И Samsung обещава смартфони с 64-битови процесори
И Samsung обещава смартфони с 64-битови процесори
То се очакваше.Apple като пр..не,Samsung се нас..а(woo)
Re: И Samsung обещава смартфони с 64-битови процесори
Ти от къде си толкова сигурен, че Samsung и други производители не разработват 64 битов процесор още преди Apple да представят своя преди няколко дни? И 64 битови процесори съществуват не от преди 3 дни, макар и не за телефони. Така че ми е интересно с какво точно копират Apple?
http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computing - тук не пише Apple да са измислили технологията, така че да те попитам Apple копират ли в случая?
http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computing - тук не пише Apple да са измислили технологията, така че да те попитам Apple копират ли в случая?
Е то по твоята логика значи и Apple не копира Андроид с някой функции които обвиняват Apple,че е копирал от Андроида.Ти знаеш ли Apple от колко време са ги разработвали.Факт е,че Apple първи слагат 64 битов процесор в телефона си и Самсунг на другия ден и ние ще сложим на следващия си флагман.Не за първи път Самсунг копират Ейпъл,също факт.
Самсунг не са сложили все още 64 - битов процесор не, защото не могат а няма смисъл все още. Всичко е реклама от страна на Епъл да задържат и малкото им оставащи фенчета. Прочети малко по темата за този процесор и ОС, и сам ще разбереш, че е едно голямо НИЩО на тоя етап.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Съгласен съм Ванка,но защо тогава Самсунг не го сложат тогава когато има смисъл,ами бързат веднага в следващите телефони да го слагат.
[Quote]От Samsung няма да останат назад, тъй като според думи на шефа на мобилното подразделение Дж. К. Шин компанията също работи по такива чипове и те ще бъдат налични в бъдещите смартфони на компанията. [B]Най-вероятно това ще се случи през идната година - не е изключено това да стане в следващото издание от серията Galaxy Note.[/B][/Quote]
Е ми те са го казали хората, че ще е до година и то в края на следващата година с представянето на Ноут 4. Нали се сещаш, колко ще са напреднали нещата за една година?
Е ми те са го казали хората, че ще е до година и то в края на следващата година с представянето на Ноут 4. Нали се сещаш, колко ще са напреднали нещата за една година?
Samsung GALAXY S22 Ultra
Естествено! Моята логика за копиране е да го направиш 1:1 но не само като идея, ами и като реализация - в смисъл да копираш сорс кода, интерфейса и т.н. без да си платиш за това! В тези случаи се прибягва и до промишлен шпионаж, който според мен се практикува от всички големи страни по света. Споровете между отделните потребители и производители на смартфони адски много се изродиха. Да вземем пример в автомобилостроенето. Там производителите споделят помежду си новите технологии и плащат лицензи един на друг. Някои дори дирекно купуват лиценз за цялата кола от опонента. Great wall Voleex C10 си е по лиценз на Toyota yaris и двете са си на 90% 1:1.
Както и да го погледнем тези патентни спорове много забавят развитието на мобилните комуникации. Защо вместо това производителите не започнат да изтъкват предимствата на своя продукт вместо да ни занимават с измислените патентни войни? А и тъпото америкаска патентна агенция само налива бензин в огъня.
BTW аз още не съм чул Обама да е наложил вето последното решение на ITC за забрана на внос на продукти на Samsung.
Както и да го погледнем тези патентни спорове много забавят развитието на мобилните комуникации. Защо вместо това производителите не започнат да изтъкват предимствата на своя продукт вместо да ни занимават с измислените патентни войни? А и тъпото америкаска патентна агенция само налива бензин в огъня.
BTW аз още не съм чул Обама да е наложил вето последното решение на ITC за забрана на внос на продукти на Samsung.
64-битовият процесор в 5s е ARMv8, вероятно кастъм изпълнение. Apple има архитектурен лиценз и не се страхува да го използва. :P Останалите производители са решили че още не е дошло времето на v8 . Инвестират в реклама за да убедят и клиентите в това. (woo) Все си мисля , че е по-добре да пренасочат PR Damage Control парите от бюджетите за R&D. (no)
Все си мисля да те питам нещо. Защо след, като толкова много ги защитаваш Епъл не си взе айфоня а Нексус 4? Хейтиш постоянно в защита на Епъл, правш реклама и караш хората да си купуват айфон, но ти самия ползваш друго. Винаги съм се кефил на постовете въпреки, че понякога преиграваш, но в техническата част тук едва ли има толкова знаещ, като теб.:)(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra
Колегите във форума мислят, че след като един смартфон е зелен, той е съвсем различен от друг, който е бял, въпреки че и двата са с Андроид използват Snapdragon 600, както и еднакви 720p екрани. :P
Също така твърдят че нама иновации, когато следващият модел запазва дизайна на предходните, въпреки че е двойно по-бърз. Смартфоните са компютри, а компютрите не ги избираме по цвета или формата на кутията. Важното е доброто качество на изработка и вътре да има последното поколение чаркове. Боята и формата на пластмасата са без значение. Андроид производителите диференцират смартфоните с различно боядисана пластмаса. Съвсем лесно е да вложиш 5 стинки в червен заден капак и доста по-трудно е да проектираш собствен чипсет. Apple залагаше до скоро на чипсети, това не се оценява от множеството и 5c вече е при цветните сапунерки. По този начин Apple се присъедини към останалите, когато не може да победи тренда.
Също така твърдят че нама иновации, когато следващият модел запазва дизайна на предходните, въпреки че е двойно по-бърз. Смартфоните са компютри, а компютрите не ги избираме по цвета или формата на кутията. Важното е доброто качество на изработка и вътре да има последното поколение чаркове. Боята и формата на пластмасата са без значение. Андроид производителите диференцират смартфоните с различно боядисана пластмаса. Съвсем лесно е да вложиш 5 стинки в червен заден капак и доста по-трудно е да проектираш собствен чипсет. Apple залагаше до скоро на чипсети, това не се оценява от множеството и 5c вече е при цветните сапунерки. По този начин Apple се присъедини към останалите, когато не може да победи тренда.