I9100 Galaxy S II

solidex
Регистриран: 11 дек 2010, 21:24

Re: Samsung Galaxy S II

Мнение от solidex » 29 апр 2012, 00:12

Да, пробвах на друг Уиндоус компютър, както и на Линукс, Кубунту, с 8 GB RAM и Pentium R CPU. Вижда се, че има видео файл, но дотам, казва се, че файлът е проблемен. Пробвам се в момента да подкарам видеото с програма за поправка, ще видим...

mitcoto
Регистриран: 14 фев 2010, 18:38

Мнение от mitcoto » 29 апр 2012, 09:22

Тази функция преинсталира драйверите за USB устройства и се прави че проверява за проблеми с връзката.... и резултат нула.Никъде в нета не намерих смислено обяснение и решение за този проблем.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 29 апр 2012, 10:00

Решението е преинсталация на бозата, след това ще тръгне. :D

@[i]solidex[/i]: Не съм ти казвал да си разцъкаш настройките на GPU-то на pc-то, а да му подкараш видео ускорението в плеъра! Ако не знаеш какво е това, провери.

makrelov
Регистриран: 21 яну 2009, 13:05

Мнение от makrelov » 29 апр 2012, 10:55

Колега,

качи в DOX един от тези проблемни файлове и дай линк, за да видя как ще е на моята машина.

solidex
Регистриран: 11 дек 2010, 21:24

Мнение от solidex » 29 апр 2012, 13:59

Явно не сме се разбрали :) Бозата си е ОК със сигурност. След като се поразтърсих из нета се оказа, че проблемът със "счупени" mp4-файлове, генерирани от мобилен телефон не е толкова неразпространен. Появява се и на Сенсейшън, Дизайър HD на HTC, на други Галакси С2 и модели на Самсунг. Предполагам и на други HD модели. Някои казват, че понякога файловете се чупят при понижаване на нивото на батерията, други при трансфер към компютър, така или иначе всичко е в сферата на предположенията.

Има една платена програма, казва се HD Video Repair Utility, която наистина работи. Вкарваш един "счупен" файл, вкарваш един работещ за сравняване и изчистване на проблемите, и действително файловете, които излизат, са четими. Проблемът е, че я получаваш в демо-мод, която ти възстановява половината от дължината на видеото, отделно не възстановява звука във втората част на видеото. Доста се зарових из форуми на разработчици и открих един фикс през ДОС, но пак разултатите по възстановяване на втората част на видеото не са супер задоволителни. Иначе искат 29 евро + ДДС за 5 възстановявания или 99 евро + ДДС за неограничен брой такива, което си е бая сума без гаранция, дали с пълната версия ще получиш истински резултат.

Така или иначе, това е единствената програма, която работи за мен, макар и на 50 - 80%. По-големият ми проблем е не във възстановяването на видеата, а в отговора на въпроса защо се случва това - дали е нещо на софтуерно равнище в телефона, дали в микро SD-картата - 64 ГБ, клас 6, дали в нещо друго.

Както казах, Уиндоусът е последното нещо, което е счупено. Убунту, Дебиан и Кубунту с VLC и други плейъри, както и с настройки през конзолата, не могат да лъжат.

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 29 апр 2012, 20:56

Предложението за преинсталация на беше към тебе, а към поста на който съм отговорил.

mitko3650
Регистриран: 06 юни 2011, 22:23

Мнение от mitko3650 » 30 апр 2012, 11:27

Memory Card slot microSD, up to 32GB Проблема май ти е от сд картата.

NickRey
Регистриран: 15 апр 2012, 16:16

Мнение от NickRey » 30 апр 2012, 11:33

Според производителят може да е до 64 GB.

PINDEL
Регистриран: 05 дек 2008, 19:19

Мнение от PINDEL » 30 апр 2012, 11:39

Пичове, ICS най-сетне достигна всички телефони официално. Ура! За нещастие се появи следния проблем. Телефонът е с постоянно включен интернет, но имейлите не пристигат, нито съобщения от фейсбук месънджъра. Преди докато бях с 2.3.4, всичко си беше по мед и масло, дори батерията изкарваше много повече от сега, да не кажа 2-3 пъти повече. Направих OTA ъпдейт и просто спря. Та, някой може ли да ме посъветва как да оправя проблема с имейлите и фейсбук? Предварително да кажа, че съм разгледал настройките за съответните приложения и не можах да реша проблема. Благодаря! :)

KuKeR
Регистриран: 31 окт 2006, 10:37

Мнение от KuKeR » 02 май 2012, 15:21

Часовник в стил HTC за SGS II :P

Отговори