва само с един клик,така че няма да ти е проблем да го изключиш и да ползваш само ви фи.Обаче ако ползваш активно домашния си компютър ще ти е от полза да помислиш за тарифен план със включен интернет поне 300-400мб.За второто ти питане мисля че разликите са малки в двата модела ,но в момента не се сещам какви бяха точно.Трето gps а е безплатен а се плаща само за A-Gps,за гпс се ползват сигнали от поне три спътника което е безплатно ,а за А-гпс се ползват сигнали и от клетката на оператора като това се използва за определяне на положението ти във помещения и на закрито където не могат да се уловят спътници.А-гпс се изключва също лесно.Уиджетите са приложения които могат да се сложат на началния екран и разбира се може да си ги ползваш без проблем-такива са например часовник със метеопрогноза и др.И пето телефона можеш да го ползваш даже и за компас за металотърсач,за четене на баркодове,за мерене на скорост ускорение абе за квот ти дойде на акъла.И едно предложение от мен прочети тази цялата тема има много полезно съдържание,и ако има и друго питай.

djk700i
Регистриран: 22 авг 2006, 16:39

Мнение от djk700i » 07 авг 2011, 17:49

промоция от самсунг аппс 10 лева ваучер за всеки новорегистрирал се в аппстора през телефона или Киес, който има няколко емайла да ги ползва

http://www.samsungapps.com/bg_BG/html/WaveCouponEvent.html

- Заглавие на ваучера : Welcome Coupon_BG
- Стойност на ваучера : лв.10
- Срок на валидност : 2011-9-30
Как да проверите вашия ваучер в Samsung Apps
От мобилния телефон
1. Посетете Samsung Apps през вашия мобилен телефон
2. Влезте
Wave Series :
(1) За да влезете, изберете и [Влез]
(2) За да влезете, изберете [Купи] в подробното описание на приложението.
* Услугите и съвместимите модели варират в зависимост от мобилния
оператор и държавата.
3. Вижте ваучера
Wave Series :
(1) Изберете [Меню] > [Моя страница] > [Мои ваучери]
От вашия компютър
Стартирайте [Kies] и изберете [Samsung Apps] от менюто.
1. Влезте
2. Изберете [Моя страница] и [Мои ваучери]

Как да използвате вашия ваучер
Използвайте вашия ваучер за да получите отстъпка при следващата покупка на платено приложение
– Изберете [Купи] и след това изберете вашия ваучер.

info
1. Ваучерът може да бъде използван само веднъж.
2. Ако цената на избраното от вас приложение надвишава стойността на
издадения ваучер, можете да платите разликата с вашата кредитна карта.
3. Неизползваната част от стойността на ваучера се губи.

fox_vt

Мнение от fox_vt » 08 авг 2011, 23:27

Абе може ли някой по подробно да обясни как през телефона може да се регистрира нов и мейл,къде ли не ръчках в самсунг апса ми няма и няма само моя е и не ми дава да го сменя.
И другия ми въпрос ъпдейтнах киес до 2.0 и сега като вляза в него няма бутон самсунг апс :| баси тъпото,знаех си че не трябва да го ъпдейтвам ама понеже си преинсталирах компа и викам айде всичко да е ново (angry).И сега ко да го прая тоя киес за салата само става да го ....

bandiksb
Регистриран: 15 яну 2008, 20:43

Мнение от bandiksb » 09 авг 2011, 00:05

В мои акаунти изтриваш самсунг акаунта и го сменяш с новия.

emsky05
Регистриран: 11 авг 2010, 21:24

Мнение от emsky05 » 09 авг 2011, 12:22

И при мен е същия проблем с киеса, ъпдейтнах го и иконката за самсунг апс изчезна (angry).

IMCH
Регистриран: 30 авг 2010, 00:32

Мнение от IMCH » 09 авг 2011, 23:50

Здравейте! Ползвам си Samsung Wave вече почти година, но последната седмица започна да се рестартира без причина, без да са пуснати никакви приложения. Причината явно е софтуерна, но бих ли могла сама да го ресетна по някакъв начин или трябва да го нося на сервиз?
:)

fox_vt

Мнение от fox_vt » 10 авг 2011, 07:25

В прозореца за набиране напиши този код *2767*3855# това е за хард ресет с който ще се върнеш в първоначална позиция.Но преди това си прехвърли ценните файлове на компа и махни картата памет и сим картата.После ще трябва да инсталнеш всички приложения на ново и да си нагласиш настройките но пък ще имаш работещ телефон;)

Отговори