Samsung работи по 4К дисплей за смартфони
Re: Samsung работи по 4К дисплей за смартфони
*престиж (beer)
-
- Регистриран: 12 сеп 2012, 23:41
- Контакти:
Напълно сте прави за нуждата или ползата от такава резолюция на смартфон. В момента най-добрата такава за флагман е 1920*1080. Последния Galaxy беше с такава и все пак, ако следващият е със същата няма да си го купя, понеже съвсем няма да има причина поради която да го направя. Изобщо не се прехласвам от числа, пиксели, бенчмарко, честоти и други. Просто мисля, че ако ще дам пари за нещо ново то трябва да е достатъчно по-добро от \"по-старото\". В общи линии съм преживял факта, че надали ще се появи телефон, който да изкарва от сутринта до вечерта с едно зареждане. Като гледам максимума който може да се изсмуче е 4, максимум 5 часа работа на дисплея и то с всевъзможни промени и настройки. Та, няма как от Samsung да не надуват цифричките във всяко едно отношение, иначе новите им модели съвсем няма да се продават.
Според мен пазар за 5 инчови OLED екрани с 4K резолюция има, Такъв екран използват очилата за виртуална реалност Oculus Rift. Тъй като за стереоскопичният ефект едновременно се изобразяват различни кадри на екранчето, то разделителната му способност се намалява на половината. 2К е необходимият минимум за цялото полезрение.
5 инчови 4K са голямо технологично постижение. Затова ще ги видим и в смартфон, въпреки че основното им предназначение е другаде.
5 инчови 4K са голямо технологично постижение. Затова ще ги видим и в смартфон, въпреки че основното им предназначение е другаде.
[Quote]едва 11%!!! от всички телевизии в световен мащаб излъчват в FHD /1080p/.....подобни телевизори са на пазара от коло 6 години ако не ме лъже паметта.
Чуда се кога ли ще има ТВ предавания в 4К [/Quote]Точно.
@[B]stefanicio[/B]
[Quote]Просто мисля, че ако ще дам пари за нещо ново то трябва да е достатъчно по-добро от "по-старото".[/Quote]Е нали точно затова се създава тази истерия и "[i]нужда[/i]" за по-висока резолюция, за да има с какво следващия модел да е "[i]достатъчно[/i]" по-добър. Иначе как ще върви цикълът с добавената стойност от милиарди долари ;)
из статията:
[Quote][i]Друг интересен въпрос е каква ще е практическата полза от такъв дисплей, като се има предвид, че според изследвания [B]човешкото око не може да различи отделните пиксели при гъстота над 500 пиксела на инч.[/B][/i][/Quote]Да-а... Вкъщи телевизорът ти е [B]1080p/42"[/B] и с нов няма да го смениш поне 5-6 години, но-о... телефонът е друга работа! До година и половина "[i]трябва[/i]" да е [B]4К/5"[/B] :|
@[B]A4i[/B]
[Quote]Тъй като за стереоскопичният ефект едновременно се изобразяват различни кадри на екранчето, то разделителната му способност се намалява на половината.[/Quote]Не, че съм много навътре в нещата, но двата "канала" не се ли изобразяваха през кадър? Т.е. примерно да е 200 Hz вместо 100 Hz, а не 4K вместо 2K пиксела резолюция по дължина?
Чуда се кога ли ще има ТВ предавания в 4К [/Quote]Точно.
@[B]stefanicio[/B]
[Quote]Просто мисля, че ако ще дам пари за нещо ново то трябва да е достатъчно по-добро от "по-старото".[/Quote]Е нали точно затова се създава тази истерия и "[i]нужда[/i]" за по-висока резолюция, за да има с какво следващия модел да е "[i]достатъчно[/i]" по-добър. Иначе как ще върви цикълът с добавената стойност от милиарди долари ;)
из статията:
[Quote][i]Друг интересен въпрос е каква ще е практическата полза от такъв дисплей, като се има предвид, че според изследвания [B]човешкото око не може да различи отделните пиксели при гъстота над 500 пиксела на инч.[/B][/i][/Quote]Да-а... Вкъщи телевизорът ти е [B]1080p/42"[/B] и с нов няма да го смениш поне 5-6 години, но-о... телефонът е друга работа! До година и половина "[i]трябва[/i]" да е [B]4К/5"[/B] :|
@[B]A4i[/B]
[Quote]Тъй като за стереоскопичният ефект едновременно се изобразяват различни кадри на екранчето, то разделителната му способност се намалява на половината.[/Quote]Не, че съм много навътре в нещата, но двата "канала" не се ли изобразяваха през кадър? Т.е. примерно да е 200 Hz вместо 100 Hz, а не 4K вместо 2K пиксела резолюция по дължина?
Oculus Rift Developer kit: 1280 х 800 (640 х 800 per eye). :)