I8190 Galaxy S III mini
Re: Samsung Galaxy S III mini
Тогава не ти трябваше дисплей, а сега именно заради него размерите нарастват, защото именно дисплея е ключа към почти всички функции на смартфона.
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Аз имам S III приятелката ми S III mini. Като всяко себеуважаващо се момче, съм се ровичкал и в двата телефона безкрайно много време. Единственият плюс на баткото пред малкото братче, поне за мен, е по-големият размер на виртуалната клавиатура, като, съответно, по-лесното уцелване на копчетата. Да, сега всеки може да ме убори с доводи за по-добрият хардуер на S III. 4 ядрен процесор, по-висока резолюция на дисплея, камера и разни други такива неща. Прави сте. Големият телефон е много по-добър в технически характеристики от малкия. Въпреки това, в ежедневието си не мога да направя разлика. Не играя 3D игри, поне не и на телефона. В отношение на батерията малкият телефон държи повече от големия защото явно консумацията му е по-малка. С програма за съхраняване на батерията S III ме изкарва 2 дни, a S III mini кара 2 дни и половина (може би и малко повече). Това е при нормална употреба за разговори, интернет и игране, докато чакам приятелката ми да пробва някакви парцалки в мола :) В заключение мога да кажа, че всеки трябва да прецени сам за себе си от какво има нужда. Ако искаш да си Top of the Top си вземи S III, ако не си чак толкова вманиачен в технологиите а искаш добре изглеждащ функционален телефон си вземи S III mini ;)
[Quote]заслужава ли си практически да се даде повече пари за С3 отколкото за С3 мини,предвид и неудобното носене на по големия брат?[/Quote]
Абсолютно си заслужава, защото по-малките размери са за сметка на силно орязани възможности във всеки аспект, а ценовата разлика е сравнително малка. Хардуерно минито сериозно отстъпва S3, на практика отстъпва доста и на S2, като може би най-много се доближава до S1, само че с двуядрен процесор. Ако не беше маркетинговата кукичка на Самсунг с името, двата телефона изобщо нямаше да се сложат в едно изречение.
[Quote]Единственият плюс на баткото пред малкото братче, поне за мен, е по-големият размер на виртуалната клавиатура, като, съответно, по-лесното уцелване на копчетата.[/Quote]
Точно името и коментари като този, сериозно подвеждат хората. Преди няколко дни един приятел беше тръгнал да си купува S3, но понеже не разбира много в магазина му обяснили, как минито е абсолютно същото, само дето е по-компактно и с 200лв. по-евтино, и той се подлъгал и го взел. И се наложи в последствие да разбира колко по-лош е дисплея, процесора, камерата... и буквално всичко. Както и колко по-добра машинка е можел да вземе за тези пари...
Абсолютно си заслужава, защото по-малките размери са за сметка на силно орязани възможности във всеки аспект, а ценовата разлика е сравнително малка. Хардуерно минито сериозно отстъпва S3, на практика отстъпва доста и на S2, като може би най-много се доближава до S1, само че с двуядрен процесор. Ако не беше маркетинговата кукичка на Самсунг с името, двата телефона изобщо нямаше да се сложат в едно изречение.
[Quote]Единственият плюс на баткото пред малкото братче, поне за мен, е по-големият размер на виртуалната клавиатура, като, съответно, по-лесното уцелване на копчетата.[/Quote]
Точно името и коментари като този, сериозно подвеждат хората. Преди няколко дни един приятел беше тръгнал да си купува S3, но понеже не разбира много в магазина му обяснили, как минито е абсолютно същото, само дето е по-компактно и с 200лв. по-евтино, и той се подлъгал и го взел. И се наложи в последствие да разбира колко по-лош е дисплея, процесора, камерата... и буквално всичко. Както и колко по-добра машинка е можел да вземе за тези пари...
Много изчерпателни отговори последните два,особено последния.Мисля да заложа на големия брат който ми го дават при преподписване за две години на 40,68лв.Малкия е на 25,38 а имам и на оферта С2 които е на 30,12лв.Аз досега съм нямал телефон без хардуерна клавиатура и мисля,че ще свикна по лесно на големия(предвид неудобното носене)Малко ме притеснява батерията понеже нямам възможност да я зареждам всяка вечер.По принцип не играя игри и нямам много разговори на ден.Много се двоумях на андроид ли да заложа или уиндоус 8 но лумията 920 и 820 още ги няма в офертите на операторите.За мен е важна втората камера за използване на скайп видеоразговори.Гледах и моторолата с голямата батерия,но не съм фен на тази марка.Любител съм на нокиа,но за жалост вече нокиа не е това което беше преди години.Така или иначе до коледа трябва да реша дилемата при избор на умен телефон.Все пак ако някой сподели нещо допълнително като мнение или препоръка ще съм му благодарен.Телефоните си ги сменям на 3-4 години минимум.Не съм маниак всяка година да хвърлям една кошница с пари защото трудно се изкарват и ми се иска все пак да се заложи на нещо добро спрямо цена качество...:)
Здравейте,искам да попитам притежателите на този телефон какво включва комплекта. Какъв е захранващия кабел, има ли отделен кабел USB и т.н.?
В комплекта има мобилен апарат, батерия, кабел за данни свързващ устройството с компютър, зарядно тип мини USB, слушалки.
Вчера си взех телефончето и 2 дни го ръчкам усилено. За момента нямам забележки.
Вчера си взех телефончето и 2 дни го ръчкам усилено. За момента нямам забележки.
Искам да попитам има ли Gorilla Glass :| щот някъде пише, че има другаде, че няма малко съм объркан. Благодаря предварително :)
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Дисплеят е капацитивен с мултитъч, но дали стаклото е горила нямам идея. За съжаление, за да разбера, трябва да го тествам с отверката, а някакси не ми се иска ;)
Не пише ли някъде по кутията :(
Дисплея не е устойчив на надраскване (няма Gorilla glass).