I9190 Galaxy S4 mini
Re: Samsung Galaxy S4 mini
[Quote]За яркостта също не съм съгласен.[/Quote]
Странно. 2 телефона съм разглеждал. Неприятно тъмен екран.Буквално няма бял цвят, някаква сиво синя мъгла. Вероятно заради батерията са свили яркостта. S4 не е така, да не говорим за Note 3.
HTC ONE Mini е с почти 2 пъти по-висока яркост !
Цената, според мен, е висока, защото би трябвало да сложат по-качествен дисплей, с по-висока резолюция.
Преди се чудех защо Самсунг използват тотално черния цвят в техния интерфейс - TouchWiz. Подменюта, падащи ленти... Всичко е черно. Хитри са. Само така "белият" им цвят изпъква на фона на перфектния черен. По-точно, не се забелязва колко е зле.
Погледни списъка с приложенията, менюто за настройки... Черен списък. Падащата лента отгоре за бързи настройки - пак черна.
Apple, HTC - всичко е бяло. Ясно е защо. :)
Странно. 2 телефона съм разглеждал. Неприятно тъмен екран.Буквално няма бял цвят, някаква сиво синя мъгла. Вероятно заради батерията са свили яркостта. S4 не е така, да не говорим за Note 3.
HTC ONE Mini е с почти 2 пъти по-висока яркост !
Цената, според мен, е висока, защото би трябвало да сложат по-качествен дисплей, с по-висока резолюция.
Преди се чудех защо Самсунг използват тотално черния цвят в техния интерфейс - TouchWiz. Подменюта, падащи ленти... Всичко е черно. Хитри са. Само така "белият" им цвят изпъква на фона на перфектния черен. По-точно, не се забелязва колко е зле.
Погледни списъка с приложенията, менюто за настройки... Черен списък. Падащата лента отгоре за бързи настройки - пак черна.
Apple, HTC - всичко е бяло. Ясно е защо. :)
Бял фон на интерфейса? Това като плюс ли трябва да дойде? :X Никога не съм харесвал снежнобял фон, от много години едно от първите неща, които правя при инсталация на Win е да сменя бялото с млечен цвят, а черното на шрифта с тъмнокафяв. Така очите не се дразнят толкова и всичко изглежда естествено. Е, при телефона не се налага работа с часове и трябва да има яркост и контраст, за да е видим на силна светлина - ОК. Но от какъв зор трябва целият екран да свети ярко бяло, само за да изпъкнат 2-3 надписа с черен шрифт? На телефоните пък винаги съм търсил теми с тъмни фонове и светъл шрифт и икони. Samsung са се справили доста добре.
Пък и не само те.
Не съм имал възможност на сравнявам самото бяло на S4 mini с друг конкурент, може и да не е върха, но при работа не усещам никакви дефекти и неестествени цветове.
Надявам се уикенда да се уредя да го потествам 1-2 часа.
Пък и не само те.
Не съм имал възможност на сравнявам самото бяло на S4 mini с друг конкурент, може и да не е върха, но при работа не усещам никакви дефекти и неестествени цветове.
Надявам се уикенда да се уредя да го потествам 1-2 часа.
Не е задължително да свети ярко. По едно време Самсунг използваха черен фон дори и на Play Store. Просто беше мъка да го ползваш. Освен това, на тъмен фон фон дисплеят винаги изглежда мръсен.
[Quote]buttman:
Преди се чудех защо Самсунг използват тотално черния цвят в техния интерфейс - TouchWiz. Подменюта, падащи ленти... Всичко е черно. Хитри са. Само така \"белият\" им цвят изпъква на фона на перфектния черен.[/Quote]
Цялата работа е, че Super AMOLED, когато показва черно - пикселите не светят и по този начин се пести енергия, а не защото да им изпъквало бялото.
Преди се чудех защо Самсунг използват тотално черния цвят в техния интерфейс - TouchWiz. Подменюта, падащи ленти... Всичко е черно. Хитри са. Само така \"белият\" им цвят изпъква на фона на перфектния черен.[/Quote]
Цялата работа е, че Super AMOLED, когато показва черно - пикселите не светят и по този начин се пести енергия, а не защото да им изпъквало бялото.
Apple iPhone 16 Pro Max (256GB) White Titanium
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
Apple AirPods Pro v2 (2023)
Apple Watch S10 LTE 46мм
здравейте, молба за помощ. отскоро имам samsung s4 mini, големият ми проблем е, че като пиша смс-и на кирилица (фабрични настройки, клавиатура самсунг) при получателя текста излиза като въпросителни. бихте ли помогнали какво да пипна в настройките за да се четат нормално sms-ите.
В момента още съм на работа, като се прибера мога да проверя точно каква е настройката.
Най-общо казано влез в настройките на самите съобщения и някъде трябва да имаш режим на въвеждане (input method). Трябва да е нещо от сорта на автоматичен, или Unicode. Едва ли са много вариантите - просто опитай.
Примерно при мен на RAZR HD е "SMS Encoding method" = [B]16 bit[/B]
Най-общо казано влез в настройките на самите съобщения и някъде трябва да имаш режим на въвеждане (input method). Трябва да е нещо от сорта на автоматичен, или Unicode. Едва ли са много вариантите - просто опитай.
Примерно при мен на RAZR HD е "SMS Encoding method" = [B]16 bit[/B]
да, благодаря. смених настройката на unicode и вече всичко е ок. благодаря много още веднъж.
Здравей, айде моля те ми кажи в кое меню го намери този уникод, в вкъщи имам 3 сонита едно HTC и един RAZRI каго последните два бяха без Български и нямах проблем е тоя Самсунг ме размаза, помагай човек, че ще го хвърля през балкона(woo)
Намерих го , мам,,, му(yes)
Намерих го , мам,,, му(yes)
Би трябвало след връщане на фабричните настойки да се оправи..
Като се замисля, не знам какъв е проблемът с кодирането на SMS в Android. В старите телефони и дори простите слушалки - пишеш съобщението с каквито си искаш символи и при пращане устройството проверява дали имаш \"нестандартни\" символи и решава дали да ги прати в 7-битово или 16-битово кодиране.