I9190 Galaxy S4 mini

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Re: Samsung Galaxy S4 mini

Мнение от buttman » 29 окт 2013, 21:02

[Quote]За яркостта също не съм съгласен.[/Quote]
Странно. 2 телефона съм разглеждал. Неприятно тъмен екран.Буквално няма бял цвят, някаква сиво синя мъгла. Вероятно заради батерията са свили яркостта. S4 не е така, да не говорим за Note 3.
HTC ONE Mini е с почти 2 пъти по-висока яркост !
Цената, според мен, е висока, защото би трябвало да сложат по-качествен дисплей, с по-висока резолюция.
Преди се чудех защо Самсунг използват тотално черния цвят в техния интерфейс - TouchWiz. Подменюта, падащи ленти... Всичко е черно. Хитри са. Само така "белият" им цвят изпъква на фона на перфектния черен. По-точно, не се забелязва колко е зле.
Погледни списъка с приложенията, менюто за настройки... Черен списък. Падащата лента отгоре за бързи настройки - пак черна.
Apple, HTC - всичко е бяло. Ясно е защо. :)

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 02 ное 2013, 01:38

Бял фон на интерфейса? Това като плюс ли трябва да дойде? :X Никога не съм харесвал снежнобял фон, от много години едно от първите неща, които правя при инсталация на Win е да сменя бялото с млечен цвят, а черното на шрифта с тъмнокафяв. Така очите не се дразнят толкова и всичко изглежда естествено. Е, при телефона не се налага работа с часове и трябва да има яркост и контраст, за да е видим на силна светлина - ОК. Но от какъв зор трябва целият екран да свети ярко бяло, само за да изпъкнат 2-3 надписа с черен шрифт? На телефоните пък винаги съм търсил теми с тъмни фонове и светъл шрифт и икони. Samsung са се справили доста добре.
Пък и не само те.
Не съм имал възможност на сравнявам самото бяло на S4 mini с друг конкурент, може и да не е върха, но при работа не усещам никакви дефекти и неестествени цветове.

Надявам се уикенда да се уредя да го потествам 1-2 часа.

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 02 ное 2013, 08:07

Не е задължително да свети ярко. По едно време Самсунг използваха черен фон дори и на Play Store. Просто беше мъка да го ползваш. Освен това, на тъмен фон фон дисплеят винаги изглежда мръсен.

Потребителски аватар
centur
Регистриран: 10 авг 2005, 22:39

Мнение от centur » 02 ное 2013, 10:06

[Quote]buttman:
Преди се чудех защо Самсунг използват тотално черния цвят в техния интерфейс - TouchWiz. Подменюта, падащи ленти... Всичко е черно. Хитри са. Само така \"белият\" им цвят изпъква на фона на перфектния черен.[/Quote]

Цялата работа е, че Super AMOLED, когато показва черно - пикселите не светят и по този начин се пести енергия, а не защото да им изпъквало бялото.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм

mehudi
Регистриран: 12 мар 2006, 13:13

Мнение от mehudi » 25 ное 2013, 18:07

здравейте, молба за помощ. отскоро имам samsung s4 mini, големият ми проблем е, че като пиша смс-и на кирилица (фабрични настройки, клавиатура самсунг) при получателя текста излиза като въпросителни. бихте ли помогнали какво да пипна в настройките за да се четат нормално sms-ите.

Sage

Мнение от Sage » 25 ное 2013, 18:41

В момента още съм на работа, като се прибера мога да проверя точно каква е настройката.
Най-общо казано влез в настройките на самите съобщения и някъде трябва да имаш режим на въвеждане (input method). Трябва да е нещо от сорта на автоматичен, или Unicode. Едва ли са много вариантите - просто опитай.
Примерно при мен на RAZR HD е "SMS Encoding method" = [B]16 bit[/B]

mehudi
Регистриран: 12 мар 2006, 13:13

Мнение от mehudi » 25 ное 2013, 19:00

да, благодаря. смених настройката на unicode и вече всичко е ок. благодаря много още веднъж.

dacahyg
Регистриран: 03 дек 2013, 00:19

Мнение от dacahyg » 03 дек 2013, 00:24

Здравей, айде моля те ми кажи в кое меню го намери този уникод, в вкъщи имам 3 сонита едно HTC и един RAZRI каго последните два бяха без Български и нямах проблем е тоя Самсунг ме размаза, помагай човек, че ще го хвърля през балкона(woo)
Намерих го , мам,,, му(yes)

divmaniak
Регистриран: 04 сеп 2013, 09:29

Мнение от divmaniak » 03 дек 2013, 22:05

Би трябвало след връщане на фабричните настойки да се оправи..

Sage

Мнение от Sage » 04 дек 2013, 09:50

Като се замисля, не знам какъв е проблемът с кодирането на SMS в Android. В старите телефони и дори простите слушалки - пишеш съобщението с каквито си искаш символи и при пращане устройството проверява дали имаш \"нестандартни\" символи и решава дали да ги прати в 7-битово или 16-битово кодиране.

Отговори