И Samsung обещава смартфони с 64-битови процесори

checha
Регистриран: 27 окт 2009, 14:43

И Samsung обещава смартфони с 64-битови процесори

Мнение от checha » 13 сеп 2013, 10:25

То се очакваше.Apple като пр..не,Samsung се нас..а(woo)

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Re: И Samsung обещава смартфони с 64-битови процесори

Мнение от nmnikolov » 13 сеп 2013, 12:57

Ти от къде си толкова сигурен, че Samsung и други производители не разработват 64 битов процесор още преди Apple да представят своя преди няколко дни? И 64 битови процесори съществуват не от преди 3 дни, макар и не за телефони. Така че ми е интересно с какво точно копират Apple?

http://en.wikipedia.org/wiki/64-bit_computing - тук не пише Apple да са измислили технологията, така че да те попитам Apple копират ли в случая?

checha

Мнение от checha » 13 сеп 2013, 13:13

Е то по твоята логика значи и Apple не копира Андроид с някой функции които обвиняват Apple,че е копирал от Андроида.Ти знаеш ли Apple от колко време са ги разработвали.Факт е,че Apple първи слагат 64 битов процесор в телефона си и Самсунг на другия ден и ние ще сложим на следващия си флагман.Не за първи път Самсунг копират Ейпъл,също факт.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 13 сеп 2013, 13:24

Самсунг не са сложили все още 64 - битов процесор не, защото не могат а няма смисъл все още. Всичко е реклама от страна на Епъл да задържат и малкото им оставащи фенчета. Прочети малко по темата за този процесор и ОС, и сам ще разбереш, че е едно голямо НИЩО на тоя етап.:)
Samsung GALAXY S22 Ultra

checha

Мнение от checha » 13 сеп 2013, 13:31

Съгласен съм Ванка,но защо тогава Самсунг не го сложат тогава когато има смисъл,ами бързат веднага в следващите телефони да го слагат.

Ванката

Мнение от Ванката » 13 сеп 2013, 13:35

[Quote]От Samsung няма да останат назад, тъй като според думи на шефа на мобилното подразделение Дж. К. Шин компанията също работи по такива чипове и те ще бъдат налични в бъдещите смартфони на компанията. [B]Най-вероятно това ще се случи през идната година - не е изключено това да стане в следващото издание от серията Galaxy Note.[/B][/Quote]

Е ми те са го казали хората, че ще е до година и то в края на следващата година с представянето на Ноут 4. Нали се сещаш, колко ще са напреднали нещата за една година?
Samsung GALAXY S22 Ultra

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 13 сеп 2013, 13:46

Естествено! Моята логика за копиране е да го направиш 1:1 но не само като идея, ами и като реализация - в смисъл да копираш сорс кода, интерфейса и т.н. без да си платиш за това! В тези случаи се прибягва и до промишлен шпионаж, който според мен се практикува от всички големи страни по света. Споровете между отделните потребители и производители на смартфони адски много се изродиха. Да вземем пример в автомобилостроенето. Там производителите споделят помежду си новите технологии и плащат лицензи един на друг. Някои дори дирекно купуват лиценз за цялата кола от опонента. Great wall Voleex C10 си е по лиценз на Toyota yaris и двете са си на 90% 1:1.
Както и да го погледнем тези патентни спорове много забавят развитието на мобилните комуникации. Защо вместо това производителите не започнат да изтъкват предимствата на своя продукт вместо да ни занимават с измислените патентни войни? А и тъпото америкаска патентна агенция само налива бензин в огъня.

BTW аз още не съм чул Обама да е наложил вето последното решение на ITC за забрана на внос на продукти на Samsung.

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 13 сеп 2013, 14:57

64-битовият процесор в 5s е ARMv8, вероятно кастъм изпълнение. Apple има архитектурен лиценз и не се страхува да го използва. :P Останалите производители са решили че още не е дошло времето на v8 . Инвестират в реклама за да убедят и клиентите в това. (woo) Все си мисля , че е по-добре да пренасочат PR Damage Control парите от бюджетите за R&D. (no)

Ванката

Мнение от Ванката » 13 сеп 2013, 15:05

Все си мисля да те питам нещо. Защо след, като толкова много ги защитаваш Епъл не си взе айфоня а Нексус 4? Хейтиш постоянно в защита на Епъл, правш реклама и караш хората да си купуват айфон, но ти самия ползваш друго. Винаги съм се кефил на постовете въпреки, че понякога преиграваш, но в техническата част тук едва ли има толкова знаещ, като теб.:)(yes)
Samsung GALAXY S22 Ultra

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Мнение от A4i » 13 сеп 2013, 16:22

Колегите във форума мислят, че след като един смартфон е зелен, той е съвсем различен от друг, който е бял, въпреки че и двата са с Андроид използват Snapdragon 600, както и еднакви 720p екрани. :P
Също така твърдят че нама иновации, когато следващият модел запазва дизайна на предходните, въпреки че е двойно по-бърз. Смартфоните са компютри, а компютрите не ги избираме по цвета или формата на кутията. Важното е доброто качество на изработка и вътре да има последното поколение чаркове. Боята и формата на пластмасата са без значение. Андроид производителите диференцират смартфоните с различно боядисана пластмаса. Съвсем лесно е да вложиш 5 стинки в червен заден капак и доста по-трудно е да проектираш собствен чипсет. Apple залагаше до скоро на чипсети, това не се оценява от множеството и 5c вече е при цветните сапунерки. По този начин Apple се присъедини към останалите, когато не може да победи тренда.

Отговори