Анализатори очакват Samsung да обяви рекордно ниска печалба

Стефан :)
Регистриран: 25 сеп 2014, 22:09
Контакти:

Анализатори очакват Samsung да обяви рекордно ниска печалба

Мнение от Стефан :) » 06 окт 2014, 21:38

Това, според мен, е огромен плюс за абсолютно всички потребители на марката. Крайно време е от Samsung да спрат с високомерното държание и да обърнат малко внимание на оплакванията на клиентите си.

Да започнат да използват по - качествени материали.
Да намалят bloatware-а в устройствата си.
Да поправят най - после лагавият си интерфейс.
Да си подобрят политиката с ъпдейтване и поддръжка на старите модели.
Да обърнат внимание на важните неща в устройството, като батерия, поведение, оптимизация, а не само да надуват цифричките на мегахерците и мегапикселите.

Тогава избягалите от марката ще се върнат отново. До сега караха по инерция от Galaxy S, S2, S3, но тази инерция почти свърши...

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Re: Анализатори очакват Samsung да обяви рекордно ниска печалба

Мнение от edin » 06 окт 2014, 23:09

Като „горд” собственик на Нот 3 само ще кажа, че много трудно пак ще се новия да си купя нещо на Самсунг.

aPhone
Регистриран: 14 авг 2009, 16:13

Мнение от aPhone » 06 окт 2014, 23:22

Само чист андроид! Чакаме новия нексус/моторола до месец.

Толкова ли не разбраха, че никой не им ползва bloatware-a?! Продават ти апарат с 16гб, от които разполагаш с 11 примерно, защото е накичен с простотии, които никой не поглежда и нямат триене, защото са заключени към ROM-a или каквото там му е името. S-Health, S-Voice, S-Memo... и при Сони е същата простотия, макар да изглежда \"по-чист\".

Контакти:

Мнение от Стефан :) » 06 окт 2014, 23:41

[Quote]Само чист андроид![/Quote]

Честно казано, чистия Андроид има само един единствен минус и това е алгоритъма за обработка на изображенията от камерата, както и самото приложение за нея. Това му е ахилесовата пета и Google трябва супер сериозно да се замислят в тази посока, ако искат да намалят зависимостта на си от ОЕМ производителите и да насочат потребителите към оригиналната версия на Android.

aPhone
Регистриран: 14 авг 2009, 16:13

Мнение от aPhone » 06 окт 2014, 23:43

Пoследният слух е, че ще позволят сейвването в RAW.

Контакти:

Мнение от Стефан :) » 06 окт 2014, 23:57

И аз го четох това. Добър слух е и добра новина, ако се случи. Това означава, че външни приложения ще могат да правят обработката на снимките и да се получават доста интересни резултати. Разбира се, остава въпроса какъв точно RAW формат ще е, понеже макар името да предполага, това на практика не е чистият вид на необработената информация от пикселите на камерата. Абе, ще поживеем и ще видим :)

IPS_IPS
Регистриран: 07 май 2014, 14:04

Мнение от IPS_IPS » 07 окт 2014, 00:20

Крайно време е да си оправят телефоните. Има много неща по които трябва да работят. Страшно много са хората, които си казват \"това беше последния ми самсунг\", както колегата с нот3 просто доста хора вече се чувстват прецакани.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 07 окт 2014, 00:41

Мда, няма да е зле да се позамислят... Аз лично почти сигурно ще мина на Леново като излезе Вайб Z2...

Самсунг постепенно си вдигнаха цените и а-ха да достигнат епълските...

nikolaiii
Регистриран: 15 ное 2006, 10:03

Мнение от nikolaiii » 07 окт 2014, 09:08

[Quote]Крайно време е да си оправят телефоните. Има много неща по които трябва да работят. Страшно много са хората, които си казват \\\"това беше последния ми самсунг\\\", както колегата с нот3 просто доста хора вече се чувстват прецакани.[/Quote]

Дрън-дрън.. Страшно много хора си купуват Самсунг и е логично предвид тоталната техническа неграмотност сред болшинството от тях да дрънкат глупости...

При другите марки \"прецакването\" е много повече независимо от по-малките им продажби...

Беспорен факт е, че те предлагат най-балансираните софтуерно и хардуерно устройства... Единствено цената е висока на флагманите им...

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 07 окт 2014, 11:32

[Quote]Страшно много хора си купуват Самсунг и е логично предвид тоталната техническа неграмотност сред болшинството от тях да дрънкат глупости... [/Quote]

Написаното е глупост. Нали Apple феновете бяха неграмотни ?

Истината е проста. Самсунг продава най-много бройки телефони като лъвският дял е на евтини бюджетни модели. Аз съм имал работа с Ace, ужасен телефон, става само за разговори. Губи обхват, няма RAM, приложения като Facebook го забиват.

В премиум клас най-много продава Apple и съответно прибира най-големите печалби.

Конкуренцията от Китай и спада в търсенето на смартфони води до лошите продажби при Самсунг. Също и пластмасата. :D Подобените резултати на HTC говорят ясно. При Apple все още няма подобен проблем.

Отговори